Hei Seilere.

Vi er på jakt etter en båt på rundt 30-34 fot for å kunne ha mulighet for å krysse det som måtte kunne krysses, i en kategori Hav-båt, noe annet en vår lille maxi idag.

Vi har 200,000 til rådighet til båt pluss minus, samt 50,000 pluss minus til utstyr.

Båtene vi ser på er Mamba, HERO, Maxi 95, Comfortina o.l. som ligger på 200-300,000.

En båt som denne var  Hero på finn.no

Det vi ønsker er å kunne kjøpe en båt som har hvert ute en dag før, med det viktigste utstyret, slik at vi har mer penger til "good to have" og at ikke alt havner i gruppen "need to have".

Jeg ønsker å starte en diskusjon på hva man BØR ha med båten, og hva som kan kjøpes i etterkant.

I en prioritert rekkefølge, gitt at "normale" ting som anker, dregg, fendere, kartplotter er på plass.

1. Flåte

2. VHF

3. AIS

4. Stormseil, evt. 3 eller 4 reveøyne i storseilet

5. Vindror

6. Vindgenerator

7. Radar

8. Bimini

9. Targa bøyle til ekstra VHF-antenne m.m.

10. Solcellepanel for vedlikehold av bat.

11. Kutterstag

-

46. Baupropell :)

Håper på gode innspill. 

Visninger: 5779

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

http://www.sorgenfri.com/forum/topics/hero-101-norrata-ii-lk9342 

Ring eieren, jeg holdt på å kjøpe denne tidligere. Fikk en god pris, mye båt her. Jeg var nødt til å melde avbud pga. Hvordan Livet var/ skulle bli... Båten er reg. i nor. du kan søke opp eier der. Båten er en Hero 101 btw.

Andre

Burde la seg gjøre å ordne en båt til den prisen.

Jeg tror ikke vi kommer til å ha radar i første omgang, ei heller bimini eller kutterstag. Men en EPIRB skal med, likeså en satelittelefon. Vindror er under vurdering; vil gjerne ha, men autopiloten gjør egentlig en utmerket jobb og ombyggingen som må til for å få satt på et vindror er ikke ubetydelig.

Hei Emil R.

Ser du er på utkikk etter båt. Vi har jordomsseileren Red Admiral, som Stein Hoff brukte på jordomseiling, og som han senere skrev bok om. Videre brukte familien Haugen fra Jessheim båten på sin "melkeruta" tur omkring år 2000. De hentet båten i Vest India og seilte den hjem til Norge, før de la ut på sin reise. Admiralen er i ferro-cement, men en tvers igjennom solid og god båt klar for ny tur. Da vi (desverre) har fått et annfall av 3 fot syken, og har kjøpt en annen ferro-cement båt, ønsker vi at "Admiralen" skal komme til nytte hos noen som vil bruke den aktivt. Båten er registrert i NOR registeret. Vi selger den serdeles rimelig, til noen som vil bruke den aktivt, og vil ta vare på den. For ferro-cement sjekk ut "ferro Cement båd sammenslutning" på Facebook, Ferro-cement Sailboats og NOT ALL WHO WANDER........ ARE LOST for å nevne noe. Ønsker du flere opplysninger kontakt: aandmo@online.no. Eller hvis det skulle være  andre som har innteresse av Red Admiral kan jo de også bruke e-mail adressen for å ta kontekt.

Mvh Asbjørn

Hei til dere som har lurt på Red Admiral. Heldigvis vil den forbli i familien. Eldste sønnen overtar den.

Ønsker alle en god seilas.

 

Asbjørn

Dropp AIS og Radar.

Vindgenerator er kjekt å ha. Det samme er solcelle, men du trenger ikke begge. Det er billigere å kjøre litt motor for å lade. Klarer du deg en del uten kjøleskap er mye gjort. Ha det lyset du bruker mest mulig på LED.

 

Ville satt et par gode ankere og mye god kjetting høyt opp på lista samt en god dinghy og en pålitelig lett påhenger. Skal du spare penger på turen så er det penger å spare på å ikke ligge så mye i havn, men heller ligge på svai.

 

Bimini er nesten et must, men ikke Targabøyle. Du kommer langt med en håndholdt VHF

Takk for innspill dere,

 Asbjørn, jeg har lånt bøkene til Red admiral, både hovedboka med familien og den med barna, spennende! Fantasisk historie, men tror ikke en sånn båt er noe for oss i denne omgang. 

John på mevinn, vi har nok ikke greie nok på båt og rigg for å kunne dra iland ett bra kjøp, men hvis det er noen andre som tenker tanken er http://www.yachtingworld.com/ er ganske bra sted og starte.

Andre, den båten har så mange prosjekter på gang at det kreves en skikkelig prosjektleder for å dra oppgavene i land, ellers takk. Ikke minst totaltprisen tror jeg kan bli for høy for oss.

Karl, 

Epirb er OK, bimini er det ikke mange norske båter som har, vet du man kunne fått tak ett sånt? I kombinasjon med en targabøyle helst:) 

Anker er også OK, 50-60meter 8mm kjetting holder vel? eller? Gjerne ett bruce(kopi) og et spadeanker e.l.

Satelitt telefonen er jeg litt skepsisk til, hva kan jeg bruke den til? Bortsett fra å ringe med? 

Hei

To anker og den mengde kjetting du skriver skal holde. Anker nummer to bør imidlertid ha ca 10 meter kjetting. Da kan du henge de etter hverandre. Bruce pluss spade er bra. Selv har jeg brukt mye plog og vært fornøyd med det. Når det gjelder anker. Pass på at det stter ordentlig og svøm gjerne ned og se. Jeg hadde manuell ankervinsj og da var det en mindre elktrisk ting som kunne gå istykker.

 

Jeg mener du ikke trenger satelitt telefon. Er uhellet ute har du Eprib. Mener du underveis at du trenger satelitt telefon kjøp det da. og ikke nå

 

Targa/ Bimini Enten må du prøve å få det på båten eller brukt. Hvis ikke er det å kjenne noen som kan sveise det billig i syrefast for deg. Hvis ikke vent og kjøp det i karibien. Det er kjekt med sol, men skyggen blir høyere verdsatt etterhvert, men har du ikke råd er det mange som seiler uten.

 

Her er den elektronikken jeg mener er et must (folk seiler uten noe av dette også, men...)

 

Tricolor lanterne ( evt vanlige lanterner)

2 stk gps ( gjerne billige håndholdte)

ekkolodd

Epirb

 

Bør ha

Vanntett håndholdt VHF

 

En spinakker kan være fint å ha når det er veldig lite vind. Da er alternativet å bruke penger på diesel eller å drive, noe som er litt ubehagelig synes jeg, men spinakkeren skal ikke brukes til å seile over fire fem knop. Da kan du bruke vanlige seil så du ikke ødelegger spinnakkeren. Sakte seiling med spinnakker er ikke vansklig, men den ta den ned før det går for fort.

 

Her er en grei båt til en grei pris.http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=38061756

 

Kanskje litt liten, men ny mototr og delvis nye seil. Den har sikkert hatt Osmose,da den er slipt ned å pålagt fire lag epoxy, men det gjør at du sikkert kan prute.

 

Denne å virker bra http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=36969441

 

Det er med båter som med biler kilometerstanden sliter på de. Skroget blir mykere og alt slites.

Ankerbehov kommer mye an på området dere skal seile i. Jeg har planer om 100m kjetting og et 20kg Rocna-anker. Totalt overkill for de fleste formål (båten er 32 fot), men gir få begrensninger og god nattesøvn.

Hovedformålet vårt med satelittelefon er å laste ned værmeldinger, pluss eventuelt sende/motta en og annen mail. Ringing har jeg ikke planer om å drive med med mindre vi er i en nødsituasjon. Da er den til gjengjeld gull verdt.

100meter kjetting ja, da snakker vi. Så lenge det er plass til radiusen så er nok det ganske bra!

En ankervinsj kan sikkert være greit.

Og der fikk jeg svar på hvor værmeldingene hentes fra. Er dette dyrt?  datatrafikk? abonnent, eller vil du fortsatt bruke yr/storm o.l? 

Hadde to anker med 50 pluss fem meter etterhverandre i amasonas. Strømmen snudde hver 5 time og var over 5 knop. Det satt som pokker.

 

Skreiv ut langtidsvarsel før jeg dro. Seiler du pasaten trenger du ikke værmelding. Men barometer bør du ha. I tilegg må du lære deg hvilken side lavtrykket er på når barometeret faller.

 

Det er to måter å få inn været på: satelitt telefon og SSB. Begge deler har en rellativt høy brukerterskel.

 

Kjøp Jimmy Cornell World Cruising Routes og les om typisk vær og tider for å krysse de ulike hav og følg dette. Iallefall frem til du er beredt til å ta den stormen som kommer.

Jeg sjekket pris på en Iridium satellitttelefon, denne kostet ca. 10,000 ny og krevde et abbo. på rett under 300 NOK kr pr mnd.
Dette syns jeg er litt i overkant... Eller er det som gjelder?
Globestar var uten abb. men selges ikke mer pga. satellittproblemer...

SSB radio ? Pris/brukt/info/

Hei jeg brukte ssb radio med modem til å laste ned grib filer. Dette kan du også gjøre med satelitttelefon. Tror ikke selve datatrafikken er så dyr med telefon, men vet ikke dette selv. Har en ssb-radio med tuner og modem pent brukt til salgs hvis du er interessert. Allle kabler etc er med.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår