Hei, vi vurderer å kjøpe en bavaria seilbåt i spania eller annet sted i middelhavet. 

Planen er at den skal brukes til jordomseiling, og så selges i spania igjen etter 3-4 år. 

Argumentene er;... at vi får mer båt for pengene.

Båten er mer tilpasset varmere klima.

Mindre transportetappe fra Oslofjorden og ned til gibraltar. (Vi har tatt denne turen før )

Ved å kunne dra med fly ned til middelhavet, "sparer" vi verdifull tid som vi heller kan bruke på forb. og øyer som blant annet Kapp Verde mm. før overseilingen utenfor regi av ARC.

Er det noen som kan anbefale en forhandler av brukte seilbåter, gjerne gibraltar eller området rundt?

Firma med nettadresse?

mvh

Visninger: 2825

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Kjøp en båt uten VAT betalt, dvs. en charterbåt eller andre som seiler rundt uten VAT.

Dog det kan være kjekt med VAT om du har tenkt å seile rundt i EU farvann, men husk på å få "proof of VAT paid", da slipper du maset med disse 18 månedene.

Charterbåter er billigst i Kroatia og Hellas; det er i hvertfall mange av dem, men du kan kjøpe direkte fra Sunsail/Moorings etc. Da slipper du en grådig megler.

Det kan også være gunstig å kjøpe en båt som er registrert i et velrenomert register som snakker engelsk; Kroatia er således et eksempel på det motsatte, dvs. masse surr med å eksportere båten etc. og de snakker kroatisk.

Husk på å skaffe deg papirer frr tidenes morgen og kjøp ikke US båter, som mangler CE papirer om du har tenkt å registrere den i NIS/NOR.

Om du vil ha båten i NIS/NOR så må du ha alle papirer i ordnede former; bla. annet Apostille, og Notarius stemplet salgsmelding.

Det enkleste er nok å kjøpe en NOR registrert båt i MIddelhavet.

båt tilpasset klima?    de fleste båter er laget one type fits all. og eneste du vil få på kjøpet er evnt solskader og tørre stoff/seil i spania.  og kanskje en kald og blåmann skadd båt som er lagret i nordisk. :-)

spøk til side.  har vært på langtur, og bor i spania nå. har båt her.   

det er MYE spennende og billig å få tak i her nede.  MEN skal du på langtur så anbefaler eg at dere har tid til å bruke båten litt for å få testet den før takekoff.

og montere evnt ekstra utstyr etc ( og det er det somregel endel av)   i et sivilisert land der du kan snakke for deg  dvs norge eller en litt turistifisert by i spania / hellas etc. 

intet er mer frustrerende enn å prøve å få tak i deler av folk som ikke forstår både hva du vil ha, hva det er. og sånn.

ex charter båter er ofte billige, og kan være godt kjøp. men som regel myyye kjørte motorer, og godt brukte. så trenger å bli sjekket grundig før tur så du slipper å miste motor og mast på mer ukule plasser. les åpent hav eller steder uten marina.

sunsail.com      moorings.com  feks

lykke til

Kjempebra svar dere, vi vet ikke helt hva som lønner seg ennå. norsk båt som kan "kittes" opp fra nå og i 1 år, eller sydenbåt som kan kittes med diverse i 2-3 mnd ....

Hei

Jeg har en Bav 42cr som er til salgs. Er registrert i Norge. Båten er i Spania nå.Den er utrustet for langtur og kan overtas nå eller neste vår. Bilder og utstyrsliste kan sendes hvis ønskelig

Hei

Vi har en 44 fot Hunter som ligger i Torrevieja. Den er klar for langtur med masse utstyr.

Kan sende utstyrsliste og bilder hvis du er interessert.

Hilsen Rita

Heisann Emil,
Jeg selger min Hanse 400e som ligger i Valencia, annonsen ligger på Finn.no:
http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=45792500&edit...

Rune

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår