Vi planlegger langtur høsten2011, og er derfor på utkikk etter en god og trygg langturbåt.  Vi vurderer en Elan Impression 434, er det noen som har erfaring/vet noe om en slik båt er egnet? Gro

Visninger: 1050

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Vi har nå hatt vår Elan Impression 434, fire lugars versjon i 4år og er kjempefornøyd! Dette er en forholdsvis kjapp seiler og tar bølgene fint. En solid båt med en overdimensjoner rigg. Har et forholdsvis dypt ror som gjør at du har en god kontoll på kryss. Dette er en båt som vi selv planlegger langtur med.

Den har tradisjonell strekkfisk hanefot på akterstaget. Her bør en vurdere å bygge om til hydraulisk eller eller vinsjstrammer.

Ved langtur så bør en også bygge inn nivåpumpe på dusj slik at en hele tiden slipper å måtte tømme kabinett manuelt. Holding tank under kabinett er svært liten og en må tømme ofte under dusjing.

Væe også ops på vannlekkasjer fra kabelgjennomføringer i dekk. Spesiellt fra lanterne i baug. Her går kabel inni pullpit og ned i skap i forpigg. Dette er en dårlig løsning fra verft og bør ettertettes.

En annen svært viktig ting å tenke på: Se til at modellen leveres med drivstofftank av sort plast. De første modellene ble levert med rustfri dieseltank. Denne tanken er flat i bunn og fører til at motoren suger luft ved krengning når nivået på tanken er under halv. Hadde selv to episoder med dette hvor maskinen ikke startet etter seiling. Måtte legge båten til kai for seil. Ingen problem i seg selv, men ikke glem at båten har en bruttovekt på 12 tonn så den kan være tung å holde igjen. Spesielt om en seiler singlehanded.

Vi kjøpte båten med ekstra vanntanker noe vi ikke har angret på et sekund. Standard leveres båten med 450 ltr vanntanker, tror jeg. Vår har 900 ltr vanntank. Klart dette går utover lagringsplassen ombord, men her gjelder det å tilpasse seg.

Generelt så er der dårlig med skapplass ombor på disse båtene, men en kan jo ikke få alt.

Før denne båten så hadde vi en Elan 33 '86 mod.

Denne seilte vi regelmessig over til Shetland. På den ene turen fikk vi storm med 26 s/m vind og 12 mtr bølger. Dette mestret båten fin, med svært få og ikke betydningsfulle skader. Etter dette så bestemte vi oss for at også vår neste båt skulle være en Elan. Derfor en 434 Impression. Vi har ikke angret et sekund.

Uansett hvilken båt en velger så vil en på et visst nivå alltid se ting som en ikke er fornøyd med.

Båten er ikke vinterisolert, noe ikke noen av båter i denne størrelsen og prisklassen ikke er.

 

Denne båten kan absolutt anbefales.

Lykke til og ta gjerne kontakt om der er andre ting du ønsker at vi skal bistå med.

 

Mvh

Knut (959 75 241)

 

Tusen takk for utfyllende svar!  Vi har nå bestilt en Elan 444 gjennom Fjordseil.  Skal hente den 23.04 i Izola, Slovenia, og seiler den over til Croatia i første om gang.  Nå er vi takket være dine erfaringer klar over disse tingene, og kan stille spørsmål og event. få utbedret det som trengs.  Igjen takk!  Hilsen Gro og Fred

Trolldans er til salgs

45 fot

har vært rundt en gang og tåler noen turer til...:-)

se finn.no og søk på trolldans

Pris?

 

mvh

trond sundby

Hei Trond,

kr 970.000

kan sende deg mer info hvis interesert......

 

truls

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår