Vi seiler ARCen i år, og skal forlate båten et par måneder. Har noen erfaring med dette på en av øyene i nærheten av Martinique?

Visninger: 1133

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei, dette finner du ut av når du kommer til St.Lucia. Hør med langturseilerne...noen vet alltid om noe. Mitt råd er at skal du forlate båten i Karibia i orlansesongen må du seile den til Trinidad. Det er utenfor orkanbeltet. Ps. ingen forsikring gjelder i orkanbeltet i orkansesongen. Mvh Trollet.

Kan foreslå at du seiler den ned til grenada. I Mt. Hartman Bay er det flere norsk/skandinaviske båter nesten hele året. Selv har jeg  passet båter ved å bo på dem i noen måneder i strek hvor jeg holder båten i orden fler. Båtene har både ligget ved i brygge eller for mooring i månedsvis. Nils Tarberg har flere båter der og lokal befolkning å passe de også. Jeg er forresten ledig noen måneder i vinter hvis det skulle være av interesse. Jeg har omtrent 10 sesonger både på land og vann i Grenada.

Siden jeg følger med her så må jeg nesten informere om at grenada IKKE er ute av orkanbeltet og hvis noen vet om et forsikringsselskap som definerer grenada utenfor orkanbeltet så er jeg meget interessert i informasjon...

ps. For de som husker så var det ikke såååå mange år siden Grenada ble lagt flat av en orkan.

ps2: For de som ønsker seg en katamaran så finner man en som har ligget på grenada (på feil tidspunkt) på Finn.no

Kjære Truls - slik jeg forsto Otto's spørsmål så var det snakk om å la et par måneder  utenom orkansesong. Jeg følger ikke med hvem har hvilken forsikring inn at jeg ikke eier båt selv men 12 degrees nord var grensen før Orkan Ivan i 2004, derfor var det så mange båter som ble skadd. Men da hadde det vart ca 50år siden Jenny. Men er det å forlate båten i selveste orkan sesongen så drar de fleste til Trini, ja.

 

Hei Otto,

Jeg vet ikke om du har avklart og bestemt deg allerede, hvis ikke vil jeg anbefale Trinidad & Tobago, hovedsakelig da Trinidad (Chaguaramas, nær Port of Spain).

Jeg legger med link til et innlegg jeg har her på siden 

http://www.sorgenfri.com/forum/topics/trenger-du-dere-hjelp-p-trini...

Jeg kan være behjelpelig til å passe på båten deres dersom det skulle være behov, i de månedene dere er bortreist. 

Fortsatt god dag!

vennlig hilsen,

Line Dobrowen

Hei, Line

Takk for svar. Ser ut som vi ender opp på Martinuiqe or St. Lucia. Om du skulle bo i båten fra 15. januar til 1. mars - hva ville vilkårene for det være?

 

Hilsen Otto

Hei Otto, 

Ok - hvis det er snakk om at jeg skal passe/se etter båt over lengre periode er dette da aktuelt for Trinidad/Tobago. 
Vilkårende vil være avhengig av hvor ofte og mye tilsyn/vedlikehold dere ønsker, i utgangspunktet tenkte ikke jeg å bo på båten, da jeg har mitt eget sted å bo (på land ;) ). 

Men har dere bestemt dere for Martinique eller St. Lucia så er det kanskje ikke så aktuelt? 

Vennlig hilsen Line 

Men jeg er fleksibel, så la oss diskutere det nærmere! :) 

Hei Line. Otto og Co er nå en uke unna St. Luci. Han har noen spørsmål i.fbm med båten som skal ligge igjen i karibien frem til jeg henter den 1.Mars. har du muligheter til å sende han en e-post på : coraliv@mailasail.com ?!  

Hei Morten - takk for tilbakemelding, har sendt deg privat melding. 

Line

Hei, da har jeg kommet meg til grenada, vi har faktisk plass paa baaten fra 28.12 og da er vi rundt Bequia. Si ifra hvis det er noe vi kan hjelpe noen med.

truls

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår