Hei godtfolk!

Jeg planlegger en langtur og har satt avreisedatoen til 26Juli 2013.

Jeg vet at det er litt sent, og lurer derfor på om det er noen som har noen erfaringer fra nordsjøen (færøyene) og bicaya så "sent" på året? Jeg har et håp om å rekke ned til Ferrol i spania innen 15 August for å komme frem før høststormene...
men er litt usikker på om jeg rekker det på 3 uker? noen som har gjort samme etappe før?

ruta slik den ser ut nå:

Stenungsund - Arendal - Shetland - Isle of Man - Ferrol

Dette ser jeg på som en transportetappe, og kommer til å seile stort sett hele tiden (avhengig av været).

Grunnen til at jeg skal reise så sent er at jeg vil jobbe og tjene meg opp så mye penger jeg kan før jeg drar, og at jeg ikke har mye erfaring med seiling fra før av, og derfor tenkte å bruke sommeren på å seile så mye som mulig... 

Båten min er en ohlson 28 med et lystall på ca 1, så det er ikke en regattaseiler, dvs. turen kommer til å ta litt tid, men hvor mye?...

 

fint med inspill! 

Om det er noen andre som planlegger noe i samme duren er jeg åpen for en prat! kanskje man kan hjelpe hverandre litt med planleggingen? 

Axel

Visninger: 2100

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Jeg har planer om å dra samme veien.

Stenungsund- Bergen-Shetland og så videre til Spania. Men jeg drar mye tidligere. Håper å komme i sjöen like etter påske! Time will show.

Skal studere kartene i vinter og planlegge mere. Ingenting er fastbestemt ennå. Planer/Drömmer :-))

Båten min ligger på Tjörn.

 

Finn

Hei Finn!

Moro at det er flere norrbaggar i området!

Båten min ligger i lilla stranvägen som er midt i stenungsund.

Jeg skal ned neste helg (28-30) å gjøre den klar for vinteren, si ifra hvis du har tenkt deg ned!? Jeg vil gjerne høre mer om dine planer! kanskje vi kan møtes over en vaffel!?

Axel

Jeg har fått tid til löft på land 1.okt.

Min båt ligger på Wallhamn, ca 10-15min kjöring fra Stenungsund.

Drar til Croatia 18 okt. for en ukes seiling der sammen med noen kammerater.

Jeg fölger med deg her på nettet.

Vi kanskje treffes neste sommer??

 

/finn

Jeg har noen innvendinger: Ruten du oppgir gir deg en distanse på ca 1300 Nm til Lands End.

Tar du Kiel-kanalen og den engelske kanalen blir distansen ca 800 Nm fra Gøteborg.

Med så knapp tid til Spania skal du være veldig heldig med vind/vindretning/strøm og båt for å rekke frem til den tiden du har satt.
 Det blir marathonseiling, og Nordsjøen kan være lumsk, både veldig mye vær og fullstendig DOLDRUM...

Hei Finn, det høres ut som en god plan, vi får ta kontakt igjen til sommeren! God tur til Croatia!

 

Hei Magne, Jeg er klar over at det er lenger å seile rundt, enn å seile igjennom kanalene, men jeg frykter store tankskip mer enn bølger og vind...
Jeg har hørt at det er mye trafikk i tillegg til Tidevannsstrøm i den engelske kanal !?
Jeg har også lyst til å seile fra irland og prøve å holde en kurs som ligger så langt ut mot vest som mulig når jeg skal krysse Biscaya, for jeg inbiller meg at det er mindre bølger og urolig sjø der siden det er dypere? høres det logisk ut?

15 august er en dato jeg satt for å komme frem før høststormene, men jeg regner med at det er en ca dato, og at høststormene ikke setter inn for fullt før litt lenger utpå høsten?

 

hyggelig med innvendinger! 

 

 

 

Hei!

Som Magne Hjelle tror jeg jeg vil råde deg til å revurdere planene noe. Ruten til Spania via Shetland er uhyggelig lang, og med start ca. 15. august, vil du ikke rekke Biscaya før et tidspunkt da de fleste vil si det er for sent. Tommelfingerregelen, slik bl.a. langtidsseileren Ragnar Kvam jr. formulerer den, er: Over Biscaya i løpet av august!

Du kan evt. knipe noe tid på å gå Caledonian og Crinan-kanalene i Skottland, i stedet for helt opp til Shetland, men det skal uansett seiles rimelig hardt skal du rekke det. Med lite seilerfaring, og bare sommeren neste år på å kompensere, er dette litt vel "happy, go lucky" etter min smak.

Jo, det er skipstrafikk så det holder i Den engelske kanal. Men det går "Small craft lanes" langs land på begge sider. Var jeg deg, ville jeg seilt til Ramsgate el.l. i England, og tatt lange dagsetapper derfra, koordinert med tidevannstrømmene, langs "lane"n ned til Falmouth. Derfra, når forholdene lå an for det, satt over Biscaya. Dypt vann og slakkere bølger kommer da etter 1-2 døgns SW-lig seilas.

Ønsker deg lykke til med forberedelser og håper du lander på ei rute som både er gjennomførbar og ivaretar et opplagt behov for sikkerhet!

Mvh
JanE

 

Ok, planen min er avreise 26 juli og ankomst ca 15 august, ankomsten har jeg satt til 15 august fordi jeg vil over biscaya før høstsesongen...

Tror du det går fortere å seile igjennom Caledonia kanalen enn å seile rundt via shetland?
Hvor mye tror du jeg evt sparer på det?

Jeg har i grunnen ikke vurdert den engelske kanal pga skipstrafikk osv. men jeg skal sette meg ned og tenke mer seriøst over det nå. 
Vet du hvor mange slike dagsetapper som må til for å komme til Falmouth fra feks Ramsgate?

Takk igjen for innspill!

Beklager hvis jeg blingsa med avreisedato, tre uker tidligere høres umiddelbart mye bedre ut!

Du trenger ikke seile til Shetland for å komme rundt Skottland, kanskje du egentlig mener Orknøyene? Se på kartet, Shetland ligger et godt stykke lenger nord og er en bra omvei.

Caledonian og Crinan-kanalene er en mye brukt rute for seilere som skal samme vei som du. Det er en fin avveksling fra Nordsjøen og det som kommer senere. Et viktig poeng er også at du uansett vær kommer gjennom på fem-seks dager. Du har ikke samme garanti ved å gå kysten rundt. Det er både langt og rimelig værutsatt.

Vedr. Den engelske kanal og strekningen Ramsgate-Falmouth, vil jeg tippe 4-5 gode dagsetapper. Gå til det engelske maritime forlaget Imray, www.imray.com , de har både gode kart og pilotbøker.

 

Mvh

JanE

 

 

 

 

 

Tenkte meg innom Shetland egentlig, men er jo sant at jeg kan spare en del nm på orkenøyene i steden... 

Jeg skal nok sette meg ned å revurdere reiseruta litt! men det er jo ikke så farlig hvor jeg seiler så lenge jeg holder avreisedatoen;) 

Jeg skal si ifra om jeg forandrer seilplanen;) 


Takker for input igjen!

Axel

Tror ikke du skal dra til shetland på den tiden, er mye ustabilt vær og vind, bare et godt råd fra en erfaren mann.

Er ikke Juni til August den beste tiden å seile til Shetland på da?

ok trodde det var i september oktober du mente, juni til august er bra,

med hilsen

Roar

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår