Hei!

Eg har dei siste tre åra planlagt langtur (jordomsegling), og tek sikte på å reise 1. juni 2013. Eg og sambuaren min har ein 33 fots båt frå 1976 (Carter 33) og vi reknar med å bruke tre år på turen. Vi følgjer nøye med på båtane som er og har vore på langtur, særleg dei små og gamle båtane.

Er det fleire her som planlegg å reise på langtur (Karibia eller jorda rundt) i 2013? Vi ønskjer i så fall å kome i kontakt! :-)

 

Kjell Arne & Kristine

Visninger: 8431

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Ole.   Neida, jeg har nok vært litt ute av kurs i år også. Men jeg har prøvebodd båten j sommer. Og må ha ny stor genoa til neste år, den gamle er som å håndtere et bæltungt gølvteppe :-/   Og jeg har fremdeles en Wallas 1800 som jeg bare har sett på; dvs den er ikke blitt reparert. Mao det går litt sakte med meg. Nå skal jeg snart pakke båten inn i presenningen sin igjen :-/  Det jeg også har lært ved å ha båt her oppe, er at sommeren er blitt enda kortere enn noen gang.. ;-( men så kom det egentlig ikke noen sommer i år :-/ ikke i fjor heller :-/   Hvor har du seilt i sommer?

Litt tungt å drive alene hele tiden, men å fokusere på turen hjelper :-)  Har seilt skuta fra Rødbyhavn, via storebelt og øya Samsø. Videre til Øya Læsø hvor den ligger nå. Bestemte meg for å bygge om cokpiten nå i sommer, og det er delvis gjort.

Pendler litt att og fram, for å få dette i orden før vinteren setter inn. Skuta mi er vinter isolert, så den er god å varm . Er som ei furu hytte innvendig

Hadd en diger cokpit med plass til 15 pers før.

Så laget jeg akter cabin, og fikk bare plass til 6 som  jeg lagetsitter ubeskyttet oppe på.

Nå har jeg laget en mellom ting :-)

Vi planlegger tur i 2013, men kun ned til middehavet og kanaler i Europa. Planen er klar, men båt og rute ikke helt klarlagt enda :)

Åse og Tom

Hei

Var Europa rundt paa kanalene i 2010 og 2011.

Raftet paa Rhinen hjemigjen.

Flott tur!!!

Ole

Hei Tom

Vi planlegger også seilas til middelhavet med avreise fra Fredrikstad. Kielekanalen og noe kanaler i holland. Håper å runde Gibraltar på ca 3 mnt. Vi seiler en Bavaria 38 Cruser. Håper det blir en del norske båter som går samme vei.

Vi får holde kontakten her Tom. Ta gjærne kontakt på mail.

sigbjorn.jordheim@infratek.no

Greit å ha noen å utveksle planer og erfaringer med.

 

Hilde og Sigbjørn

 

 

Så hyggelig. Vi reiser fra Sverige (det blir nok en svensk båt). Tenkt rute: Norge – Skottland - Irland -  Scilly – Biscaya – Spania - Portugal – ?? så er spørsmålet hvor fint er det å seile i middelhavet på denne tiden? Vi tenker oss kanalene opp igjen, det hadde vært artig. Er det i det hele tatt praktisk å ta kanalene opp på sen-vinteren/våren, er det is eller flom kanskje, eller stengt? Vi bør være tilbake i Norge på omtrent samme tid som vi dro. Vi bør vel komme oss av gårde senest mai/juni vil jeg tro.

Min mail: tom@tomvictor.com

Veldig greit å høre hva andre planlegger også.

Åse og Tom

Har dere bhov for mannskap på deler av turen?

Hei!

Det veit vi ikkje heilt enno. Vi har nokre som vil vere med delar av turen. Om det vert behov for ekstra mannskap vil vi skrive det på denne sida :-)

Vi er to båtboere som skal reise i begynnelsen av juli 2013. Blir ett år med 'melkeruta' over dammen og tilbake igjen. Blir sikkert arc seilas, hvis vi ikke drar til kapp verde før vi krysser over.
Vil gjerne ha kontakt med andre båter som skal samme veien.

Planlegger å legge avgårde fra Norge i juli 2013, med en ganske vanlig jordomseilingsrute + Patagonia et al på plakaten. Satser på å kjøpe en mer eller mindre egnet farkost i løpet av våren, for så å bruke sommersesongen på å finne ut av hva som må til av oppgraderinger før vi kan skrangle i vei.

Har en følelse av at vi ikke har alt for mye tid til å forberede oss, men det er en del av gleden.

Mvh.
Thomas 

Sa jeg «planlegger å kjøpe»? Én stykk skute handlet inn i dag – tror dette blir bra. Sentercockpit, svær akterkabin, enorme mengder lagringsplass (i en båt som takler litt ekstra vekt) og ellers alt hva hjertet begjærer.

(... men budsjettet er selvsagt strekt litt, så tilværelse som båtboer vurderes sterkt. Noen tips til gode bobåthavner i Stavangerområdet?)

Grattulerer med ny båt :-)

Jeg kjenner 2 båter som bor i Sandnes indre havn og er fornøyd.  Tror det er både vann, strøm og klesvaskemuligheter der hele året. Kloakk er heller ikke noe problem der. La det gå rett over bord, det utgør liten forskjell (og det er vel også det mest negative med å ligge der)

Kjenner også en som bodde i Bangarvågen på Hundvåg, men det var på privat brygge, så usikker på om det er fasiliteter tilgjengelige der.

 

 

 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår