Er det noen her som vet noe om regelverket rundt det å kjøpe og ha båt i utlandet? Import er ikke et tema foreløbig. Kan jeg registrere den i Norge uten å importere, eller kan jeg registrere den under et annet flagg og fortsatt eie den lovlig? Drømmen er å kjøpe båten i Karibien og bruke den der til den selges. Innspill mottas med takk.

Visninger: 1196

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Min båt er i Spania. Registrert i NIS/NOR men ikke betalt norsk moms.

Båten er dermed norsk med norsk flagg.

Men EU-moms er betalt!! Og kan ligge i EU så lenge man önsker.

http://www.blocket.se/vi/49395296.htm

 

Åpen for bud :)

 

/finn

 

Karibia er en samling småstater, der store sjøfartsnasjoner som USA, UK, Frankrike og Nederland riktignok har noe å si enkelte steder, men hvor du vil være prisgitt mer og mindre ulike tollregler - alt etter hvor du havner. Svaret på ditt spørsmål om registrering er derfor at du kan velge det ene like godt som det andre, du står fritt. Er det viktig for deg å seile omkring under norsk flagg, følger du Finn Alsos eksempel under. Er ikke det så viktig, følger du de reglene de sier gjelder på den øya hvor du kjøper båten. Den enkleste, (forhåpentlig) minst byråkratiske og billigste løsningen er trolig den siste.

Lykke til! 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår