Mange tanker som skulle vært besvart om dagen, båten jeg vurderer er en svenskregistrert Jeanneau som ligger for tiden ned på kysten av Costa Blanca. Båten ser skikkelig bra ut og har aldri gått i charter og prisen er såpass bra at det er "nesten for godt til å være sant".  Mva er betalt i Sverige men det største spørsmålet er hvordan i all verden skal jeg forvisse meg at jeg ikke kjøper meg ei gjeldsbombe.

 Er det noen som har erfaring med kjøp av båt fra Sverige og om det finnes en eller annen instans hvor det er mulig og sjekke heftelser i Sverige ?

Hvilken dokumentasjon trengs for å registrere båten i NOR ?

 

Selger er også behjelpelig med båtplass i sentralt beliggende marina til 2500 euro pr.år pluss forbruk av vann og elektrisitet.    

Visninger: 1850

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Vurderte sjøl kjøp av båt i utlandet tidligere, men Norske myndigheter har gjort dette dyrt og vanskelig.

Mva og Hk avgift på motor må betales til Norge ved innførsel og båten må også være CE godkjendt, så sjekk dette først.

Sjå meir HER

Planen er ikke å innføre båten til Norge de første årene. Prisen på båten er såpass god at de er mange kroner tjent selv etter at norsk mva. er betalt. Mva. av frakt til Norge kan vel ikke bli all verden siden båten er registrert i Sverige

Hei og hopp

Handelen er i box og jeg blitt eier av en Jeanneau Sun Odessey 40DS 2004 mod. 

Var innom Sverige i går og fikk gjort unna alt signaturarbeidet ( kjøpekontrakt, Bill of sale signert av Notary Public, sletting fra det svenske registret osv osv.) , og ikke minst at all framlagt dokumentasjon er akseptert av NOR. Det eneste som nå gjenstår er å få en eller annen luring i spania til å få frest inn kallesignalet på båten

Hei!

Jeg kjøpte en båt i Tyskland for noe år til bake da krevde Sjøfartsdirektoratet "å sette foten på båten" før de utstedet skipsdokumenter. Det er muligens at dette ble endret nå ved nytt år.

Jeg har signerte kontrakt for en seilbåt over 15 m og der krevde sjøfartsdirektoratet tonnasjeberegninger etter samme beregnings måte som store skip ikke etter simpel måte. Dette kan i enkelte tilfeller skape problemer etter som produsenter ikke ønsker å sende fra seg konstruksjon (linje) -tegninger som danner grunnlaget for beregnigene.

Lykke til med ny båt!

 

mvh.

kjell Inge

 

Hei!

Jeg reiser til Costa Blanca den 15 februar,nærmere bestemt Marina International i Torrevieja, hvor jeg har båt liggende. Hvis jeg kan hjelpe deg på noen måte så legg inn en melding

Hei Arnstein

Ja da blir vi nok naboer der nede i tiden som kommer, jeg har leid plass i den samme marinaen selv.

Du finner båten min på piren til venstre for havnekontoret (båt nr.2 på høyre side)

Da ligger vi vel på samme side av hovedpiren,jeg ligger ved pir 8/16,det er ved toalettblokka.

Ser du ligger under krana på verkstedet.

Bildet er tatt ved Marina Salinas ifm. løft og inspeksjon av skrog.

Har du et tlf.nr jeg kan treffe deg på ?

Telefonnr. er 90152529

Hei

Ser tråden er gammel men hva gjør vel det. Ser du har eller har hatt båt liggende i marina nede i Spania. Jeg er ferd med å anskaffe meg båt, mellom 45 og 50 fot, Jeg har reist litt rundt og sjekket noen leieforhold, var blant annet i Nazare i Portugal nå i sommer hvor i kommunal havn kostet meg ca 2000 euro pr år, da var vann og strøm inkludert, også vakthold.

Om du har mulighet er jeg nysgjerrig på hva det koster å ha båt liggende i Spania, hva er din erfaring.

Mvh

John Ola Norum

Hei!  Jeg har ennå båt liggende i Spania, i Torrevieja,nær Alicante. Er i Norge nå,har litt primitivt opplegg for nett og e-mail i øyeblikket,så jeg vil gi deg navnet på hjemmesiden til marinaen der båten ligger.

Enklest er å Google   " puerto deportivo marina internacional de torrevieja "

Her finner du notater om det meste,både tariffer for leie og andre praktiske opplysninger. Hvis du har noen spørsmål svarer jeg gjerne.

Takk for rask respons. Skal forøvrig ned nå i høst, vil da i hovedsak sjekke fra Moraira i nord til området Torrevieja og noe sør nå i første omgang.

Var ikke skremmende priser dette heller, noe dyrere en i Portugal men området er mer attraktivt å ha båten liggende i.

Er smådårlig på spansk, enda:) Er disse priser inkl vann og strøm?

Mvh

John Ola

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår