Jeg har gått med en drøm om å seile langt, veldig lenge nå.
Nå har jeg endelig satt avreise dato til 1 april 2016.

Da jeg har mangelfull kunnskap om seiling er nok dette riktig forum for meg, og det er sikkert mange her som har kunnskap de vil dele.
Sikkert noen her som mener at jeg er "idiot" men det bryr jeg meg ikke om.

Budsjett er ca 150000kr. Båt, alt utstyr buffer, og leve.
Ser da på båter rundt 100000kr.
Mannskapet vil stå for mat,drivstoff,og alt annet som koster på en slik tur.

Noen tips på hvilken båt jeg burde kjøpe til den prisen? Har ikke de pengene før til høst så båtsalget vil vente til at alle skal opp med båten, og jeg for et "kupp".

Planen i førsteomgang er å seile til malta,så igjennom kanalen og ned til piratene i Somalia.
Over til Asia igjennom Singapore. Hong kong og great pacific garbage patch, hvor jeg vil se med mine egne øyne hvor mye søppel(plastik) vi har klart å forbruke.

Om jeg fremdeles syns det er gøy å seile vil jeg teste meg på nordvest passasjene i en glassfiber båt, er sikkert ikke mye is igjen der da.
Kommer jeg meg igjennom der vil jeg bli sluppet av på Grønland og kite den på tvers. Før ferden går hjem til Norge.

Har som sagt ikke mye peiling på seilbåt, men har hatt motorbåt (snekke) i 6 år og vært en del på sjøen.
Har også syklet fra Portugal til Norge solo.

Padlet fra Canada til Alaska 46 dager 1000km, da hadde jeg padlet 3 ganger før så var litt av en amatør da også, men ble flink etter hvert.

Så har dere tips blir jeg veldig glad i å høre på hva dere har å si.

EpleMoss

Visninger: 1581

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

albin Vega er en veldig god langturseilere.
http://www.bluemoment.com/boatreviews/vegareview.html
Vancouver 27
L 28
Allegro 27
Twister 28
Fingal 28
Amigo 27
Great dane 28
Takk for svar.

Skal begynne å sjekke blocket.

Hadde håpet jeg fikk noe over 30 fot, vi kommer til å være 4 mann om bord å trenger litt plass.
Har sett på hero 101 og har falt litt for den grunnet de to stikkkapinene.

August i fjor så jeg en pen hero101 til 100000kr, håper da at jeg finner det samme i år.
Denne var da ikke klar til langtur, og det vil sikkert koste masse å oppgradere den med alt av sikkerhetsutstyr. Men Hva er det mest nødvendige man trenger på en langtur og ca hva ville det kostet?
Hmmm, jeg kjøpte brukt båt 150k og seil og utstyr for samme beløp. Ikke noe jåleri ombord, kun "må ha" utstyr. Det koster!
Ombord her, 3 vhf, vindror, nødpeilesender, redningsflåte, nødraketer, kraftig anker, vindgenerator, kart og diverse småtteri.
Legger inn er svar her så jeg følger tråden. kjempe interesangt prosjekt og sitter med lignende planer selv, med avreise mai 2017.

Hei Fredrik,

det høres flott ut. Ikke vent med drømmene dine til du er pensjonist, som så mange har brent seg på!

Jeg har en Gambling 34 til salgs på finn.no - den trenger noen reparasjon, men den tåler havet godt. Jeg har seil opp og ned norske kysten 2 ganger. Den er å foretrekke framfor de fleste foreslåtte båter i svarene her, og har en ganske ny motor fra 2003 som går som en klokke. Bare ring meg, og se på båten!

Ellers ønsker jeg deg lykke til med dine drømmer.

hilsen Daniel

Seiler selv Gambling og går god for den!
Men dog! Mindre båt, lavere kostnader..

Knall til.

Men gjør oppmerksom på at du har lite penger. Til drift av deg og sånn.

Prøvde nesten samme opplegg. Jeg skulle på jordomseiling, aldri seilt før, kjøpte båt i Tyrkia. Den ligger nå i Italia. Vet ikke helt hva jeg skal med den,for selve seilingen syns jeg er oppskrytt...  (Som å banne i kirka) Nye plasser, mat ,drikke, er noe annet.

Men erfarer at ting koster.

Regn med at "alle" har lite penger, ingen vil betale for bensin til jolla, felles mat. Hva når noe går i stykker (legg merke til at jeg skriver når), havneleie osvosv  Så vet jeg at "alle" i utlandet tror at nissene fra Norge har penger. Så går ting til helvete. Og du er sansynligvis langt unna alt, uten venner. Da er det dyrt...

Bare så du vet. (Har prøvd, overlevd, gjør det igjen)

Nær sagt "alle" her har en formening om hva som er bra. Les ivei på fora, mye bra der. Begynnte sånn selv. Dernest, tenk selv. Se på båt, Ta på båt. Spør om båt. Spør deg selv om du kan stole på den. Husk at du skal tilbringe mye tid i den og sansynligvis oppleve den største stormen du har opplevd i den. Så ting bør være på stell, Når det er sagt, ser jeg mye fint og billig på finn.

Lykke til

Eirik

Dersom du fremdeles har planer om langtur, men ikke kommet noe særlig lenger med planleggingen så kan du slå deg sammen med meg på min neste langtur i Skråsikker. Planen min er å gjøre den klar til 20.07.18. Dersom det er av int. Så ta kontakt på 45660552

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår