Hei, jeg har planer om å seile fra Trondheim til Træna og Træna-festivaen i starten av juli (festivalen er fra 9 til 11 juli). Jeg har en 41-fots Hero (ligner en Nauticat), men mangler dessverre mye erfaring med seiling og båt. Har ikke hatt båten mer enn et år og startet på scratch. Derfor er jeg litt usikker på om det er forsvarlig å sette av gårde på egenhånd (mannskapet teller så langt 1 jente som er enda mer uerfaren enn meg). Jeg søker en eller flere med mer båterfaring enn meg til å bli med som kompetent mannskap (i alle fall kompetent nok til å gjøre turen noe tryggere). Selv er vi to glade trøndere, en mann og en kvinne på henholdsvis 35 og 28. Ta kontakt om noen synes det høres interessant ut:)

Visninger: 915

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Vegard:)

Dette høres ut som en kjempe tur:)

Helgelandskysten er en fin plass og opplevelse i seg selv, jeg kunne godt tenkt meg å fått seilt her. Jeg har kystskipper sertifikat (D5L) og en god del seilerfaring.

Som person er jeg omgjengelig og kommer godt over ens med de fleste, samt at jeg trives godt på tur. Er singel - 34 år og ingeniør av yrke. Jobber med prosjektledelse til daglig.

Dersom jeg høres interessant ut som mannskap kan vi godt ta en prat. Send meg gjerne en e-post georg . kalland (a) gmail . com

Med vennlig hilsen :)

Georg Kalland

Hei Georg, du høres jo ut som en særdeles kompetent sjømann, men båten er dessverre ferdig bemannet.

Hilsen Vegard 

Hei! 

En fin tur, dette. Sykdom gjør det umulig for meg å delta som mannskap, det beste jeg kan er å bidra med noen allmenne råd. 

Det er riktig, slik jeg leser ditt innlegg,  å ha en litt ydmyk holdning til enhver seilas av en viss lengde. Forutsatt at båten er noenlunde ship-shape ved avgang, er den viktigste faktoren været. På Trøndelags-kysten, i juni-juli, er det mildt sagt ufortsigelig. Du kan få alt fra vedvarende motvind, via sidevind og medvind til havblikk og motorgang. Det vet du ikke før du er igang, og utfordringer mht håndtering av båt og utstyr vil være deretter. 

Sørg for å ha lært hvordan du rever, og ta første revet straks du syns det blir litt vel voldsomt.  Båt tåler normalt langt mer enn mannskap, men det er noe med komforten også.

Jeg ville satt av ca ei uke på turen. Kom deg ut av fjorden på fallende vann og "ta det derfra". 

Lykke til!

mvh Jan

Takk for tips Jan. Jeg skal absolutt lære å reve ja, for det har jeg ikke prøvd enda. Jeg har opplevd at det plutselig har vært mer vind i seilene enn jeg føler jeg kan håndtere, og da er det vel reving som er tingen:)

Hei! 

Fått noen frafall? :D

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår