Hei.

Er det noen her som kan astronavigasjon?
Jeg lurer litt på å kjøpe meg en billig sekstant som jeg kan ha i backup hvis alt annet streiker, men veit jo ikke hvordan den brukes... Er det noe som er vanskelig å lese seg til / lære seg på egenhånd?
vurderer å kjøpe denne: http://www.nautiskfritid.no/Nettbutikk/Sekstant/Sekstanter/Davis-MK...
og en lærebok i tillegg. 

Noen her som har lært seg dette på egenhånd og syntes det gikk greit?

Visninger: 2158

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei ta kontakt med jan velde  Poseidon han selger sekstanter å veit alt som trengs å vite om bruk samt observasjons skjema med rettelser og indeksfeil å finne din bredde er ikkje så komplisert men lengden krever meir viten og aldeles nøyaktig klokke

Takk for et skikkelig utfyllende svar! 

Håper andre som lurer på det samme ser denne diskusjonen! 

Jeg skal nok vurdere å kjøpe meg en sekstant til sommeren når jeg har fått gjort klar båten osv. er kanskje ikke noe poeng for meg å kjøpe den enda, da jeg bor i innlandet....

Gleder meg til å bryne meg på dette!

Takk igjen for svar!

Hei,

Siden mange er interessert i sekstant, har jeg laget noen sider i hjemmesida mi. Der vil du se hvordan gjøre bredde og lengde observasjoner, og utsetting i kart.

Klikk på linken "Astro Nav"

Hjemmeside adresse:

http://adventurequest.7hostfree.com

Hilsen Nico.

 

Flott at du tar opp denne diskusjonen - og du har fått fine innspill om hvordan du kan innrette deg i forhold til det. Etter at jeg gjennom førte fritidsskippersertifikatet world wide hos Jan Welde, fikk jeg smaken på "gamlemåten", og har skaffet meg trommelsekstant. Den blir brukt parallelt med det moderne elektroniske utstyret, både av interesse, og fordi det kan være greit å ha analoge, basic metoder tilgjengelige dersom elektronikken skulle svikte.

Derfor er papiralmanakker en del av det jeg sleper med i båten i tillegg til pc med all mulig nyttig og unyttig informasjon ;-)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår