Hei hei

Jeg og en kamerat vil iløpet av 2-3 år legge ut på tur og loffe rundt fra 6mnd til et år. Vi har underveis vurdert og kjøpe båt i utlandet (30-45 ft) og seile den hjem. Det vi er ute etter er å høre om noen her inne har erfaringer/tips rundt dette. Vi er forbredt på og måtte arbeide på skuta og bruke god tid på restaurering.

På forhånd takk!

Petter Marius Udland

Visninger: 547

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei, kjøpte selv båt i sverige, veldig fornøyd med det, men ulempen er jo at man må tulle den inn i norge hvis du vil ha båten hjem, noe sånt som 25% av kjøpssummen + 155kr pr hk eller noe sånt... 

jeg endte med å aldri seile til Norge, har seilt videre nedover europa og afrika fra sverige med båten, så slapp jeg unna tollen :) 

Er forresten veldig billig å kjøpe båt i Norge for tiden og, tror ikke det er så stor prisforskjell fra andre land i europa... men båt i karibien er vel kanskje det billigste? 

Det å kjøpe i Sverige og ikke ta den inn i Norge før eventuelt endt tur er fristende, Norske avgifter er ikke noe å spøke med for to stakkars fattige studenter... Vi har også lurt på og lete opp noe på kirkegårder i sydligere strøk eksempelvis hellas. Så lenge rigg og skrog er nogenlunde skal vi kunne få til saker og ting, men vi er usikre på hvordan enkleste måte og lete opp slikt fra norge er :)

www.yachtworld.com er det mange båter (fins vel flere sider også) , men husk å prut gått.

Du forhandler ofte pris men en megler som selger båten for kunde og båter som tilligge må/skal selges kan du presse prisen ekstra ned på.

Ellers husk på og være litt skeptisk og bruk en anbefalt takstmann til å gå over båten før overtakelse så unngår dere mestsannsynlig noen store overraskelser 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår