Hei

Vi er fem unge menn som har vært to og et halvt år på langtur med en gateteaterforestilling (se blogg www.zirkmir.com/wp). Vi har avsluttet vår reise uten båten og den ligger igjen på Den Domenikanske Republikk.

Vi har ikke bestemt hva vi vil gjøre med båten. Slik jeg ser det har vi tre alternativer (kom gjerne med flere hvis noen har det):

1.)Selge den. Se annonsen på finn: http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=38420325

2.)Låne den ut til noen som kunne tenke seg å seile den hjem til Norge. Det er derfor jeg poster her. Båten er en 32 fots stålbåt med fem køyer. Den er bygget i Holland i 1962 og har klassisk langkjøl med tilsvarende seileegenskaper. Det er en tung, trygg og stabil båt som seiler godt i hardt vær, men seiler også fint i lett vind. Båten er rustet opp til langtur. Den har ikke mange luksusløsninger som kjøleskap og toalett, men den har alt den trenger av sikkerhetsutstyr som redningsflåte  epirb og satellittelefon. Båten har blitt betydelig oppgradert de siste årene. Det er en gammel og solid båt, så man trenger ikke være redd for å ødelegge noe. Det meste av informasjonen om båten står på finn annonsen. Hvis noen ønsker å sette sammen et Crew for så å få seg en tur, er det bare å sette igang. Økonomisk vil vi stå for reparasjonsutgifter for at båten skal være i forsvarlig stand. Jeg er villig til å diskutere hva som er forsvarlig stand, og vil prøve å imøtekomme crewets ønsker til utstyr eller forbedringer for at de skal ha lyst til å seile med denne båten. En ny jolle vil bli kjøpt, hvis utlån blir aktuelt. Kan også skjønne at ikke alle vil seile uten toalett. De som låner båten tar seg av alt fra mat, forsikring, til havneavgifter. Vi bør møtes før avtalen eventuelt inngås. Vi befinner oss i Norge frem til jul. Da drar jeg til båten for å se til den og kanskje flytte den til en annen øy i Karibien. Grunnen til at ingen av oss ønsker å seile båten hjem, er at vi driver et lite teater-kompani. Nå har vi begynt å få jobber i Norge og det ville være veldig ugunstig av oss å være borte fra Norge i lengre perioder det neste året. 

3.)Det siste alternativet er å frakte den med skip til Hamburg for så å seile den hjem derifra i sommer. Er det noen som har informasjon om hvordan dette gjøres?

Med vennlig hilsen Jacob Borg

Visninger: 2052

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Jacob Emil,

 

Kan du gi meg en status på situasjonen til båten? Jeg er i Puerto Rico for øyeblikket og kan dra på kort varsel. Jeg er interessert i å hjelpe til.

 

Deltok på ARC seilasen i år (Las Palmas på Kanariøyene  til Saint Lucia i karibien) og vi brukte 15 dager på krysningen. Dette var en betalende båt og er nå mønstret av denne. Er ellers fersk med seiling men svært lærevillig. Har båtførerprøven og dykkerlappen.

 

Er for tiden som sagt i Puerto Rico. Hadde seilplaner her, som for tiden ser ut til å renne i vasken, Pga at båten jeg kom frem til neppe er sjødyktig.

 

Raskt svar vil bli satt stor pris på, da jeg sitter litt på gjerdet her.

 

Mvh

Stian

Hei Stian

Så sant ingen kjøper båten før jul blir den seilt hjem. Crew er ikke bestemt enda. Jeg venter på svar fra en nordmann som kanskje skal være med å velge ut Crew. Jeg har fått mange forespørsler. Jeg regner med å kunne komme igang med å velge crew iløpet av romjula. Poster her når jeg har bestemt. Tusen takk for at du viser interesse. Kjedelig med den båten som viste seg ikke sjødyktig. 

Jeg kan ikke si annet enn at du må smøre deg med litt tolvmodighent før jeg kan gi deg et svar på om du kan være med å seile. 

mvh

Jacob 

Ok, takker så mye for svar. Veldig forståelig det.

Jeg driver også og søker på andre muligheter.

Mvh

Stian

Hei Stian

Godt nytt år!

Nå har jeg funnet en løsning på båtens fremtid. En italiener som heter Francesco kommer til å være kapteinen på skuta. Nå leter vi etter mannskap. Hvis du er interessert er det bare og kontakte ham på engelsk på:

thalassobiote@gmail.com

Couchsurfingprofilen hans er:

www.couchsurfing.org/people/thalassobiote

Jacob

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår