Heisann, sjøvant gutt på 22år som planlegger jordomseiling, på 1-3år. med avreise april/mai 2010

Båt: 150 000MAX
Noen tips? bostrøm 31? albin vega?

utstyr? hva er "must" have?
2stk vhf, 2stk gps/kartplotter. redningsflåte, redningsdrakter, nødraketter.

Hva annet er must have? finnes det noen oversikt?

Visninger: 431

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei

Hvorfor skal du ha 2 stk vhf? Hvorfor skal du ha kartplotter. Som alle andre har du vel begrenset med penger.Går vhf i stykker er det vel ingen krise og du kan kjøpe ny i neste havn. Papirkart for hele strekningen trenger du uansett, så da klarer du deg lenge med håndholdt gps. Mitt tips er så lite og enkel elektronikk som mulig og ikke kjøpe for mye før du drar. Til og med Caribien er det mye utstyr å få kjøpt til priser som er billigere enn i Norge. Reserve GPS må du ha.

Selv startet jeg turen uten selvstyring, men ble drit lei av å styre og kjøpte vindror. Tror alle som har et godt vindror mener dette er en super investering.

Nødpeilesender bør du ha.
En ekstra lensepumpe med slanger og ledninger til å koble rett på batteriet er også kjekt hvis alt skulle gå til helvete.
Du må også ha en plan for å starte motoren dersom du går tom for strøm ( solcelle, reservebatteri eller sveis som fungerer)

Kjenner flere som seiler i båter med størrelse 28-29 fot og klarer seg bra med dette. Bedre med litt mindre båt der rigg, motor og seil er i orden.

Hva du skal ha av sikkerhetsutstyr må du velge selv, men dersom du skal ha med gjester har du ansvar for sikkerheten deres
Seilta karibien norge i vinter/våres, autopiloten røyk ganske tidlig og vi hadde ikke noen annen form for selvstyring så vindror vil jeg anbefale.
ok! takk for hjelp!

Noen som har noen konkrete båt ambefalinger?

watermaker? er dette et must eller klarer man seg med vannkanner?

vindror? hvor får man tak i dette? er det noe sted det lønner seg å kjøpe?
watermaker er ingen nødvendighet man kommer langt med vannkanner.
Vindror er ikke så vanskelig og finne, er vel noen tilsalgs her eventuelt finn.no?
funker også og google det.

Båt valg ja, det er værre.
bostrøm som du nevner er jo en fin båt til en rimelig penge, er noen svenske jenter på langtur i en nå vet jeg.
Er i samme situasjon som deg, skal på en ny langtur selv så båtkjøp kommer nok nå i høst og ser ut til at vi også har samme budsjett. Kom gjerne med innspill her.
Nytt vindror kjøper du via produsentenes hjemmesider. For båter over 30 fot bør du ha et servo-pendel vindror. Det tar litt forenklet kreftene til styringen fra båtens fart gjennom vannet og retningen ut fra vinden. Enklere vindror tar både kraft og retning fra vinden. Når det gjelder vindror er det 3 gode produsenter; Windpilot, Monitor og Aries. Prisene du må regne med er fra 10.000 og oppover.
Brukte vindror finner du her eller på finn. Det er også noen internasjonale nettsider du kan google fram.
Hvis du er interesert har jeg et monitor ror til salgs. 18.000.

Ta med deg vann i kanner tilsvarende en liter per mann per dag som reserve. Får du hull i vanntanker eller lignende klarer du deg på reserven.

Har ingen spesielle anbefalinger ang type båt, men velg en båt som ikke har seilt så langt. Velg også en båt der plassen inne er godt utnyttet. Et godt utgangspunkt kan jo være hvor mange gode soveplasser du vil ha ( besøkende kan sove på sofaen) Bruk tid på å sjekke motor med propell, seil, rigg og kjøl.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår