Hei.

Jeg går og dagdrømmer om ta meg en langtur på ca 6mnd til ca et år. Har forsåvidt ikke båt til og reise med heller:) Er usiker på hvilken båt jeg skal gå for, ser etter en båt som er i stand til og reise en god tur og som heller ikke koster en formue. Noen tips? Har ikke budsjett og gå etter enda, men tenkte en båt til under 300', er det mulig?

Og hvor mye "lomme penger" må man regne for et år på sjøen?
Er som sagt bare en drøm, men hvis jeg får tak i en ok båt til en rimelig pris begynner jeg nok og planlegge en seriøs tur, men trenger litt tips og vink på hvordan jeg skal gå frem.

Hvis du har noen tips så kom gjerne med dem, uansett om det måtte være utstyr, plasser og besøke eller hva jeg bør ungå og gjøre


Hilsen Stian

Visninger: 4887

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

inkl båtkjøpet ditt vil jeg anslå nærmere en million kroner.

Om båten koster 300 000.- så mener du at en person alene skal bruke 700 000.- på ett år.

Skal han ligge i havn alà Monaco hele tiden og spise på restaurant nær hver dag så er det nok ikke noe problem å bruke et par tusen om dagen, personlig tror jeg man klarer seg med mye mindre, og tar jeg grådig feil så blir vår egen langtur betydelig kortere enn planlagt

Du får prøve. Bare vær klar over at det koster langt mer en det regnestykket man kommer frem til under planlegging.

Ja jeg skal avgårde men 700 000.- pr pers, jeg får det ikke til å stemme heldigvis.

Vel vel , koster det i realiteten så mye så er vi vel hjemme rett over neste sommer istedet for sommeren etterpå :)

---------------

Men kan du si noe om hva du har med i dette regnestykket.

Er det noe utenom båtvedlikehold,havneavgifter og opphold/mat/shopping ?

Er det noen andre som har innspill her ?

Er dette her bare vås ?

http://www.google.no/url?sa=t&rct=j&q=ikke%20s%C3%A5%20dyrt...

Kr.700 000,- i utgifter på 6 til 12 mnd pr.person?? For meg virker dette som et flåsete svar fra Sundby. Se på hjemmesidene til tidligere langturseilere, en del av dem viser til sine budsjetter.

Du har nok misforstått noe om du tar det flåsete. Mulig det ikke koster opp mot en million, men en jeg seilte over atlanteren med sa det på den måten når folk spurte hva det kostet?: Det koster omtrent som en ny bil. Dvs. at det er ikke noe fasit på det. Klarer du deg med en polo så blir det billigere en om man kjører en ny jaguar, men opplevelsen kan ikke sammenlignes. Mulig det kan gjøres på et smalbudsjett på noen få hundre tusen. Men poenget er vel å oppleve så mye som mulig når man først reiser på en tur som dette. Og da koster det penger, ufravikelig. Man må ha en god buffer med penger også. Det kan fort revne et seil eller to, motorhavari etc.

Selv har jeg hatt to friske stormer i Nordsjøen, og da må man regne med at saker og ting går i fillebiter, både innventar og utvendig utstyr. Det er som regel flere dagers arbeid etter sånne værfenomener.

 

Sundby

 

Kr.700.000,- pr person på ca ett år? Har sett på budsjettene til flere av de som har seilt turen til Caribia og tilbake i løpet av 12 til 15 måneder - så langt har jeg ikke sett at noen har vært i nærheten av slike summer. Jeg kan selvfølgelig ikke være ett hundre prosent sikker på kostnadene, da jeg selv bare har seilt sammenhengende i fire måneder i Europa. Selv med dyre gjestehavner,dyr mat ,mye motorkjøring og litt for mange restaurantbesøk har vi ikke vært i nærheten av slike summer som her fremkommer - men alt er selvfølgelig mulig.

 

Odd A.

Det koster det du har, er en god tommelfingerregel. Jeg kom hjem fra en 6 års tur jorda rundt og har klart meg med ca 150 000 i året. En svenske jeg har seilt mye sammen med klarte seg med knappe 9 000 pr måned inkl. vedlikehold av båt. Alt kommer an på hvor mye man spiser ute og om man ligger i marinaer istedet for til ankers,

Men husk også at uansett båt, så trengs det noen 100 000 til oppgradering av båten til langturs skikk. Flåte, EPIRB, vindror/autopilot osv,

Se min blog: sy-josephine

Tja, da blir det ikke lange turen på meg til neste år heller.

Jeg har regnet på dette, har en ok båt som er rimelig bra utstyrt, men som måtte ha nytt forseil. Utrustning med seil, flåter epirb, satelittelefon osv osv osv kommer på ca 150 000,- Inkludert i dette er påmelding ARC og forsikring. Vi reiser 2 personer, skal være vekke i 11mnd, og har et budsjett på 250 000,- utover utgifter før avreise. Dette skal dekke diesel, havneleie, mat vann, strøm, mobil og satelittelefon, opplevelser osv. Jeg tror kostnadene er litt etter hva du legger opp til selv. Ikke spar på sikkerhet. Det jeg ser er at for hver ting jeg krysser av på listen, kommer det to nye. Mye er kjekt å ha, vær kritisk. Lykke til.

Hei...

Det hadde vært fint om noen som har vært på langtur som kan fortelle lit om hvor mye det koster å ligge i gjestehavner å gå ut og spise og hvor mye en øl koster i de forskjellige landene...? Koster det noe å ligge på svai noen steder.... osv.? Jeg lurer også fært på hvor mye det koster i sluse avgifter i europa??

Jeg gikk fra Bruinisse/Holland og hjem ifjor. Slusene ut av Holland kostet ingenting. Var gratis!

Har også seilt gjennom Caledoniakanalen/Scottland. Der kostet det ca 1500,-? Tror jeg??

Kielerkanalen kostet 35 EUR.

mulig du ska kikke på båter i kroatia ,, fremdeles litt billig der og båtene er ikke massakrert som de i hellas ,, hold bare langt unna kirakolis der er det bare svindel i alle land !  ,,,,,,,,,,,,,øl og mat i forskellige land ,, nå har jeg bare seilt hjem ett par båter fra middelhavet til norge ,,, men regelen der er att du betaler det du vil , du kan få hel*** billig mat men du betaler på ramma etterpå ,, sånn jeg ser deg betaler du førtst for hygiene så for smak ,, jeg pleier ofte og gå på plasser der lokal befolkningen går (der det er mange) og det er kjedelige respateks plasser med grell belysning ,, men maten er fantastisk og det er så billig at du skjemmes 

 

mikke :) 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår