Et toalett om bord er ett problem. To toalett om bord er to problem. Dårlig vannsirkulasjon, tilstopping, og ikke minst lekkasje i pakninger har jeg til stadighet erfart spesielt her i Karibia hvor sjøen er 27 grader og svært saltrik. Har hatt båt her i over 10 år og vet ikke hvor mange pakningsett jeg har skiftet.
Men nå er forhåpentlig problemene over etter at jeg har skiftet ut de manuelle pumpene med elektrisk toalettpumper, kjøpt hos Biltema.  Brukerne har fått klar beskjed om IKKE å legge annet enn avføring i toalettene. Toalettpapir plasseres i søppelposer.  Til nå er alle brukerne svært tilfreds ikke minst med at avføringen kan spyles ut idet den kommer i toalettet. Derved blir det lite lukt i båten.
Håper å kunne melde om problemfrie toaletter også neste sesong her.Visninger: 881

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Kan melde at mine to elektriske toqlett er problemfrie!.  Trolig fordi mine gjester følger anvisningen om behandling av toalettpapir. I handvaskene ved toalettet har jeg vaskefat.  Jeg ber gjestene slå vannet fra vaskefatene i toalettskålen. Derved får jeg noe ferskvann i avløpsslangen fra toalettet.  Det er gunstig for å forhindre avleiring av salt i slangen.  For de som ønsker manuelt toalett vil jeg sterkt anbefale Lavac Blake.  Har et som har vært i bruk i 11 sesonger i Karibia uten problemer!
Har Lavac vakumtoalett - fungerer meget godt, men uansett bør en være forsiktig med toalettpapir. I USA er biotoalett laget for båt blitt mer og mer populære etter som jeg kan lese, noen som har erfaringer med dette konseptet?
Har brukt el-toalett i to år uten problem. Og så lenge man bruker papir som ikke er resirkulert så går det bra å putte det i toalettet.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår