Hei,
Vi er en liten familie med mor, far og en liten krabat på nå 3 år (5 år ved avreise) har bestemt oss for å dra på langtur 2011-2012. Noen tur jorda rundt tur blir det ikke, men inntil et år har vi på oss og vil planlegge slik at man har det komfortabelt mht tid. Poenget skal være å tilbringe tid med hverandre, senke skuldrene og leve livet på en annerledes måte i en periode.
Så langt er planen å seile "melkeruta" til Karibia og tilbake på 12 månder uten dei store avvikene fra østlige karibien. Cuba er ønskelig men ikke dersom det blir stress med tiden.
I den senere tiden har jeg lest endel ang. valg av reisemål. Noen mener Karibia er blitt griskt, uvennelig og har nok med seg selv og at Middelhavet er et bedre område å ferdes i. Andre igjen har bare godord og si om Karibia og synes Middelhavet høres kjedelig ut.

Spørsmålet mitt er som følger: Er det noen som har tilbrakt så mye tid både i kariba og Middelhavet at man kan ha noen kvalifiserte meninger om dette?
Da tenker jeg hovedsaklig på
1. gjestfrihet (tilkomst/ankringtillatelser)
2. økonomi (diesel, vann, mat og kai/ankringsavgifter)
3. sikkerhet.

Mvh
Frank Olsen

Visninger: 1418

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Frank
Vi er også en familie på 3 som har dratt på tur. Vi er nå i Middelhavet, og har seilt Frankrike, Corsika, Sardinia, Tunisia, Cicilia, Malta, og er nå i Italia.

Spørsmål 1.

Vi har blitt tatt godt i mot over alt. Kankje bortsett fra noen ganger her i Italia. Selv om det er plass i havnen har vi ikke fått lov til å legge til, de sier det er privat. Vi gikk igjennom europa på kanalene, mastet av i Tyskland og var i Middelhavet i August. Dette er noe vi kan annbefale. jeg kommer til å legge ut en oversikt over gratis havner og ankringsplasser langs Italias vestkyst, det blir lagt ut på vår hjemmeside: www.solansiden.com
Mange av havnene i Italia blir nå også utbygd, slik at det er lettere å få plass. Ellers så er det mange fine ankringsplasser overalt vi har vært.

Spørsmål 2.

På vår side så har jeg lagt ut budsjettet vårt, her vil du se hva vi har brukt på havneavgifter,mat, diesel. Generelt så er det dyrt å gå til kai i det vestlige Middelhavet. Spesielt i Juli og August er det dyrt. Du må regne med mellom €30-50 pr. natt inkl. strøm og vann. Diesel prisene er som hjemme, ca. kr 9,- pr. liter, bortsett fra i Tunisia, der var det kr 5,-
Mat og drikke er billigere enn hjemme.

Spørsmål 3

Å ferdes i Middelhavet er etter vår mening veldig trykt. Vi har ikke opplevd noe kriminelt, eller hørt om noen som har vært utsatt for noe. I storbyer skal man selvsagt ta forholdsregler, men dette gjelder jo også Oslo.
En annen fordel med Middelhavet er at du aldri er langt fra land. Det er havner med bare noen få nautiske mil i mellom.
Det er veldig bra værmeldinger her også.

Vi overvintret forøverig på Malta. Det kan annbefales. Det er billig, € 1100 fra nov og ut april, inkl. vann og strøm. Vi lå i Msida Marina. På Malta er det masse å gjøre. Ellers så er det mange som overvintrer i Tunisia, gjerne i en av havnene i Hammamet bukten. Her må det bestilles plass et år i forvegen. Når dere skal være borte i ett år så mener jeg det blir langt å dra helt øst i Middelhavet.

Du behøver i hvert fall ikke være redd for at dere skal kjede dere i Middelhavet. En annen fordel med Middelhavet er at det er lett å komme seg hjem herfra hvis man skulle trenge det.
Hvis det er noe mer som vi kan hjelpe til med så er det bare å ta kontakt. Min e-mail er: kna-gu@online.no
Du vil også få en del tips ved å gå inn på vår hjemmeside: www.solansiden.com

Uansett hvor dere velger å dra så er jeg sikker på at dere vil få en fin tur!

Med vennlig hilsen
Knut Aage Gundersen
Hei Knut Aage.

Takker for svaret på innlegget!!
Jeg skal følge godt med på sidene deres. Når du sier øst i middelhavet antar jeg at du snakker om området rundt Hellas? dersom reisen går i Middelhavet vil jeg ha med meg dette område. Det er ikke umulig at vi sender båten ned til Croatia på bil fra Tyskland/Holland.På den måten rekker man også den østlige delen.

mvh
Frank
Hei igjen Frank
Ja jeg tenker på Hellas og Tyrkia øst i Middelhavet. Å ta båten på bil er en mulighet. En annen ting du kanskje kan vurdere er å la båten være i Middelhavet et sted på vinteren mens dere er hjemme, og så fortsette turen til våren igjen.
Vi reiser på tur igjen om 3,5 år. Turen går da til Hellas og Tyrkia. Har hørt utrolig mye positivt og fint om de stedene. Vi har nå forøverig kommet oss til Elba. Masse flotte ankringsplasser.
Mvh
Knut Aage
Hei igjen Knut.
Det kan se ut som vi har lagt Karibia på hyllen og bestemmer oss for å seile i Middelhavet i 2011.
Vi ser nå på å sende båten ned til Egeerhavet med bil og ta for oss den mest vindfulle delen av Hellas fra ca 01.mai og utover før høysommeren setter inn med de sterkeste vindene. Deretter tar vi for oss sørkysten av Tyrkia før vi vender vestover i middelhavet. Alternativene våre er enten å seile til kanariøyene på høsten og overvintre der eller la båten ligge igjen i Middelhavet for å seile den hjem året etter. Jobbsituasjonen vil nok påvirke hvordan dette endelig kommer til å se ut.
Takker for innspillene dine!!
Mvh
Frank
Hei Frank,
Jeg skal være kortfattet.
Seilte fra Middelhavet til Karibien i fjor.
Her er min mening:
Karibien - oppskrytt og dyrt. Men fine seilforhold.
Middelhavet - fantastisk og variert. Etter å ha vært litt rundt omkring har jeg lagt min elsk på Hellas, naturlig nok
Har sine mangler, men det er utrolig deilig og klaske til en kai uten å bli flådd (stort sett gratis). Dette gjelder ikke Italia.

Og Middelhavbet er ihvert fall ikke kjedelig, det var derimot Karibien.

Lykke til og god seilas.

Yngve
Hei

har seilt i middelhavet og i karibia, og vil nå si at det er ikke kjedelig i middelhavet, for etter min mening er det mere å se og det er kultur å oppleve. Karibia har varme og varmt badevann hele året, men du finner menneskene i middelhavet mye mere interesante og det er så mange plasser å besøke at der kan du seile i mange år uten å gå lei.
Du slipper i tilegg de lange havkryssingene som tar tid av turen for å bare være underveis eller transportetapper.
Adriaterhavet er jo flott

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår