Mannskap søkes. Frakte båt fra Oslofjorden til Sandnessjøen i Nordland.

Hiv og hoi!

Trenger mannskap med seilererfaring til å frakte hjem en 42 fot seilbåt, type Colin Archer. Turen passer best rundt sommertid. 20.Juni og utover. Har ingen erfaring med seiling før, og er bare unge karen (17 år). Men nå skal jeg kjøpe seilbåt, men trenger litt opplæring av en gammel sjøulk. 

Faren min på 54 år blir også med. Han har ikke mye erfaring med slike båter, men dro til sjøs da han var 16, og har blant annet seilet på Christan Radich :)

Eventuelle fly/togbiletter betaler vi så ikke tenk på det :)

Visninger: 2686

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Har veldig lyst, men med null seileerfaringer tviler jeg på at du vil ha meg med. Skal gå seilkurs til sommeren, men det blir etter den 20 Juni dessverre.

Så lenge tidspunktet klaffer så er det velkommen. Båten har plass til 8 sengeplasser så det blir ikke noe problem. Jeg kan dessverre ikke spandere flybillett hvis du skulle trenge det, for jeg trenger en med litt erfaring i tillegg :)

Vet du når seilkurset ditt er over? :)

Hei.

Har noe seilerfaring (ikke mye). Mye motorbåterfaring og navigering med sjøkart og plotter. Jeg er ganske allright mekker (motor, elektrisk, trearbeid og litt seilrep) dersom noe er i ustand. Ser du er ung, jeg er en gubbe på 51, glad i friluftsliv sommer og vinter. Har to gutter på 17 og 20, samboer, bosatt like ved Trondheim. Jobber som lærer og har ferie fra ca. 20 juni. Av hensyn til familien kan jeg bli med eksempelvis 6-8 dager det dekker en del av strekket, f.eks opp til Trondheim (jeg har også lyst til å se strekket videre nordover). Seilte som mannskap fra Egersund og opp forbi Bergen for et par år siden, fungerte også som seilmaker på samme turen. Har du noe mer opplysninger om båten?

Hei.

Du høres ut som en jeg kunne trengt på vei opp. Hvor lang del av turen du kan være med på er opp til deg. Så lenge jeg får litt starthjelp, er jeg takknemlig ;)

Skuta har en Albin Diesel 120hk motor som kan brukes. Båten er en gammel Risørskøyte, bygd i 1938. Kontinuerlig vedlikeholdt og fikk ny rekke/rekkebord i 2004, og ny mast i 2006. 8 sengeplasser og nok av plass. Som sagt er båten 42 fot, 500cm bred og 205cm dyp. 

Noe mer du skulle lure på bare spør i vei :)

Har du tenkt å gå en del for motor og øvingsseile der det passer, eller skal du seile absolutt hele veien?

Vil nå Sandnessjøen så fort som mulig, så hvis det er dårlig vind bruker  vi motoren. Er det bra vind, bruker vi seil :)

Send mail direkte så kan vi snakkes nærmere. Asbjorn.solberg@gmail.com

Hei. En stor utfordring du har i sikte her. Jeg må håpe at dere ikke seiler uten mannskap som kjenner både leia nordover, og  båttypen dere seiler med. Med all respekt, din far er trolig erfaren, men å ha ansvar for en sånn tur, er noe annet enn å være medseiler på Radic, Jeg har seilt med flere båter, og har også erfart å være utrygg på skipperen, det ødelegger hele turen. Sikkerhet kommer aller først, deretter kommer , sikkerhet, og sikkerhet, igjen. Lykke til, Jeg kan evt hoppe ombord på nordvestlandet og slå følge, men mine kvalifikasjoner er på assistentnivå når det gjelder seiling og navigering, kokkelering er jeg derimot ganske dyktig på, selv i storm. Også er jeg spesialsykepleier, det pleier være populært ombord.  Jeg glemte å nevne at jeg er førtien, har voksne barn, men under seil, betyr alder og andre forskjeller svært lite. Moro om du forteller om prosessen videre, og turen , når den tid kommer

Hei :D

Ja, det blir spennende å se hvordan det går. Er enig i det du sier, men har heldigvis fått tak i erfarent mannskap. Kommer nok til å gå endel for motor, så det går sikkert bra. Selv kan jeg det meste i teorien, men som de fleste er enige i er det ofte litt vanskeligere å gjøre det i praksis :)

Du kan gjerne få hoppe på underveis. Skuta er i topp stand, og hvor mye erfaring du har spiller ikke så stor rolle for meg nå, da jeg har noen mentorer allerede :)

Heihei.

Hvis du fortsatt har plass kan jeg være interessert i å hive meg med. Men jeg er bare en nybegynner.

Håper å få seilt litt før 20. juni, men jeg har full forståelse for at du prioriterer erfarne seilere!

Er 32 år, lettlært, sterk og veldig interessert i seiling. Dessuten er jeg flink til å lage mat! :)

Heisann :D

Siden vi skal forsøke å seile mer eller mindre 24 timer i døgnet for å komme opp så fort som mulig, blir det fort tungt, så du er hjertelig velkommen. Nå er det litt begrenset på hvor mange flybilletter jeg kan betale, men om du fikser flybilletten selv (det blir da fra Sandnessjøen ned til Oslo) skal du bare hive deg med :)

Alltid bra med noen som kan lage mat, for der er mine egenskaper rimelig begrenset! :P

Skal gi nærmere informasjon når jeg vet mer om turen :)

Herlig! Keep me posted!

Vet ikke om jeg kan være med på hele turen, men kanskje det går an å bli med på en etappe?

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår