Hei, mitt navn er Henrik. Jeg og et par kompiser ønsker å leve drømmen og dra på langtidsseiling. Starte i Norge og seile ned til Danmark, så vestkysten av Europa til Spania, og inn i middelhavet.

 

Vel og merke har vi ingen erfaring med seiling. Først og fremst ønsker jeg å finne ut om dette er mulig og oppnå, dersom vi starter om 2 år? Vi har ingen sertifikater, hvilkne trenger vi, og hvilkne ekstrakurs burde vi ta? Hvor mye er det nødvendig å legge i båt, og kan dere anbefalle noen nettsider som kan hjelpe oss?

 

Dette er en drøm vi har, og alle svar er vi meget takknemlige for.

 

Tusen takk

mvh

Henrik

Visninger: 6460

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Henrik,

 

Dette er fullt mulig. Det å lære å seile tar ikke så lang tid, og med mindre båten er over 15m lang trenger du ikke sertifikat. Jeg vil imidlertid på det sterkeste anbefale dere å ha seilt mest mulig med den båten dere skal bruke før dere setter avgårde på langtur.

 

Lykke til!

Tusen takk for svar! Er planen å gjøre som du sier, og trenger nok ikke mer enn 15 meter  ;)

For å få transit-log/DEKPA i Hellas og Sailing permit i Kroatia, må du fremlegge et bevis for Competence of sailing.  Det holder med båtførerbeviset.  Hvilke krav andre land stiller er jeg ikke sikker på.

 

Tusen takk for nyttig informasjon :D Skal ta båtførerprøven, men likevel bra du sa ifra ;)

Hei Henrik.

 

I skrivende stund ligger vi i vinteroplag i Palermo, etter en fantastisk seilas fra Oslo 4. mai.

Jeg har hatt skiftende kvalitet på mannskapet underveis, de fleste uerfarne med sjøen. 

Turen ned var fin, vi seilte gjennom Kiel-kanalen og det kan være lurt hvis du starter fra Østlandet.

Jeg har ikke noe sted så langt blitt bedt om å vise mine sertifikater, men papirer på båten, og forsikring må du ha.

Ellers kan jeg jo nevne at det er lenger enn man kanskje tror, og at dagene går fort. Hvis dere har ambisjoner om å nå inn i den østlige delen bør dere nok se om det er mulig å bli borte lenger enn 6 mnd.

 

Hilsen Andreas 

Tusen takk. Vi har tenkt gjennom, og funnet frem til å seile i rundt 9 måneder i stedet. Kanskje mer, men det finner vi ut :) Har vurdert Kiel kanalen, og lurer på om vi skal gå for det i stedet! Høres ut som en fin tur du har :) Hva med pengeforbruk? Hvor mye bør man ha på bok før man legger ut på en slik tur med varighet ca. 1 år?

mvh

Henrik

Dette høres jo spennende ut. Om du klarer det? La meg sitere den legendariske bilgrunderen Henry Ford: "Du kan tro du kan klare det eller du kan tro du ikke klarer det. I begge tilfeller har du rett ..."

Selv har jeg seilt Middelhavet tur-retur 2005 til 2009, og jeg hadde heller ingen erfaring med seiling da jeg dro. Du kan lese mer om dette i boken Tatt av havet, som er å få kjøpt på bokkilden.no. Eller du kan følge med på bloggen om seiling i Middelhavet. Det er helt gratis: http://middelhavsseilerne.blogspot.com

Dag Ahlgren Smitt

"Jeg tror at jeg klarer det" - Det er mitt sitat ;) Dette skal gjennomføres.

Takk for svar, og jeg skal selvfølgelig ta en titt på lenken og det er ikke umulig jeg kjøper boken heller ;) En ting lurer jeg på: Hvor mye penger bør man ha med på ca ett års reise?

mvh

Henrik

Interessant spørsmål. Her er noen tips om du vil leve billig. 

Det er lurt å legge opp et budsjett, og fordele det ut per uke eller måned. Da har du styringen. Hvor mye er helt avhengig av hva slags reise du skal på. Du kan gå ut fra at det meste er billigere i landene rundt Middelhavet enn i Norge (unntatt havneavgifter, kanalavgifter og seiletillatelser)

Du kan leve billig om du satser på å ankre framfor å oppsøke marinaer og gjestehavner. Det kan være en god investering å ha 75 meter kjetting.

I tillegg sparer du mye på å organisere matlagning om bord framfor å spise ute. Oppsøk supermarkeder ol. der hvor maten er billig (mat er betydelig billigere i landene rundt Middelhavet enn du er vant med hjemme).

Gjør så mye vedlikehold og reparasjoner om bord som du er i stand til, så sparer du noe der også. Internett må du som oftes betale for i havnene, men om du oppsøker kafeer og lignende, så er ofte nettkontakten gratis. 

Du finner også priser i vedleggene til Tatt av havet.

Vennlig hilsen

Dag Ahlgren Smitt

forfatter av boken Tatt av havet

Hei

Jeg og familien kom hjem i høst etter 3 mnd i egeerhavet, en flott tur. Det jeg sitter igjen med rent praktisk er at den ruten vi planla var altfor lang. Vi reviderte planen og brukte lang tid, lot vinden bestemme retning og havnen bestemme hvor lenge vi ble i land. Hverken Hellas eller Tyrkia har ett nasjonalt system for sertifisering av fritidsbåtførere, dvs. mindre båter uten betalende passasjerer. Så du vil ikke bli spurt om dette fra myndighetene, internasjonale charterbyråer og forsikringselskaper derimot krever dette, men det trenger ikke du bry deg om ;) Å ha teoretisk kunnskap om navigasjon og vær o.l. kan være veldig nyttig så ett seil kurs samt båtførerbevis kan være lurt, kunnskap som du kan bygge videre på. Når det gjelder båt så er det min erfaring at det meste går:) Jeg har truffet par som seiler rundt i 19 fots Variata'er og storkost seg og enslige i 50 fots yachter som har bedt meg om å flytte båten min da de trenger plass til jollen. Bare tenk over hva du har lyst å gjøre på turen, eldre/større båter = mer vedlikehold. 3 kompiser burde klare seg med en båt på rundt 10 meter. Skaff båt nå, så kan dere lære den å kjenne og oppgardere den litt og litt. Lykke til.

Hei Henrik

 

Ta en titt på bloggen vår: http://jeanetteogdanhakon.blogspot.com/

Vi kjøpte båt, og seila fra Nord-Norge til Middelhavet året etter. Uten noe erfaring så har det jo selvfølgelig vært utfordrende, men veldig moro:) Er forøvrig ennå på tur, og ligger for øyeblikket på Malta.

 

Ta gjerne kontakt om du har noen spørsmål.

 

Ta gjerne en titt på hjemmesiden vår: http://www.123hjemmesiden.no/seilmedhydra  Vi begynner på 5 året i Middelhavet og har litt erfaringer som vi gjerne deler. Er det spesielle spørsmål så send gjerne en mail. gus@webmail.no

Lykke til 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår