by Loxim on 27 Nov 2008, 14:47

Jeg er en 25 år gammel mann som er interessert i seiltur fra sør-øst Norge til Svalbard og tilbake igjen innom England. Dette er langt frem i tid og er hypotetisk i dette øyeblikk. Det jeg tenker på er å få med meg 2-3 kamerater og vi alle spleiser så vi betaler det samme hele turen. Da har jeg noen spørsmål :
1. Hvor lang tid tar en slik tur hvis man tar seg god tid for å oppleve naturen osv ?
2. Hvor mye penger går det på en slik tur?
3. Hvor mye seilerfaring trengs for å seile en slik tur?
4. Andre viktige tips noen har?

Takk,
JørgenLoxim

Svar:
by Serriøs on 27 Nov 2008, 16:02

1. Regn med 3 måneder ihvertfall. Det er utrolig mye å oppleve og en kan lett bli steder veldig lenge om en skulle ønske det. Minimum kan du vel bruke 2 måneder, men det avhenger av at alt klaffer med vær og vind og lite båtmekking underveis.

2. Dette avhenger om du har båt og nødvendig utstyr fra før. Båt med utstyr kan du vel presse ned i 200000 hvis du er glad i å ha det litt trangt og spartansk. I tillegg så vil det jo nok gå 6000-8000 per mann i måneden, men dette avhenger jo av matvalg, hvor mye man drikker og hva man drikker, hvor mye dere er nødt til å gå for motor og eventuelle skader som må repareres på båten og ikke minst hvor mye dere befinner dere i befolkete områder. Jo mer sivilsert det er jo mer penger bruker man. F.eks er naturhavner gratis, mens en kan ende opp med å bli flådd i gjestehavner.

3. Det trengs ikke allverden av seilererfaring. Jeg la på tur nesten uten noe seilerfaring overhodet annet enn ett par treningsseilaser i Oslofjorden. Det viktigste er å kunne bruke hodet fornuftig og ta det sakte i starten.

4. Ikke syt og klag. Se humoren i svarte situasjoner. Ikke søl bort alle pengene på fyll/fanteri. Men det viktigste er nok å ha tålmodighet og da spesielt med vær og vind. Og husk at Sysselmannen på Svalbard blir veldig glad hvis dere sier fra om dere kommer, da store deler av Svalbard er naturreservater. sjekk http://npweb.npolar.no/geografi/svalbard. Dere trenger SAR-forsikring og må skrive søknad for å seile i området.

Vårsågod,
Jørgen

Visninger: 62

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår