Heisann godtfolk!

Vi befinner oss nå på Barbuda, og vi har tenkt å seile til Cuba før vi seiler opp til Miami. Vi har med en amerikaner som mannskap. Vi har søkt en del rundt på nettet etter informasjon angående det å ta med en amerikansk statsborger fra Cuba og til USA. Det er mye informasjon ute å går om dette temaet. Det vi har funnet ut av til nå dreier seg om at amerikanske statsborgere kan reise til og fra Cuba, men de kan ikke bruke penger der. Det finnes en sponsorløsning som dekker utgifter til amerikanske besøkende. Men dette virker til å være for omfattende.

Er det noen som har noen erfaringer omkring dette temaet, eller som vet noe mer?

Med hilsen Golden Orchid

Visninger: 459

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei

Seilte for noen år siden fra Bahamas til Cuba med en amerikaner på en U.S registrert båt. Det gikk helt fint. De har som du sier ikke lov å bruke penger der og i praksis ikke lov å reise dit. Dette løses i praksis ved at passet hans ikke stemples av de Cubanske myndighetene. Helseforsikringen/reiseforsikringen hans gjelder ikke der, men det ordnes på stedet ved at han kjøper en lokal sykeforsikring. Denne er rimelig. Kredittkortene hans vil ikke fungere og det samme gjelder telefonen hans. Han må ha med kontanter eller bruke deres kort.

Vi lette en del på nettet før vi dro om visa regler etc, men ble ikke mye klokere. Til slutt bare dro vi og da vi kom frem gikk alt utrolig bra. Folk var hyggelige og hjelpsomme. Ingen korrupsjon og et byråkrati som i forhold til hva vi forventet var effektivt. Grit å finne telefonnummer til marina eller hvan før dere drar. DE lytter ikke på vhf eller radio. Insjekking bør skje i arbeidstid. HVis ikke må du vente til neste arbeidsdag.

Takk for svar Karl Even!

Det er mye av det samme som vi har funnet ut. Slik jeg har forstått det, så er det ikke så problematisk for amerikanere å besøke Cuba, verre er det å reise tilbake til USA. Vi ønsker ikke å havne i unåde hos amerikanske myndigheter, derfor tar vi ikke sjangse med å ta med en amerikaner via Cuba. Med mindre ikke finner pålitelig informasjon om at det går bra.

Hvordan var Cuba? Noen hotte tips?

Hei

Hvis dere reiser innom Bahamas etter Cuba skulle det ikke være et problem. Ei heller hvis dere ikke er lenge på Cuba. Da er det bare å si at det tok litt lang tid fra siste havn.

Det hotteste tipset mitt for Cuba er vel å bli kjent med noen lokale og oppleve komunismen. Det er 3 verden økonomisk, med utdannelse og kultur nesten som vår, noe som er veldig gøy og oppleve. 

Ellers er en hver bil en taxi og kjører deg dit du vil ganske så billig. Bare å strekke ut armen.

Internett er kun der det er turister. Maten er gørr kjedelig, spesiellt på offentlig restauranter. Ting som kun krever arbeidskraft er utrolig billg, for eksempel frisører etc. Tips er verdsatt, men husk at en lege tjener 20 dollar i mnd, så tips deretter slik at stedet ikke ødelegges for de som kommer etter.

Vi var i santiago og der var det så godt som ingen kriminalitet. Stedet er veldig trygt, men lite å få kjøpt bortsett fra rom og sigarer. Øl er rellativt dyrt. Ca 1 dollar.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår