Her om dagen kom det plutselig en rar lyd i båten min.. jeg våknet opp og trodde det regnet og blåste noe fælt utenfor, men der var det helt vindstille og fint vær.. 

Den lyden i båten høres ut som det blåser og regner litegranne. 

Selv om jeg kobler av strøm og hovedstrøm så er lyden der fortsatt. Jeg finner ikke ut hvor lyden er fra. Det høres ut som den kommer fra under dørken, men har løftet på det fleste platene, sett nedi benker osv, men finner ikke ut hva det er. 

Lyden er høyest i salongen.

Er det noen som har opplevd det samme? evt som har peiling på hva det kan være? Er utrolig irriterende lyd, og gjør det vanskelig å sove. 

Den kommer og går litt innimellom. I dag varte den i over 4 timer i strekk, til slutt måtte jeg bare evakuere båten før jeg ødela noe :p

Båten er forresten en 2005 Bavaria 39

Visninger: 552

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Sjekk om det kan være by-pass ventilen på varmtvannstanken.

hvordan ser den ut? er den uavhengig av strøm?

Det er en mekanisk ventil som er uavhengig av strøm, den er montert i enden på varmtvannstanken og er koblet til på rørene på kald og varm side, det er en by-pass ventil som blander inn kaldt vann til varme vann, tanken ligger i benken på babord lugar akter, lett på madrassen og lytt om det kan være der.

 

slik jeg har hørt rundt om nå så synes jeg det høres ut som det kommer fra et sted rundt masten, nede ved dørken en plass. 

Vibrasjon i masten? Heng en taukveil i bomopphalet like over bommen.  Hva med vibrasjon fra instrumenter i toppen av masten?

det var en annen lyd for en stund siden, den kom fra masten såvidt jeg skjønte.. da gikk jeg ut og fikset litt på tauene til lazybagen, og da var den over.. kan kanskje være noe lignende nå ja

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår