.Jeg er i gang med kjøp av båt i spania, barcelona. Jeg ønsker å få transportert båten hjem til norge. Anbefaler dere kanalene gjennom frankrike, nederland? Hvor lang tid vil det ta sånn omtrent?

Alternativet er jo å gå rundt.

 

Jeg søker for øvrig mannskap til å gjøre jobben.

Visninger: 7499

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

For 5 år siden seilte jeg en båt tvers gjennom Frankrike. Kanalene i Nederland kan jeg anbefale, men kanalene i Frankrike spørs litt på hvor stor og ikke minst hvor dyptgående skuta er. Jeg og noen kompiser hadde en Albin Cirrus og den er vel 1,5 m dyp noe som var ett problem da kanalen ofte kun var 1,4 meter dyp. Så hvor dyp er skuta du kanskje skal ta igjennom? Å føre båten gjennom kanalene i Frankrike (fra middelhavet til Bordaux) tok eksakt en uke for meg. Resten av etappen husker jeg ikke eksakt tid på, men vi somla oss ihvertfall ned fra Sandvika til Barcelona på 3 måneder. Men det er mulig å gjøre det på langt kortere tid (kanskje 4-6 uker, kommer an på størrelsen på skuta). Selv fraktet jeg båten min på trailer opp til Norge. Det kostet 50000 papp for 4 år siden. Når er det du må ha båten i Norge?

Du kan motorisere gjennom Frankrike med opp til 1,8 meter dypgående og 3,5 meter i høyde. Det er en relativt kort kanaltur, og du kan seile mer av totaldistansen hjem.  

 

Selv kjørte jeg i 2008 fra Port St. Lois, vest for Marseille, og til Le Havre ved Den engelske kanalen med en Beneteau 393. Ruten går opp Rhonen til Lyon. Deretter et stykke opp Saunen og inn i Canal du Centre. Etter dette forstetter du gjennom kanalsystemene til du når Seinen, som tar deg nedover til Paris og ender i Le Havre (se figuren under). 

 

Det finnes to marinaer i Port St. Lois du kan maste av. Påmasting gjør du enten i Rouen eller i Le Havre. Selv brukte jeg fire uker på turen. Inkludert i denne tiden var fem liggedager i Paris (det finnes en marina rett ved Place de Bastille).

 

Vennlig hilsen

Dag Ahlgren Smitt

Forfatter av boken Tatt av havet

www.dagahlgrensmitt.com

 

Fakta for S/Y Embla II i 2008

 

Hei

 

Ligger for øyeblikket i Le Havre, og hadde tenkt å ta kanalene gjennom Frankrike til middelhavet.

Problemet er at havnevakten i Le Havre mener båten min er for dyp (1,8), og at jeg vil få store problemer gjennom kanalene. Muligens kan jeg komme igjennom på vinteren mener han, men selv da vil jeg slite.

På nettsidene til kanalene står det oppgitt at minstedybde er 1,8m og i de fleste kanalene er det større dybde, så hvem skal jeg høre på? Havnevakten eller nettsidene?

Hvor dypt stikker din båt, Dag? Hvilken erfaringer gjorde du deg med dybden?

 

Noen andre her som har erfaring fra kanalene i Frankrike?

 

1,80 burde gå. Lars Hässler, svensk seiler og forfatter, har seilt gjennom sommerstid med sin 50 foter som stikker 1,80. Du kommer sikkert til å subbe nedi av og til, men det er jo bare mudder. Det går svære lektere i de små kanalene.

Av og til samler det seg mudder utenfor en sluse, men det går alltid an å vinsje seg forbi. Du kan jo også tømme vanntankene for å gjøre båten letterre. Kanalen er v-formet med et flatt felt i midten. Hold deg i midten. 

Min båt stikker 1,55, så jeg merket ikke noe. 

Lykke til!

Da var vi kommet oss vel igjennom kanalene, og ligger for øyeblikket i St.Louis.

 

Turen på kanalene foregikk uten de store problemene, selv om det til tider kunne være vanskelig å få tak i diesel.

Dybden var aldri noe problem så lenge enn holdt seg nogenlunde midt i kanalene, men det kunne av og til være en utfordring og legge seg til for natten. Men det ordnet seg alltid, enten ved at vi lå utenpå andre båter, eller at vi fortøyde med baugen inn.

Kan i tillegg nevne at når vi endelig var kommet igjennom kanalene, så fant vi ut at båten vår stikker enda dypere enn vi visste, ca 1,95! Men det man ikke vet, har man ikke vondt av:)

Vi valgte å få transportert masten vår fra Rouen til St.Louis, men dette kostet oss 660 Euro.

 

Alt i alt en fin tur, men ble litt lei av sluser etterhvert:)

Hei. Har akkurat seilt rundt på kanalene i europa ett år.

Min båt stikker 1.70 og dett var flere steder jeg ikke kom inn til land i frankrike.

Raftet hjem på Rhinen, å det var spennende og gøy, for enkelte steder var det 6-8 km medstrøms.

Seilte inn ved emden og inn Delfseijl og tok stående mast kanal, igjennom Groningen.

Brøyt is på Franske kanaler. Jeg har stål båt

Hvilken kanalrute tok du opp fra Middelhavet til Emden.Hva var max høyde for pasering broer, 3,5mtr??Skal ta en cabincruiser gjennom fra Middelhavet,men er usikker på ruten.Ønsker å komme så langt Nord som mulig gjennom kanalsystemet før jeg setter kursen hjem.

Har du info til meg??

 

Hei. Du kan gå opp fra Marseil opp river Rhøne.

Du kan gå ut Lubeck, da slipper du Nordsjøen.

Siden det er en cabincruser, så kan du sikkert komme ut wilhelmshafen, emden.

På fransk og nederlansk text tv, så står det hvem kanaler som er stengt for vedlikehold.

Skal ned til skuta nå i vinterferien, for båtpuss. Mener det er ca 3,5 meter som er høyden, men skal sjekke det når jeg er i skuta.

Har alle kanalkartene der. det er også tunneller. Noen veldig lange.

www.ss-yoshi.net

 

Hei,takker for info.Den der høres grei ut.Jeg må bare få klarlagt hva max airdraft er på denne båten.Orker ikke reise nedover for inspeksjon,kjøp før dette er klarlagt.En reise gjennom kanalene vil jo bli betydelig billigere enn å gå Gibraltar-Kanalen-Norsjøen.Og så rolig da!Avgiftene gjennom kanalene er vel ikke all verdens i utgifter?Går alt i box vil det jo bli en fin fereie.Er pensjonert sjømann og har god tid.

Tror det kostet ca 1000 kr pr mnd å seile i Frankrike. I di andre landene koster det ingenting. Var noen bruer i nederland, hvor dem kom med en tresko, hengende i enden av en fiskestang, hvor du måtte betale 1 til 3 euro, i det du passerte i fart :-)

Skuta mi laget jeg for hånd og øyemål inne i Finnskogen.

Det er en 1997 model, selv om den ser ut som 1897, men det var noe av poenget, å få den til å se gammel ut.

Den burde hete galskap, siden jeg var redd for sjøen og  derfor ikke kunne svømme.

Mye morro og masse plunder, som har gitt røtter for mange gode historier..

Denne skuta er mittliv, og båtpussen begynner nå i vinterferien.

Du burde ha ett par store ballong fendere forand i baugen.

Kan ta slusene alene, hvilket jeg gjorde noen uker, men det er fint om dere er to, da går det lettere og litt raskere.

 

 

Kan en ro gjennom kanalene i Europa eller er det påbudt med motor

Jeg planlegger å ro fra Amsterdam til Middelhavet 

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår