Hei!

Starter rett på sak her!

Har en drøm om å seile Nordvestpassasjen, men har ingen erfaring med seiling eller kunnskap om seilbåter.(har seilt litt optimistjolle i Oslofjorden rundt steilene)
Jobber som fisker, har egne fiskebåter fra 27 fot til 75 fot og en del erfaring fra sjøen. Har gode mekaniske kunnskaper. Har drevet fiske fra Bjørnøya i nord til Ålesund i sør.
Gikk fiske og fangst på videregående skole.
Har kystskipper papirer og "seilt" norskekysten opp og ned flere ganger.

I 2019 kjørte jeg bil fra Hammerfest til Mongolia og tilbake igjen. Jeg trives godt på reise og på sjøen og ønsker nå nye utfordringer.
Nå vil jeg følge i Adolf Henrik Lindstrøm's fotspor og seile fra Hammerfest i nord til Nome i Alaska via Nordvestpassasjen.

I forbindelse med dette må jeg ha svar på mange spørsmål.

Hvordan båt må jeg ha?

Jeg har INGEN planer om å fryse inne eller overvintre. Planen er at vi skal gjennomføre dette med 2 pers ombord. Seilasen bli mest sannsynlig gjort i 2 omganger.
Første etappe fra Hammerfest-Bergen-Shetland-Island-Østgrønland rundt til en havn hvor man kan la båten overvintre i vest Grønland.
Andre etappe fra Vestgrønland-Grisefjord(om mulig)-Resolute-Gjøa haven-NV passasjen og til Nome i Alaska.
Jeg ønsker en båt i størrelsen 30-40 fot som kan betjenes av en mann om det er nødvendig.
Min erfaring fra plastbåter er at di takler is bra(viksund sjarker) men jeg er usikker ang. seilbåters styrke og tykkelse i skrog og vannlinje.

Hva må vi legge ekstra vekt på? Kom med tanker og innspill.

Planen er å gjennomføre dette om 4-5 år. Forberedelser må gjøres og erfaringer må tilegnes før man kan legge ut på denne seilasen.

Sjur Ness Johannessen

Visninger: 159

Vedlegg:

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår