Hei!

Eg har dei siste tre åra planlagt langtur (jordomsegling), og tek sikte på å reise 1. juni 2013. Eg og sambuaren min har ein 33 fots båt frå 1976 (Carter 33) og vi reknar med å bruke tre år på turen. Vi følgjer nøye med på båtane som er og har vore på langtur, særleg dei små og gamle båtane.

Er det fleire her som planlegg å reise på langtur (Karibia eller jorda rundt) i 2013? Vi ønskjer i så fall å kome i kontakt! :-)

 

Kjell Arne & Kristine

Visninger: 8437

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

2 båter drar fra Egersund.  01.07  den ene rett ned kanalen den andre over mot Scotland,  X-512,  og Bavaria 39.

Hei kjell arne. leste akkurat om at du bodde i baat, det er en drom jeg og min kjeareste har. 

men jeg kontakter deg fordi eg er en av de baatene som er paa langtur. jeg dro avsted med en hel gjeng, vi er tre eiere av baaten og saa tar vi med gjester, vanlgvis er vi 6-7 pers ombord. for tiden er vi i colon og venter paa aa gaa igjennom panamakanalen. hvis du har sporsmaal saa bare komm med det. men det er jo ikke alltid vi har internett da. sekk ut hjemme sidene vaare: seaventuresailing.com og seaventure.net

har du lest bokene til andreas holo, veldig bra greier, og saa world crusing og destinations av jimmy cornell http://www.cornellsailing.com/ og lin and larry pardey storm tactics

lykke til, det er en fantastisk opplevelse. jeg sitter aa ser paa de store frakt baatene som skal igjennom kanalen mens eg royker vannpipe paa libanesisk kafe. 

Hei hei

Vi er ett par fra arendal som nettopp har begynt å tenke på langtur. Vet ikke alt for mye enda og blir nok en stund til vi får kommet avgårde men vil gjerne komme i kontakt med noen som vet litt mer enn oss for råd og tips. første tanke på tur er fra norge ned til spania til gran canaria over atlanteren og opp vestkyst amerika og hjem til norge igjen. Kikker litt på båter. noen som har råd og tips der?

 

Lena og Dag

Anbefaler at dere blar gjennom Andreas Holos «Håndbok for Langturseilere», finnes sikkert på et bibliotek i nærheten. Om jeg ikke husker helt feil er det spesielt i første bind det står en del vettig om valg av båt.

Mine tanker, helt kort, uten at jeg har fått utdelt noen fasit:
(i) Den må være billig nok til at dere får råd til å dra. (Dette er etter mitt syn det absolutt viktigste; de aller fleste båter kan seiles over Atlanteren.)
(ii) Kjøp en båt som har gode køyer og bysse som funker på havet, og en cockpit dere føler dere trygg i.
(iii) Kjøper dere en båt som har vært på langtur er det gode muligheter for å spare mye penger i utstyrskjøp. Langturutstyr er dyrt.

Tusen takk for tipsene du hadde og vi skal ned på biblioteket og se etter denne boka. Som du ser har Anita tipset oss om en båt, men det er lite utstyr med til langturer, men lite båter som selges her i Norge som har så mye utstyr.
Kan jeg spør deg om hva du syns er det viktigste utstyret for og ha med på en slik tur ?
Har du seilt over Atlanteren selv og kan du anbefale noen gode båter ?
Lena og dag
Har ikke seilt over Atlanteren, men skal i løpet av året.

Det er ikke så mange båter som selges med langturutstyr, men noen er det -- stort sett de båtene som kommer tilbake fra tur. Det er ikke helt sesongen for slikt nå, men utover forsommeren begynner det nok å dukke opp en del båter fra atlanterhavskryssere som har seilt bort alle sine kroner. Å kjøpe en båt som har vært på tur kan nok være en billig måte å skaffe det nødvendige utstyret på.

Hva som er nødvendig avhenger enormt av hvem du spør. Jeg vil ikke reise langt uten godt ankringsutstyr, EPIRB og flåte. Satelittelefon er ikke helt nødvendig, men har kjøpt en likevel. Vil gjerne ha minst to separate kilder til lading (i vårt tilfelle 3: dynamo fra motor, bensinaggregat og solcellepanel) så ikke alt kollapser om motoren ikke vil lade.

De fleste seilbåter skal klare å ta dere trygt over Atlanteren. Noen koster latterlig lite, andre absurd mye. Noen er trege og stabile, andre raske og kanskje litt mindre retningsstabile gjennom bølger; men seilbåter er uansett stabile greier. Konkrete anbefalinger er vanskelig å komme med; hadde jeg hatt ubegrenset budsjett ville jeg hatt en Swan på noenogseksti fot. Med grei størrelse på lommeboka ville jeg hatt Najad eller Hallberg Rassy rundt 40 fot. Med min lommebok endte jeg litt mindre -- en Nordship 32 (dansk båt, fine greier, men er ikke så mange av de). Med litt mindre til rådighet hadde vi kanskje endt på noen av de andre svenske klassikerne i litt billigere klasse -- fra Comfortina via Comfort til Albin-båtene i diverse størrelser og utførelser. Jeg er glad jeg har stor nok båt til å ha ståhøyde i salongen, men hadde sikkert vent meg til det også uten (dette er nok uansett et større poeng når en bor i båten vinterstid i Norge enn i tropiske strøk.)

Anbefaler at dere leser et par-tre reiseberetninger fra andre langturseilere for å få en følelse av hvilke spørsmål som er aktuelle, vanskelig å vite hvor man skal begynne. Sorgenfri er en åpenbar kandidat, Flyt Forlag har også utgitt en del andre gode beretninger. (Men det er mange som er bedre seilere enn forfattere; utgivelse på eget forlag er ofte en indikator på at en ikke er på vei til noen litterær høytidsstund.)

Hei Lena og Dag   Jeg vil anbefale dere boka " Den perfekte båten" skrevet av Øystein Skotte til inspirasjon og lettfattelig veileding. Han har rett i alt han skriver om båt og turseiling ;-)  Når det gjelder Albinbåter så ser denne ut som et særlig flott eksemplar -og den har forseil på rull -det er en kjekk fordel verdt å merke seg tidlig..  http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=40074030

Tusen takk for tipset og det var en flott båt, men lite utstyr som følger med til en reise over Atlanteren
Planen vår er og seile i 1 år før vi vender nesen hjem til Norge igjen og mye planlegging og tenking.
Har du selv seilt denne type båt og er denne stabil i vannet ?
Lena og dag

Det går ann og seile kanalene hele året, begge veier.

Det hender det er flom, og da blir noe tidvis stengt, eller vedlikeholds arbeide..

Is blir det også, men når det kommer frakteskip igjennom, så er det jerne en isbryter forand..

Jeg har stålskip, og brøyt is for dem i di små kanalene.

I nederland, på text tv, så finner dere kanal oversikt, over når og hvor disse er stengt for vedlikehold

 

Ole

Hei alle sammen!

Vi er fem kompiser som setter seil fra Asker i midten av juli. Turen går mot Kanariøyene der vi seiler ARCen over atlantern i november. Blir i Karibien 3-4 mnd, før turen går hjem via Azorene i april 2014.

Har hørt at man burde krysse Biscaya før midten av august, så vi kommer til å prøve på det. Noen som har innspill her?  Vi seiler en 46 fots X-yachts fra '89. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med de av dere som følger samme rute...

 

Alex

 

Hei!
Jeg har ingen erfaring som tilsier at jeg bør ha noe mening om kryssingen av Biscaia, men jeg skal samme rute til sommeren. Vi planlegger avreise siste uka i Mai. Har litt info rundt vår tur liggende på www.atlanteren.blogg.no. Så til alle som skal samme rute til våren, så er det kjempe hyggelig om dere sender en Mail med litt info. Fint å høre andres erfaringer underveis...

Harald K.

Jeg har også planer om å reise sørover rundt midten av Mai. hvis jeg blir seilende alene, velger jeg kanalene, som jeg har bøkene over og har tatt før.

Har planer om å ta Biscaia, men den kan jeg ikke ta alene, da båten er for stor for det...

Jimmy Cornell, skriver at Biscaia, bør krysses fra mai til midten av august.

Ole

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår