Hei,

Vil gjerne ha noen erfaringer med fiskeutstyr på kryssinger: Kroker, søkke etc.

Selv har jeg tenkt å bruke dette:

Se bloggen

 

Nettsiden for vår kommende jordomseiling, hvis du er nysjerrig::

 

www.jageren.com

Visninger: 377

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Alex

Jeg hadde boken 'cruisers handbook of fishing' Om noen finner en bedre bok for fiske paa tur saa si ifra men jeg tror ikke det finnes, ett must for de som er interessert. Den har alt fra hvordan lage egne kroker, nett, teiner til tilberedning av skilpadde og rokker.

Lykke til
Boka Kjell nevner er den beste vi har sett til nå, men har dratt opp noen Mahi Mahi på en oppklippt oppvaskhanske finger med en voksen Mustadkrok og stålfortom (det billigste alternativet). Bare husk å ha en strekkavlaster av noe slag på lina så den ikke ryker når du suser avgårde i 8 knop og ruggen biter på.. Sykkelslange er et tips her.. Liker du å bruke mer penger på utstyr enn disse tipsene (som virker) så gå bare berserk i en utstyrs butikk sydover som kan havfiske.. Du får sikkert fisk som er dyrere enn den vi drar opp.. Skitt fiske!!
Hei vi brukte en tjukk gummistrikk på en meter og en klesklype som spring, et 100 meter langt snøre med en 1 meter metallwire på enden og så blank plastinnmat fra en pappvinkartong klippet i striper surret rundt en mustadkrok. Masse Mahi Mahi og annen godfisk på kroken.
Ellers var de veldig glad i grønne blekksprut.
Dette patentet brukte vi også på Sorgenfri. Funket veldig bra!
Vår erfaring fra seilasen med Sorgenfri var at jo sterkere nylåntråden var jo bedre. Vi fikk til slutt tak i en en slik nylåntråd som de komersielle fiskerne bruker når de fisker med longline. Dette er en nylåntråd med en diameter på ca 5 mm og med en styrke på 1000 kg. Etter at vi fikk tak i den opplevde vi aldri mer at snøret røk. De gangene vi da mistet fisk var det fordi kroken bøyde seg ut eller brakk.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår