Heisann

 

Jeg er på vei til Spania og har blitt anbefalt å skaffe meg internasjonale båtdokumenter gjennom seileforening. I danmark har de noe som heter den danske langturseilerforening, de utsteder dokumenter med bilde og stempel som fungerer over hele verden. Finnes det noe tilsvarende i Norge?

 

Håper på kjappe svar, har hørt d kan være problematisk i noen av de Spanske havnene....

 

Mvh Stian

Visninger: 334

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Vet ikke om noe Norsk men jeg registrerte SPETAKKEL i den Svenske Kryssarklubben, de gir deg et internasjonalt sertifikat for baaten som du kan bruke over hele verden. De har ogsaa kontakter her og der saa du kan kanskje plukke det opp ett sted underveis ?

kryssarklubbens hjemmeside
http://www.sxk.se/

gl
I Norge er det vel og mulig å få registrert båten her
Hei på deg

Sender du meg en mail priv så skal du få en mailadresse slik at du får et Certificate of registery som for oss har virket i alle land fra Hellas til Karibien. Dette sertifikatet får du på mail og kan skrive det ut på en fargeprinter selv. Lett som bare det. olepetter@sailingfortia.net
Har gode erfaringer med dokumenter fra KNBF (må være medlem, og ha øvrige kvalifikasjoner på plass).
http://www.ftlf.dk/index.php?id=28


FTLF udsteder to typer certifikater til sine medlemmer
Et ejercertifikat som dokumenterer ejerforholdet til båden, og som samtidig indeholder en flagtilladelse, dvs. retten til at føre det danske yacht flag.
For at vi kan udstede et ejercertifikat, er der nogle formelle krav, der skal være opfyldt.
Båden skal være ejet af en eller flere privatpersoner, og mindst 2/3 af båden skal være ejet af en eller flere danske statsborgere. Båden skal have dansk hjemhavn og må ikke være registreret i et udenlandsk register.
Båden skal ligeledes have status som fritidsfartøj og må ikke anvendes til erhverv.

Ejerskabet på båden skal dokumenteres med en slutseddel underskrevet af køber og sælger. Anden dokumentation kan også være nødvendig, f.eks. en udmeldelse af et udenlandsk register hvis båden er købt i udlandet.
Certifikatet udstedes med originalt pasfoto af ejerne og et tydeligt original farvefoto af båden taget fra siden i målene: Højde 6 cm og bredde 8 cm. Billedkvaliteten har stor betydning for certifikatet! Det er ikke muligt at fravige kravene.

Dernæst udsteder vi et momscertifikat, der dokumenterer at der er betalt EU-moms af din båd. Ifølge loven må du som EU-borger ikke sejle i EU-farvand med et fritidsfartøj, ejet af en EU-borger, hvor der ikke er betalt moms. Hvis du ikke kan dokumentere, at der er betalt moms, kan du få store problemer med toldmyndighederne i EU-landene. Specielt lande som Tyskland, Frankrig, Portugal, Spanien, Italien og Grækenland er kendt for at skabe problemer for sejlere. Du risikerer at blive opkrævet moms af din båd, eller at få din båd beslaglagt, indtil du har skaffet den nødvendige dokumentation for, at der allerede er betalt moms i EU.

Man kan dokumentere, at der er betalt EU-moms på flere måder. Man kan gøre det via den første købekontrakt fra værftet, hvor båden er bygget. Dog skal du være opmærksom på, at fartøjet ikke har været anvendt erhvervsmæssigt, hvorefter momsen er tilbageført.
Du kan også anvende et tolddokument der viser, der er betalt moms ved import til EU.
Bemærk dog, at hvis båden, efter der er betalt moms, har opholdt sig udenfor EU i mere end 3 år, så skal der betales moms igen ved ankomst til EU! Dette skal du være meget opmærksom på ved køb af et fritidsfartøj, der sejler under EU-flag, men som befinder sig uden for EU.

Bemærk ligeledes, at hvis din båd er produceret før 01.01.1985 og har været hjemmehørende indenfor EU-området inden 01.01.1993, så er den fritaget for momsdokumentation. Det vil i så fald fremgå af det udstedte momscertifikatet.

Det er desværre ofte, at momsen skaber problemer. Flere af vores medlemmer er kommet i vanskeligheder, og det har for nogen resulteret i en momsbetaling, de ikke havde forventet! Desværre er der også bådmæglere i EU, der ikke er så oplyste, når det gælder momsproblematikken. Sekretariatet har hjulpet utallige kommende bådejere, både når det gælder moms og andre fælder, man kan falde i ved en bådhandel.

Foråret er en travl tid, for de der sejler og for os, der arbejder på sekretariatet. Så til alle jer der skal ud på det store blå til sommer, kontakt sekretariatet i god tid og få tilsendt et ansøgningsskema eller download ansøgningsskemaet til bådcertifikat på medlemssiderne.

Behandlingstiden er ca. 6 uger, fra vi har modtaget alle relevante papirer og prisen er kr. 750,- i alt for begge certifikater.

Har du spørgsmål eller har du problemer med dokumentationen, så kontakt sekretariatet - vi kan sikkert hjælpe dig!

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår