Hei!

 

Har planlagt å seile fra Kroatia til Norge i sommer, med avreise i slutten av mai. Planen er å kjøpe en båt i Krotia og seile den hjem. Så langt er vi 3 eller 4 som er klare for turen. Vi har seilt litt her i Norge, men har begrenset erfaring fra seiling i utlandet.

 

Jeg har lest meg opp på litt, men ikke funnet noen direkte anbefalinger på reiserute. Det vi har mangel på er tid. Slik det er ut nå har vi et vindu på ca 70 dager. Så som dere sikkert da forstår er vi interessert i den raskeste ruten :)   

 

Og er det noen som har erfraringer med kurante firmaer som tilbyr båter i middelhavet? Har vært i kontakt med et par firamer i Kroatia, men anbefalinger/erfaringer mottas med takk! :)  

Visninger: 870

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei,

Hvordan gikk det - fikk du kjøpt deg båt og gjennomført turen? Vurderer selv å kjøpe båt i Kroatia for å seile hjem til norge tidlig juni i år, og er i den anledning ute etter erfaringer med både båtkjøp der nede, samt reiserute og tidsforbruk på hjemoverturen. Tenker å seile om Gibraltar.

Er det evt andre på forumet som har noe å bidra med?

Hei

Gjorde selv denne turen for snart to år siden med båt kjøpt i Croatia. Brukte 6 uker på turen fra Split til Stavanger. Gikk ut Middelhavet og rundt Gibralter, deretter korteste vei opp. Hadde kjempefin tur ,men lite vind i Middelhavet og mye vind i nesa hjem fra Portugalkysten.

Kjøpte båt av et firma som heter Selymar Yachts og som holder til i Split. Fikk utrolig god service og hjelp fra de folka der fra første kontakt til jeg hadde båten hjemme. Ikke minst imøte med Skipsregisteret her hjemme og med myndighetene der nede.

MvhTorgeir.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår