Hei! Jeg er helt fersk i gamet og vurderer å kjøpe meg en Albin Vega i Bergen. Da jeg har tilgang på båtplass på Hvaler må jeg derfor frakte båten østover. Er det noen som vet hvor lang tid det tar å seile Bergen-Hvaler? Jeg vurderer å gjøre dette i påsken fra mandag til mandag, men er usikker på om det er tilstrekkelig med tid.. Det hadde også vært greit med noen tips på hvor jeg eventuelt skal henvende meg hvis jeg må frakte båten med lastebil/båt.. Tips på transport, pris, mannskap som kan hjelpe meg å seile o.l mottas med takk=)

Visninger: 2808

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Kristoffer,

Skal faktisk gjøre nøyaktig samme turen i påsken! Jeg skal seile fra Åsane, nær Bergen til Skjærhalden, Hvaler. Mandag til mandag burde være mer enn nok av tid. Men det kommer så klart an på hva slags tur du legger opp til. Vi satser på å seile i ett. Jeg syntes å huske at det er omlag 350 nautiske mil fra Bergen til Hvaler, hvilket vil tilsvare alt fra to til fire dager kontinuerlig seiling, avhengig av været. Å frakte båt med lastebil kan fort bli veldig dyrt, mye bedre å seile! Så blir du kjent med båten også. Kan for øvrig anbefale Vega på det varmeste!

Lykke til, kanskje vi sees underveis!

Erik
Det var jo litt av et sammentreff! Jeg fikk godkjent budet i går, så nå er båten min!=) Jeg regner med at vi i så fall tar et par overnattinger underveis. Stavanger/Haugesund, Kristiansand,Arendal e.l. Båten ligger på Askøy marina nå, og den skal seiles til Viker havn på Hvaler. Ut i fra en oversikt jeg fant på nettet er det 377 nautiske mil Bergen-Oslo, så det høres rimelig ut det. Nå kjenner ikke jeg vegaen veldig godt, men vi gjør vel kanskje en snittfart 5 knop eller noe?
Gratulerer så mye!

Greit å dele opp seilasen litt. For oss gjelder det mest å komme frem, så dermed seiler vi i ett.

Angående snittfart, kommer det igjen an på vær og vind. I min Vega satt det en Volvo Penta, omkring 10 hester. Denne gjorde drøye 5.5 under moderate forhold, mens snittfarten dro seg ned mot 3 knop når motsjø- og strøm viste krefter. Under seil må man ikke regne med de villeste fartsrekorder (selv om vi kom opp i rundt 12,5 på en surf utafor Jomfruland!), men båten gjør det jevnt ganske greit. En snittfart på rundt 5 er nok ikke så dumt dersom det blåser på litte grann.
Jeg tror det skal holde hardt med en snittfart på 5 knop.. Selvføglelig kan du være heldig og få stabile vindforhold og jevn fart, men generelt er det ikke mange som opplever så høy snittfart på så lange legg(og spesielt ikke med såpass liten båt) .
De fleste jordomseilere holder vel langt lavere snitt?

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår