Hei,

Jeg har problemer med å få rulle seilet inn og ut fra furlexen. Virker som det er den delen som skal spinne i toppen som er problemet.

Er det noen som har vert borti det samme og har et tips om hvordan det kan løses?

Stain

Visninger: 707

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei!

Jeg har opplevd div problemer med rullefokk/Furlex ombord i vår Willing 31. Første gang skyldtes det slitt seil -ulike deler av duken tullet seg i hverandre og var umulig å få inn/ut igjen på vanlig vis. Siden fikk vi trøbbel både m slakt stag og m svivelen i toppen. Slik du beskriver det, kommer du neppe unna en tur opp, for å se hvordan ting arter seg, og så ta det derfra. Båtmannsstol og noen til å vinsje deg opp, eller klatreutstyr. Sørg uansett for sikring! Lykke til!

Mvh Jan

Hei igjen!

En alternativ løsning:

- Løsne skjøtene fra fokka

- Vikle fokka løs fra staget ved å trekke duken baklengs rundt

- Når hele fokka er ute, fir den og hekt av

- Drei staget, se hva som skjer mht svivelen - ringen midt på kula der du fester fokkefallet. Den skal kunne holdes i ro når staget dreies

- Løper ikke svivelen uhindret, ligger problemet der,  kula må da åpnes og delene inni ettergås

- Virker alt normalt, ligger problemet i toppen. Da må du opp likevel!

Fortsatt lykke til!

Jan

Tusen takk for svar Jan.

Ta ned seilet (svivelen følger med ned) og smør kulelageret i svivelen med vannfast fett, det finnes også et originalt fett. Furlex svivelen har et lokk på toppen som vippes av.


Sjekk at fallet løper gjennom førebøylen som er poppet/skrudd fast til masta over der svivelen ender. Om fallet blir med rundt blir det vanskelig og både fall og stag blir ødelagt.

Takk for svar.

Hadde seilet nede idag. svivelen gikk rundt. Men fallet går ikke gjennom bøylen.

Der tror jeg du løste problemet mitt. :)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår