Hei

Vi er fem unge menn som har vært to og et halvt år på langtur med en gateteaterforestilling (se blogg www.zirkmir.com/wp). Vi har avsluttet vår reise uten båten og den ligger igjen på Den Domenikanske Republikk.

Vi har ikke bestemt hva vi vil gjøre med båten. Slik jeg ser det har vi tre alternativer (kom gjerne med flere hvis noen har det):

1.)Selge den. Se annonsen på finn: http://www.finn.no/finn/boat/used/object?finnkode=38420325

2.)Låne den ut til noen som kunne tenke seg å seile den hjem til Norge. Det er derfor jeg poster her. Båten er en 32 fots stålbåt med fem køyer. Den er bygget i Holland i 1962 og har klassisk langkjøl med tilsvarende seileegenskaper. Det er en tung, trygg og stabil båt som seiler godt i hardt vær, men seiler også fint i lett vind. Båten er rustet opp til langtur. Den har ikke mange luksusløsninger som kjøleskap og toalett, men den har alt den trenger av sikkerhetsutstyr som redningsflåte  epirb og satellittelefon. Båten har blitt betydelig oppgradert de siste årene. Det er en gammel og solid båt, så man trenger ikke være redd for å ødelegge noe. Det meste av informasjonen om båten står på finn annonsen. Hvis noen ønsker å sette sammen et Crew for så å få seg en tur, er det bare å sette igang. Økonomisk vil vi stå for reparasjonsutgifter for at båten skal være i forsvarlig stand. Jeg er villig til å diskutere hva som er forsvarlig stand, og vil prøve å imøtekomme crewets ønsker til utstyr eller forbedringer for at de skal ha lyst til å seile med denne båten. En ny jolle vil bli kjøpt, hvis utlån blir aktuelt. Kan også skjønne at ikke alle vil seile uten toalett. De som låner båten tar seg av alt fra mat, forsikring, til havneavgifter. Vi bør møtes før avtalen eventuelt inngås. Vi befinner oss i Norge frem til jul. Da drar jeg til båten for å se til den og kanskje flytte den til en annen øy i Karibien. Grunnen til at ingen av oss ønsker å seile båten hjem, er at vi driver et lite teater-kompani. Nå har vi begynt å få jobber i Norge og det ville være veldig ugunstig av oss å være borte fra Norge i lengre perioder det neste året. 

3.)Det siste alternativet er å frakte den med skip til Hamburg for så å seile den hjem derifra i sommer. Er det noen som har informasjon om hvordan dette gjøres?

Med vennlig hilsen Jacob Borg

Visninger: 2052

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Mæ gad nå skulle jeg ønske jeg hadde det crewet du snakker om i pkt. 2 !!!

Det er bare og skaffe seg det:) Jeg har noen seilvenner som er interesserte, men de ville tenke seg om. Hvis nok folk melder interesse her kan vi få stablet sammen et crew. Er du en kaptein, et crew-medlem, eller likte du bare tanken?

Kaptein er jeg nok ikke! Men har litt seilerfaring, og mulighet til å reise, så finner jeg riktige folk så hadde jo dette vært helt topp! Du får be de tenke litt til da... :) Jeg har aldri vært på den typen langtur før, men det er på tide kjenner jeg! 

Jeg vil holde deg oppdatert. Bare å ringe meg på 46635308 hvis du lurer på noe. 

Flott, så fint :)

Takk!!

Hei Anja.

Godt nytt år!

Nå har det gått lang tid, men endelig tror jeg at jeg har funnet en løsning på båtens fremtid. Det er en italiener som ønsker å være kaptein og seile den hjem til Norge. Han trenger mannskap.

Er du fortsatt interessert i å være med på en slik seiltur? Det blir forberedelser i slutten av februar til avreise som er i april når været tillater det. Turen er ferdig når båten er i Norge. Hele sommeren bør settes av til reisen.

Hvis du er interessert så ta kontakt med Francesco på engelsk på: thalassobiote@gmail.com

Han har en couchsurfing profile:

www.couchsurfing.org/people/thalassobiote

snakk gjerne med folk om dette, vi trenger mannskap.

Jacob

Eg er også intressert i å skrape sammen en gjeng, som kan seile båten til norge, blir 2-3 lengre overfarter litt etter vilken rute man velger, og da blir det ofte noe kvile tid når man er kommet i havn, og vær og vind spiller også mye in på en så lang tur, kan fort bli ligende å vente en uke på været, så ser fort for meg 2 mnd +-.

Så spennende med folk folk som viser interesse! Vi brukte 18 døgn på overfarten Kapp Verde til Guadeloupe som var en distanse på ca.2100 NM. Det gir en gjennomsnittsfart på ca. 4,7. Dette var i passaten, på vei hjem kan man møte all slags vær til og med motvind. Jeg satt opp ruta i mitt navigasjons-program nå, uten særlige detaljer, da fikk jeg en totalt seilt distanse fra Den Domenikanske Republikk via Antigua, Bermuda, Azorene, Brest og hjem til Norge på ca. 5400 NM med det været og den båten som ikke seiler så fort vil jeg ikke satse på å beregne raskere fart en 3 NM i gjennomsnitt. Det gir totalt 72 døgn på sjøen. Så kommer tiden i havn, for å proviantere, se landet, slappe av, forberede båten på neste seilas, og forberede seg selv. Jeg synes ikke Thore Medhus' anslag på to måneder minimum noe dårlig anslag. Jeg ville tippe det kommer til å ta lengre tid. Min erfaring er at tidspress på en slik tur er det verste man kan ha. Det er viktig å ikke haste fra land før man er klar med alt, eller kjefte på hverandre for at man skal seile fortere. Har man god tid slipper man alle disse problemene og kan bare nyte roen i denne livstilen. Hvis det blir for langt for noen kan det hende vi kan få laget et crew som seiler den til Europa og et som seiler den videre til Norge. 

Jeg ser at dere to har båt, mekanikk og seilerfaring. Det jeg trenger nå er en kaptein. Jeg har en venn som tenker på det, men han trengte tenke-tid. 

Hei Audun

Som jeg skrev over til Anja ser det ut som båten blir seilt til Norge. Hvis du er interessert i å være mannskap kan du kontakte Francesco. Se kontaktinformasjon over. 

Hei dere som melder interesse for å seile båten hjem. Tusen takk. Som jeg skrev over er det jeg trenger nå en kaptein som kan ta på seg dette ansvaret. Han/ hun vil naturligvis være med å velge hvem som blir med som Crew. Da hadde det vært fint med litt info. Kunne dere sendt en mail til jacobspildra@hotmail.com. Skriv  litt om deres båt/seile/teknisk erfaring. Jeg trenger å vite hva dere tenker om å bo i en liten båt over lengre tid med et crew dere ikke kjenner. Hvordan dere fungerer sosialt. Språkkunnskaper. Mat og vasking. Sjøsyke. Hvilken tidsperiode er dere tilgjengelige. Og har dere penger til løpende utgifter som mat, havn, forsikring osv. Jeg tar meg av det økonomiske med å få båten i god stand. Andre opplysninger som kan være relevante. Still gjerne spørsmål. 

Hei igjen!

Om det blir plass etter at kaptein og "det nødvendige mannskapet" er satt.

Har jeg og ei venninne satt av tid til å reise i jauar/februar, og vil bli med og bidra på denne reisen om det skulle være behov :)

Gi lyd !!

Tusen takk. Jeg gir lyd når jeg vet mer.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår