Hei!
Noen andre som skal ut på langtur med start i 2014?

Vi er et par som har planlagt langtur lenge, og til sommeren kaster vi endelig loss. Vi planlegger å seile hele veien rundt på tre år. Start blir fra Ørsta 1. august, før vi tar turen til Bergen og deretter over til Shetland. Så blir det den Kaledonske kanal, Irskesjøen, sørover og inn i Biscaya (alle krysser over, men vi vil inn. Mye spennende der). Vestover langs Spania, sørover langs Portugal, så kanskje en tur innom Madeira. Tenker å bli på Gran Canaria til romjula, da vi vil til Kapp Verde og så over Atlanterhavet til Karibia. Panamakanalen er planlagt i april 2015 eller deromkring.

Båten er en '99-modell Beneteau Oceanis 411 med navnet "S/Y Emma".

Visninger: 3394

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Det er fleire av oss ja! Me er to kameratar som jobbar og forberedar for avgang i starten av mai. Mykje samme rute, men direkte over biscaya og heller brukte nokre sommarmåneder i middelhavet. Planen er kanariøyane, kapp verde og atlanteren i desember. Me er dog fleksibel, og har ikkje satt nokre stive tidsrammer på ting endå.

Seglar ein HR Monsun som no står på land på Mongstad for klargjering og utrusting.

Eg har forøvrig budd i Ålesund nokre år no, og er ganske sikker på at me har nokre felles bekjente, tatt etternavnet ditt i betraktning. Kjekt at det er fleire av oss som skal avgårde! Me får halde kontaken framover:)

Hei Ådne.

Har nok samme plan som dere. Avreise Litlebergen i begynnelse av mai.

Skal en tur innom Nederland på veg sør over, og regner med å være ved Gibraltar på slutten av juli. så blir det spanske øst kusten før vi besøker Balearene og videre til Sardinia og Italia.

Overvintre på Malta hvis alt alt går etter plan.

Mulighet for at vi treffes.

Hilsen

Linda - Andrè Meijers sy-Antaris

 

 

Hei!

Jeg seilte ned til La Rochelle i Frankrike i Sommer, veldig fin tur, og slapp å planlegge så veldig mye mtp. vær i Biscaya, siden en havn alltid var innen rekkevidde:) 

Skal gjøre noen reparasjoner i Frankrike før vi setter kursen mot spania / portugal i sommer for å komme forbi Biscaya og kapp finesterre før høsten. Dermed det blir mer jobbing. I November igjen er planen å sette kursen for Kapp verde, og derifra videre over Atlanteren i desember, enten til Brasil eller til Tobago.
Vi er foreløpig 2 stk i båten.

Kanskje vi møtes! 
Hadde vært fint å seilt ut samtidig med noen andre når man skal til å sette av gårde over dammen! 


S/Y DET GODE LIV seiler fra Fredrikstad 20 juli.Hun er en Nauticat 44 og har Facebook side Sailing The Good Life hvor dere finner ytterlig kontakt info.
Mvh
Roar

SY Ariane seiler fra Fredrikstad 1. juli :-) Blogg under utarbeidelse! Vi seiler med to gutter på 7 og 9 som skal ha 2. og 4. klasse om bord. 

Hei! Ut på tur ja :) Vi starter på melkeruta med avgang fra Altea/Spania 1 september (14) med kurs for Madeira-Granka(slutten av nov)-KappV-Sant Lucia(slutten av des)ned til TrinidadT og nordover(øyhopping)via Cuba til Miami(april), retur over dammen via Bermuda-Azorene-Irland(juni)-scotland(Caledonian)-Bergen-Trondheim-Bodø-Tromsø med siste destinasjon Alta i slutten av aug (15). Båten heter Escape og er en 42 BavariaC 2004. Fast mannskap blir meg selv: Brynjar, 35 og min samboer Pia, 31. Meget mulig dere er i samme farvann som oss (Granada-TrinidadT) i jan-feb.;)

Så hyggelig :-) Vi går kanalen sydover og Biscaya til La Corona. Regner med å være der innen 15. august. Deretter nedover spanske -og portugalkysten til Lisboa. Derifra til Porto Santo / Madeira ca. 15. oktober og videre til Teneriffe eller Gran Canary. Herfra drar vi ca. 15. november til Kap Verde med avgang derifra til Barbados ca. 1. desember. Målet blir å klare overfarten på ca. 14 dager. Deretter blir det 4,5 måneder i Karibien før vi drar hjemover fra nord i Karibien til Azorene. Videre via Irland, Skotland (Caledonia), Danmark og hjem. Datoer er i beste fall veiledende. Vi seiler en Aphrodite 42 ketch fra 1988. Vi er ikke helt sikre på ARC, men tror vi seiler utenfor. Har ikke sett noen andre som reiser i 2014 med barn. Noen som vet om noen?

 

Hei:)

Vi ska og på tur 2014. Reis frå tønsberg 29 juni. Tenkte oss også inn (biscaya) og nordspania, kanskje også Madeira… Alt e åpent;) Trur vi sattsa på cap verde og så over. jul i karibien…:) men tenker ikke og fortsette rundt sjøl om da ha sikkert vårri helt greit;)  Vi e et par og en kamerat… Bloggen heita kayaseilas.no. Kansje vi ses… Masse god tur:)

Vi er en båt som seiler fra Bergen i Juli. 

Fairwinds 53´ Bruce Roberts Ketch og hjemmeside kommer etterhvert. 

Tenkte oss omtrent samme rute, har ikke så mye planer, tar det etterhvert som vi finner vinden. 

Vi er et par som drar på tur 1 mai. Turen går ned til Travemünde og inn i Europas kanaler hvor vi skal flyte rundt i 5 mnd. Tilbake 1 oktober. Vi vil forsøke å blogge litt når vi har tid: http://www.sothis.se/

Vi har en gruppe på Facebook for alle som planlegger avreise 2014.

Her kan vi bytte erfaringer på forhånd og underveis. 

https://www.facebook.com/groups/160623403982327/

Hei, hei!

Vi skal på også på tur, så vi snakkes nok underveis håper vi!

Vi overtar båten i La Rochelle i Frankrike og starter derfra...

Har laget en hjemmeside med planene våre, så om noen vil ta en titt så heter den www.sypolaris.com :-)

Seilerhilsen fra Vigdis og Lasse

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår