Jeg skal seile en båt for en amerikansk kompis fra Dominikanske Republikk til Guatemala. Jeg er ombord i skuta nå, men eieren av båten må hoppe av den 15. april. Da regner vi med å være i den Dominikanske Republikk og at ruta videre går via Haiti, muligens Jamaica, Cuba, Yucatan og Belize til Rio Dulce i Guatemala. Jeg trenger i utgangspunktet medseilere fra 15. april til siste uka i juni, men kan være aktuelt med både kortere og lengere. Målet er Guatemala i midten av juli.

Båten er en Mariner 36 fot. Du må selv betale flyreise til og fra og være med på å kjøpe inn mat og drikke, men ikke mer. Hvis du er interessert send meg en melding her eller på stens@ifi.uio.no og si hvor lenge du kunne tenke deg å være ombord og litt om deg selv. Jeg er selv en 35 år gammel fysiker, med mest langturseileerfaring fra gamle treskuter, men har vært ombord i denne båten siden januar og kjenner den nå godt. Du trenger ikke noe erfaring, men være villig til å lære. Da ordner det meste seg :)

Sten

Visninger: 1549

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Litt mer info:

Etter litt forandring i reiseruten, befinner vi oss nå i Bahamas. Det er er her du evnt. vil komme ombord (siste halvdel av april). Målet er fortsatt å seile sørkysten av Cuba til Guatemala, men jeg er åpne for innspill når du ankommer om reiseruta. I det hele tatt er det en rolig tur, hvor vi seiler på gode dager, og dveler ved de stedene vi liker ekstre godt, og alle ombord får komme med innspill på ønsker.

Båten er en 1979 Mariner 36. Jeg har selv vært med på å skifte masse på båten så den er i veldig  god sikkerhetsmessig stand og seiler bra, men komforten bærer noe preg av at det er en eldre båt, men ikke mye. Vi har satt inn et utmerket Cap Horn vindror så rorvaktene er rolige og kan brukes til å stort sett lese, men det blir helt klart få etapper som ikke gjøres unna mellom daggry og solnedgang.

Selv har jeg mest erfaring fra større, eldre seilskuter når det gjelder lengre tokter, men har altså vært ombord i denne båten en stund nå. Jeg har D5LA sertifikat, og snakker flytende spansk.

Sten

hei.


Jeg er norsk, 65 år gammel/ung, ikkerøker, bor i Valencia og snakker spansk og engelsk, trener styrke 3-4 ganger i uka......synes altså selv at jeg er i ok fysisk form.

Jeg har norsk båtførerprøve som tillater meg å være fører av Motor/seil opp til 45 fot......men har lite navigasjonserfaring......og lite nattseillas.

Siden jeg ikke er så ung lenger sette jeg ptis på god komfort under hvile....hvis det blir seilas med behov for vakter.

Blir det mange ombord?

Fra begynnelsen av juni kan jeg komme, og kan være med 2-3 uker....evt mere.

Hilsen

Karl-Evert

kmarli@hotmail.com
Altså båten er ikke primitiv, bare ikke utstyrt med motorvinsj, mikroovn og kjøleskap. Vil bare gi riktig bilde. Køyene er komfortable (forpiggen blir litt humpete i sjø såklart) og bra lufting slik at disse tropiske nettene går fint an å sove i :)

I begynnelsen av juni har jeg et par andre interesserte, men spørsmålet om hvor jeg er da, er enda litt åpent i og med at jeg ikke har fått noen til å seile med meg i slutten av april/begynnelsen av mai. Jeg har ikke noe problem med å seile båten alene gjennom Bahamas til Cuba, men det hadde vært hyggelig med selskap så jeg leter videre. Da avhenger det av hvor lenge de(n) evnt. vil bli ombord. Jeg vil nemlig prioritere de som kan være med en stund. Vil gi deg beskjed. Perfekt tur å lære litt navigasjon og nyte den fantastiske følelsen det er å seile under en klar tropisk stjernehimmel :)

Legger ved et par bilder av båten.

Sten

Vedlegg:

hei igjen.

Jeg kan komme på kort varsel, og kan også være lengre enn 2-3 uker.

Fra begynnelsen av mai kan også passe for meg.

Du får heller holde meg oppdatert på hvor du er, og dine ønsker for mannskap.

vennlig hilsen

Karl-Evert

Hei Sten! Sørkysten av cuba er fantastisk og det beste av karibien (ble der to mnd.) ! anbefaler sterkt cruisingguiden til Nigel Calder for Cuba, særlig for å seile sikksakk innenfor revet mellom korallhodene.

Ta dykketur på maria La gorda - du ser ankeret latterlig klart på 20m dyp!

Fortsatt god tur!

 

karoline

Hei igjen.

Jeg følger våkent med kor ferden går :)

Legger ved et bilde så du kan få et lite inntrykk av meg.

Fra Croatia i fjor.

Vårlig hilsen

Karl-Evert

Hei :)

Jeg (og kanskje en/ei til) kan være interessert i å bli med å seile i noen uker i slutten av mai og utover. Evt senere. Ta gjerne kontakt om det kan være aktuellt :)

Anja

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår