Hei allesammen!

 

Siden jeg er ny her på forumet poster jeg denne diskusjonen på 2 plasser. Aner ikke om alle kan se den i den gruppen "Langturbåter under 30 fot" så jeg legger den ut her også!

 

Jeg kjøpte i vinter en IF 1971 modell. Båten er helt topp, men det har desverre blitt lite seiling i år pga den dårlige sommeren. Synes båten oppfører seg pent i all slags vær. Jeg opplevde vårstormene da jeg sku seile den hjem i mai (Oslo-Langesund). Var utenfor Bolerne da bølger og vind satte en stopper for videre hjemtransport fra Oslo til Langesund. Måtte bare gi opp og søke in til Tønsberg. Jeg aner ikke vindhastighet eller bølgehøyde, men dagen etterpå ble fergen Sandefjord-Strømstad instilt pga uvær (6,5 meter bølger) Uansett artig å få prøve båten i hardt vær. Tror nok at mannskapet tålte mindre en båten. ;)

 

Jeg har planer, drømmer eller hva man skal kalle det om en seilas til Skottland og Færøyene. Nordsjøen kaller på meg og båten min. Er det noen som har erfaring med IF som langseiler? Eller kanskje erfaringer med lignende båt over nordsjøen? Tenker mest på hvor lang tid jeg må regne med at seilasen over tar, og andre praktiske ting.Hva MÅ jeg ha med for utstyr, etc...

 

Bakdelen med IF'en er at den er veldig smal og trang inni, cockpit er heller ikke den største. Påhengsmotor er også en ulempe, men funker helt ok da det er lite vind, men funker ikke i bølger i det hele tatt da motoren går opp av vannet. Vi fikk en overraskelse på hjemseilasen da motorfestet vrei i stykker ute på Oslofjorden i en bølge.

 

Fordelen med IF'en er at den virker være veldig solid bygget og at den er langkjølet. Beveger seg rolig og majestetisk gjennom bølger, og tar vind meget godt! :)

 

Hadde blitt glad for tips og triks, ikke bare fra dere med liten båt, men også fra de med litt større båt!

 

Micke...

Visninger: 502

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei, 

Traff et par i Portugal i fjor som krysset atlanteren med en tilsvarende båt. Idéen var å krysse atlanteren i en båt som var mulig å frakte tilbake i en vanlig container. Båten het Fira og mannskapet var Max og Gyde fra Tyskland. Finner ikke bloggen deres, som forøvrig var passordbeskyttet, men du kan prøve å google litt, så kanskje du finner en mailadresse eller kontaktinfo. Begge snakker godt engelsk.

 

Her er en link til en tysk side som du kan prøve å kjøre gjennom Google translations:

http://www.nrv.de/segeln/fahrtensegeln/berichte/berichte-single/art...

 

Hilsen

Stein Olav

 

SY Hero

http://hero114.wordpress.com/

Takker og bukker for dette! :)

 

Micke...

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår