Heisann, jeg reiser til Orlando, Florida, i April, blir å tråle florida rundt for å finne den rette båten. Så blir vel fort 1-2mnd på land før alt er klart for seilas i karibien 1år. Om pengene strekker til tar en kanskje turen vidre gjennom Panamakanalen.

Hvordan er det med registrering av båt? Hvilket land er billig å seile under? altså at det er en rimlig registrering uten for mye styr?

Skal jeg registrere båten med Amerikansk flagg, så har jeg forstått at jeg må opprette et firma i USA, for så å registrere båten på firmaet som jeg eier, da ikke Amerikanske statsborgere ikke kan registrere båt på seg selv i USA.

Noen som har tips og råd?

Takk for svar

Jørgen

Visninger: 2309

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

??anyone
INGEN som kan hjelpe meg?!??????????
Ingen som har gjort dette før meg og vil dele erfaringer??
Vi kjøpte båten vår i Hellas og registrerte den i Norge med Nor nr. Helt uproblematisk. kostet 750nok og båten har aldri vært i Norge.. At en i sitt innlegg mener det tok tid synes jeg er rart da det tok et par dager med eposter med de rette dokumentene. Dette var i 2009.
Er litt usikker på hva du ønsker. For er det billigere å seile under ett utenlandsk flagg enn norsk? Eierbevis må du uansett ha, og det er kanskje billigere å registrere en båt som er kjøpt i USA?
Det andre er valutaforskjellen fra kjøpet foregår til du selger den igjen. Eller skal den importeres til Norge etter endt seilas?

Her er en link fra maritim start som forteller noe import av båt. Kanskje det ikke er så mye dyrere å registrere båten i Norge når alt kommer til alt.

Maritm start

Hestekraft avgift til staten må betales om båten skal importeres til Norge, og det kanskje mange ikke er klar over, baupropell er avgiftspliktig. avgiften som er nevnt i linken ovenfor er gammel, ny finner du under. Og tar jeg ikke feil, så må man også betale CO2 avgift. Litt usikker om det gjelder for båtmotorer.

Hestekraftavgift

Båten må CE godkjennes om den kommer fra USA.

Håper disse opplysningene er til hjelp.
Hei,

Det jeg skal er å kjøpe båt i USA. Og lurer dermed på hvilket land som er billigst og mist hassle å registrere den i...

Har hørt at Delaware i USA er bra om man vil registrere den i USA.

Skal den registeres i NIS så må man ha oppmåling og idefikasjonsbevis fra NIS. Stemmer dette? Oppmåling er dyrt?

Hva med søta bror?

Ser man kan registrere båten i Svenske Kryssarklubben å få internasjonellt serfikat? noen problemer med det? kan man registrere båten fra utlande her?

http://www.sxk.se/medlem/blanketter.asp

Mvh

Jørgen.
Hei Jørgen,

Hvordan gikk det med båtkjøpet? Vi er en gjeng som står i samme situasjon som du gjorde og er usikre på hvordan vi går frem for å ikke falle i noen feller.

Knut
Jeg har ikke registrert båt i USA men har kjøpt båt innen for EU sonen og fått den registrert i NOR.
Det er kan ta sin tid.
Det du trenger er en bekreftelse på båtens målebrev fra annet båtregister enten fra Skipskontrollen eller om du velger å la båten være i utlandet så kan Veritas gjøre det.Om du velger (Som jeg gjorde) la båten gå uten for norge noen år så betaler du ikke HK.avg eller moms før du tar den til norge.
Du finner reglene under NIS/NOR.NO
Etter at du har fått bekreftet at båten "eksiterer" får du ID fra Sjøfarsdirektoratet så kan du Registrere den i NOR.
Det er noe Byrokratisk men det går.
Dette var vel ikke helt svar på ditt spørmål slik fore går det i Norge.
Lykke til!
NB! Nor har ikke noe med toll og moms og gjøre det må du melde til tollvesnet

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår