by palmegren on 15 Mar 2008, 17:00

Jeg har fått plass som mannskap på en båt som skal på jordomseiling til sommeren, og regner med at jeg er ute i minst 1 år. I forbindelse med dette ønsker jeg å skaffe meg en personlig reiseforsikring mot sykdom, ulykker etc. for i hvertfall det første året, men det blir jo fort ganske dyrt når reisen er på over 45 dager i strekk. Derfor er jeg interessert i å vite hvordan andre har løst dette problemet før meg.
Har noen tips om billige og brukbare reiseforsikringer som dekker deg på en reise med 1 års varighet?
Er det mulig å kjøpe en reiseforsikring som dekker deg når du ikke lenger er medlem i folketrygden, uten at du blir fullstendig ruinert?
Eller kan både eier av båten, pluss mannskap (og båt?) forsikre seg sammen på et vis?

Takker så mye for oppklarende svar på dette palmegren

Svar:
by Serriøs on 16 Mar 2008, 22:44

Jeg har brukt Gouda. Dansk forsikringsseilskap. kosta 9000 spenn for 1 år. Fant disse best og billigst, men de dekker ikke hjemreise hjem etter 3 måneder ved dødsfall i familen, de svina.

Vi fikk ikke noe grupperabbat, men nå var vi bare 3 stykker.

Jeg vet ikke om noe med medlem av folketrygden, men tror ikke det skulle være noe problem for det er jo forsikringsselskapet som skal bla opp penga.

sjekk http://www.gouda.no/
Serriøs

Svar:
by palmegren on 31 Mar 2008, 16:18

Har kikket litt rundt og de biligste reiseforsikringene jeg finner koster 11 000 kr. Noen som vet om noen som er enda rimeligere?palmegren

Svar:
by uterus on 10 Apr 2008, 14:33

Hei vi er ute nå og er forsikret gjennom et selskap som heter IHI, dansk selskap som fikset alt samme dag via skype og visakort betaling. Hvis du er medlem av folketrygden så får du det kanskje billig. Omaddresser deg hjem til foreldre eller en kompis etc og ikke fortell noen "offisielle" at du drar...
http://www.ihi.com

Benjamin og Henriette

Ps hvis du drar fra Norge skaffer du helsekortet slik at du har rett på fri sykehjelp frem til Kanariøyene og kontakter deretter forsikringsselskap, det sparer du fort et par tusen på.....uterus

Svar:
by palmegren on 11 Apr 2008, 18:39

Takker så mye! Flott å finne ut at det finnes alternativer til de dyre forsikringene i Norge...

Visninger: 1337

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei - jeg ser at denne er litt gammel, men jeg har sakset følgende fra nav.no:
"Jeg skal reise jorden rundt i 18 måneder. Er jeg å anse som bosatt i Norge i denne perioden, slik at jeg beholder mitt pliktige medlemskap i folketrygden?
Svar: Nei, ditt pliktige medlemskap i folketrygden opphører. Det gjelder ved opphold i utlandet som varer, eller er ment å vare, utover tolv måneder. Du kan heller ikke søke om frivillig medlemskap."

-> Da er det slik at hvis man vet at man skal være borte mer enn 12 mnd., så opphører medlemskapet med en gang du drar, og reiseforsikring må dekke behandling også i hjemland for skade oppstatt i utland?

Stian
Hvordan er det med dekkning av redningsoperasjoner, hvis uhellet er ute. Må man ha en forsikring som dekker dette også. Og ansvar for båt, hvis man er uheldig i en marina og dunker inn i Sjeik Al-Mheduddu's flytende harem, er det reiseforsikringer som dekker slikt også?? Har fått tilbud på ansvarsforsikring for seilbåt på ca 1500 for et år som dekker verden.

Ser på Gauda, World Nomads, Europeiske, IHI og Terra. Og ser ut som Gauda kommer på 22 tusen for et par og er rimeligst.

Hva tror dere er nødvendig og lurt.
Hei - vi kommer til å bruke Multi National Underwriters - til reiseforsikring, disse kommer ut på 16.000,- for oss for ett år. Hverken Europeiske eller Gouda selger deg reiseforsikring hvis du er ute av folketrygden, og vi vet ikke helt om vi blir borte over ett år eller ikke. MNU har ikke krav til medlemsskap i folketrygden i det hele tatt såvidt jeg kan se. Ulempen kan være at du ikke blir transportert til Norge for videre behandling, men nærmeste akseptable.

Redning og ansvar har jeg ikke sjekket, men generelt dekkes vel redning (hvis du får krav) så lenge du ikke driver med noe som er spesifikt ulovlig, eller er nevnt som fravik i polisen?

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår