Hei

Jeg er ute etter en seilbåt som jeg kan bo i om vintern i oslo og seile lengre turer med om sommern og når studiene er endt,

Så nå trenger jeg litt hjelp av dere. :-)

Har sett mye på finn og andre sider men sliter litt med å vite hva som faktisk egner seg.

Ser på str 37fot ish og i prisklasse 200-350.000,-

Finasiering, har hørt at man kan få boliglån på husbåter om den er registrert i skipsregisteret, er dette en myte?

Ellers hvem er best/billigst å bruke for en stakkar som bor i oslo å ikke har en lokalbank der naboen er han man søker lån av ;-)

takker for svar å håper noen kan hjelpe meg :)

MVH

Magnus

Visninger: 2480

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

hei,

stemmer at båter i skipsregisteret kan belånes.

Ville ikke latt geografi være avgjørende for bank, sjekk heller om du har noen gode betingelser gjennom  

foreningsmedlemskap el.l.  - Eller bare spør en 4-5 banker - bør vel ses i sammenheng med ev. andre lån osv.

 

Har forresten en båt på hovedøya som skal selges, uten at den er på finn.no ennå - i 39 fot i prisklassen din - har vært på langtur og er dermed testet som bosted og lengre tur

 

Heisann, vi to er i samme båt Magnus! Jeg og fruen er også studenter og ute etter en båt å bo i. Båtmarkedet i Norge er nokså dødt nå, så jeg vurderer båtkjøp i utlandet. En annen fordel med det er jo at vi da har større sjanse for å finne en båt som passer oss godt.

Hvilke båter som egner seg til å leve som båtboms i vil jeg si avhenger mest av hva dine krav til komfort er. Selv har jeg bodd i en 26 foter (Albin Cirrus) og en 33 foter (Finnfire 33) over lengre perioder. Forskjellen mellom de to var ganske store faktisk. En viktig ting for oss nordmenn å huske på er også at en større båt er lettere å holde varm om vinteren.

Angående båtlån så har vi prøvd å få båtlån i flere banker, men de er ganske kjipe å ha med å gjøre når man ikke har fast jobb. Men det er sikkert noen banker der ute som er villige å til låne bort penger til slike som oss. Vet også om noen som fikk lån til båt som førstehjemslån, men tror dessverre ikke det hender så altfor ofte at banken går med på denslags. Ellers så kan man i Skandiabanken søke om kreditt på opp til 100000 til 15% rente hvis man skulle bli desperat nok. Det er jo mulig å betale det tilbake over kort tid (og da blir renta lavere) hvis man gir jernet og sparer penger etter en sommerjobb f.eks.

Karoline: Hva slags båt er det du har til salgs?

At det er trangt er ikke noe stress, har bodd i en liten vogn i hemsedal over lengre perioder. men hadde vært digg å kunne bevege seg litt å ikke måtte gjøre alt fra sengekanten. ;-) Ser jo også på båter som er mindre og i billigere prisklasser.

Men blir båtens egenskaper til lengre seilturer merkverdig forandret når man tenker på fot str? er en 37+fots seilbåt mye enklere å ha med å gjøre enn en på 30fot når man er ute i litt mindre hyggeligvær?

Prøver meg litt nå med sparebank1, får håpe de er snille med meg. ellers så blir planene utsatt til man har spart opp litt mer cash.

Det er ett litt relativt spørsmål om en større båt er enklere å ha med å gjøre i drittvær. Blir været ille nok så vil en veldig stor båt føles veldig liten den og. En liten og lett båt vil igjen på den andre siden starte fortere å gynge enn en større båt og tyngre båt. Skrogets form og sjøegenskapene til båten har ganske mye å si for hvor trygg båten er i drittvær. Vil f.eks båten rette seg igjen, hvis den skulle gå rundt?  Jarle Andhøy kjøpte jo i sin tid en Hero 101 for så å selge den videre og gå tilbake til Albin Vegaen da han mente at dens sjøegenskaper var overlegen Heroens, selvom den er 2 meter kortere.

En større båt vil nok føles tryggere enn en liten båt, men kan være vanskeligere å manøvrere og trimme hvis man er få ombord. En liten båt er på sin side mye lettere å seile alene.

Større båter har også høyere fart fordi vannlinja er lengre, noe som jo er en fordel, men en større båt koster mer i vedlikehold og haveavgifter.

En av grunnene til at jeg skal ha en litt større båt er at det er veldig lite plass i en liten båt. Har man en liten båt må mye av utstyret surres på dekk, og saltvann og sol tærer på utstyr hvis man har det ute i lengre perioder. I tillegg så er det mye lettere å ha gjester ombord i en stor båt.

Det er jo dessverre slik som med alt annet at det er lommeboka som er sjefen og bestemmer hva slags båt man ender opp med.

Lykke til med banken!

En liten komentar til störrelsen på båt.. Kjöp IKKE större enn du absolutt behöver. Forskjellen på utstyr til en 30 fot båt og en 37 fot er veldig stor. Du behöver större anker grovere tamper större seil osv.Alså dyrere!!! Egentlig er 30(33) fot rett fin störrelse. Jeg har hatt båter fra 23 fot opp til 43 fot som jeg har seilt langt med. Det er ikke störrelsen  som avgjör hvor sikker den er til havs. Det er hvor sterkt den er byggd og hvor godt du har veldlikeholt og sett over utstyret. Jeg har også bodd i båt fra 25 fot opp til 43 over lengre tider i Norge ..når det er kaldt. Forskjellen er ikke spesiell stor. Om du kjöper en moderne båt er 30 fot ganske stort, for de er ofte veldig brede. Det er jo også ett spörsmål om båtplass eller om du skal ligge for anker.

En liten ting til, vär forsiktig med eldre båter i sandwich , de kan ha fått vann inni sandwichen og går aldri å få sikk på.

Jarle Andhöy valg av båt var ikke veldig bra . Det finnes masse omdömme om forskjellige båter ute på nettet...hadde han studert det hadde han ikke valgt  Albin vega. En bra solid båt som er verd pengene er KingsCruiser 33. Har venner som har bodd i en under studietiden i Trondheim (par) de seilte jorden rundt i den etter studiene. Vi seilte sammen rundt Syd Afrika og var de neste båtene som var i den samme stormen som ikke fikk noe skader og kjente seg trygge i sin båt. Den seiler veldig fint for vindstyring . Det finnes fler ...det går jo også å kjöpe en mindre båt först å spare penger til en större siden..?

Sikkert mye sant det du sier, men jeg Vega'en ser ut til å klare brasene. Nå har også en Vega seilt gjennom Nordvestpassasjen og snart rundt hele Amerika nonstop. Sjekk ut http://www.solotheamericas.org/. Jeg snuste faktisk på en KingsCruiser33 for noen år siden, også noen som hadde bodd i den i Trondheim. Må være samme båt.

Ellers så vurderer jeg sterkt en av disse båtene. Noen som har noen innspill?

Nantucket Islander 33:

http://www.yachtworld.com/core/listing/pl_boat_detail.jsp?&unit...

Ted Brewer Cutter 36:

http://www.yachtworld.com/core/listing/pl_boat_detail.jsp?slim=brok...

Hei, Vrient med båtlån for tiden knota noe jævlig med det egentlig... Hadde 70k på bok, manglet 110k på en båt som var registrert i skipsreg. har fast jobb, lånet hadde vært nedbetalt på null komma niks fikk ikke lånet med mindre jeg skaffet kausjonist... Fikk lånet, men båten ville blitt altfor dyr da motor var en gammel vp og storseilet var godt å slitt, pluss annet småfiks... Blir sikkert ikke mindre "pes" når det dukker opp en båt jeg SKAL ha....

Lykke til

Jeg har em Mikkel 32.1985 mod. Med VP 20 hk. 7 knop for motor som går problemfritt. Forrige eier bodde ett år i Savanger i denne båten. Praktisk og romslig løsning med bra stuverom. Båten seiler og bra, jeg forvirret meg ut i en sterk kuling og 4m bølger utenfor torungen like før jul. Ikke noe problem i det hele tatt. 8 knop på kun en svært beskjeden fokke. :-) Kone og to barn har bidradd til at jeg har kjøpt meg opp til 38 fot og tre cabiner. Selger derfor Mikkelen, går billig i vinter. Pris ant 130.000'- jeg tror du skal lete en stund etter bedre kjøp.... Alt nytt i toalett og septik. Ny vhf, dynamo, impeller m.m. Auto pilot, cocpitkalesje (som er gull verdt om du skal bo i båten). Er du inntr ring eller sms 99723971, så sender jeg noen mobil bilder.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår