Hei.

Jeg ser etter diverse utstyr som skal ombord før jeg setter seil mot ukjent farvann.

Til å starte med har jeg en liste som inneholder:

Radar reflektor

Nødsignal

Wirekutter

Redningsflåte

Solcellepanel

Vindgenerator

Nødpeilesender (Jeg har 3 stk vhf ombord, hvor en av de er stasjonær. men har ikke serfikat på vhf, blir det da umulig for meg å skaffe ett abonnement og koble opp epirb?)

 

Noen som har gode erfaringer med forskjellige produktmerker?

Er det noe jeg kanskje bør tilføye til listen som jeg kan ha oversett, sett att jeg har: draft, autopilot, plotter, vester, gode seil og sikkerhets sele og line.

Mvh

Andre Rønningen

Visninger: 473

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Du burde skaffe deg et VHF sert. Det er ikke vanskelig i grunnen og heller ikke så dyrt. Du klarer det på noen få dager hvis du vil.

Du burde ha ett godt sett med verktøy og noe treplugger til nødtetting av evnt hull i skroget. Og litt glassfiber duk og polyester med herder.

Jeg ville også ha med nød proviant og vann i tillegg til den normale maten.

Noen portable sattelit tlf har også en nødsender som sender din posisjon til nødsentraler.

MVH
Geir

Man kan eie en VHF "lovelig" så lenge den er registrert hos telenor. Men man må ha sertifikat for å kunne bruke den. Sjangsen for å bli tatt for ulovelig bruk av VHF er minimal. Greit å ha men ikke noe som jeg personlig ville stresset for mye med

EPIRB trenger man ikke noe sertifikat på. Men du må ha et kallesignal på båten. Dette får du ved å registrere eksisterende VHF-er.

En annen ting som er mer enn bare "kjekt å ha" er AIS-motager på kartplotteren din. Når det blir tåke, eller snøfokk rundt deg kan det være fint å ha oversikt over hvor de "store" båtene er. Noen kaller dette en fattigmanns radar.

Nødraketter er viktig å ha med seg

Reservedeler til motor (impeller og filtere etc)

Ekstra diesel/bensin i egen kanne

autopilot.

Takker for innspill, rådene og tipsene kommer til god nytte videre i planleggingen.. 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår