Vi selger vår erfarne Norrata II (Hero 101). Hun har i 2,5 år fraktet oss Nord-Atlanteren og karibia rundt, men nå stått på land siden vi kom hjem i slutten av 2008. Hun er fortsatt godt egnet til langtur, men har behov for puss og oppgraderinger. Vi selger henne da vi ikke har kapasitet til å gi henne den oppmerksomhet som hun fortjener. Med planlagt vedlikeholdsarbeid fremover kan hun tas med på nye opplevelser til våren/sommeren.

Etter at vi overtok henne fant vi spor av osmose senhøsten 2005 før planlagt avreise om våren. Hun ble barbert nedentil, tørket over vinteren, og lappet opp til våren. Symptomene kom tilbake under langturen, men dette var igrunn ventet da tiden og omstendighetene for vellykket tørking var ugunstige. Sommeren 2009 ble hun pånytt skrapet ned til glassfiberen, og har stått og tørket siden. Det antas at forholdene er gode for helbredelse. Erfaringsmessig er den største jobben ift osmosereparasjon utført. Det som gjenstår er skifting av gjennomføringer, sparkling og påføring av epoxy og bunnstoff.

Norrata II er registrert i skipsregisteret NOR under kjennetegnet LK9342. Hun har også takst fra 2006 på 425000,- NOK som ble foretatt mens arbeidet med osmosereperasjon var igang (Se http://maaha.net/survey.pdf). Denne rapporten ga oss også muligheter for kaskoforsikring på båten under reise i karibien mm. På mange måter er hun i samme situasjon nå som før vi reiste, men har mye ekstra utstyr som diselvarmer, ny jolle og motor, «en halv motor» i reservedeler, og masse mer.

Hun har alt av utstyr nødvendig for langtur, blant annet vindror, autopilot, nødpeilesender, satelittelefon (med pc-tilkobling), redningsflåte, diselvarmer, ankervinsj, radar mm. Vindmølle og solcellepanel montert på en kraftig targabøyle sørger for tilstrekkelig tilførsel av strøm på svai.

Ny 100% rullegenoa i 2006, ellers mange seil av eldre årgang, inkludert spinnaker. Riggen er rikelig sikret med doble akterstag, baby- og kutterstag i front i tillegg til forstaget.
Motoren har vært stabil, men lekker noe olje. Vi har et stort lager av reservedeler, inkl startermotor, rør til drivstofftilførsel og masse mer)

Enkelte prosjekter er påbegynt, f.eks utskifting av vindustetning, pussing av inventar mm.

Norrata II står på land på egen tomt utenfor Risør. Ta kontakt for visning eller mer informasjon. Vi har god plass og kan være behjelpelig med overnatting og mat dersom det er ønskelig for å gjøre en grundigere gjennomgang.

Mer info om båt og turen på http://norrata.maaha.net (hvis den er oppe)

 

Pris: 180000

Visninger: 1943

Vedlegg:

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår