HeiHei :)

Har drevet å søkt litt rundt på nettet, men da det ikke ga noe svar (mulig takket være mine fenomenale -manglende- skills på å lete), tenkte jeg kanskje noen her vet noe om Suezkanalen.

Det jeg hovedsaklig lurer på er hva det koster å komme seg gjennom den, hvor lang tid man bør beregne, om man må gjennom farvann med piratvirksomhet, om noen har seilt gjennom og vil anbefale den og ellers hvis det er noen man burde vite angående kanalen?

Fair Winds!

Opal

Visninger: 1502

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei!

Jeg skal ikke påberope meg førstehåndskunnskap om Suez-kanalen, annet enn skolepensum.....  Dumt, likevel, om forespørselen din skal stå ubesvart.

Kostnader avhenger selvfølgelig av størrelse på båt, men du må regne med å måtte svare skjorta.

Langt, langt viktigere - som du også er inne på - er piratsituasjonen i Aden-bukta og Det indiske hav. Var selv så heldig å få seile i Phuket-bukta, Thailand, halvannen uke sist vinter. Bare i Phuket  lå flere jordomseilere som hadde gitt opp å komme videre vestover, fordi det er vurdert å være for risikabelt. De fløy i stedet hjem, mens båtene lå igjen der og antakelig blir forsøkt solgt.

Her på sorgenfri.com var det også en tilsvarende diskusjon sist vår, med flere typer innspill og referanser til nettsider. Se http://www.sorgenfri.com/forum/topics/hvilken-rute-er-ok-n-r-man-se...

Der finner du også nettsidene til et engelsk par som for et år siden fullførte jordomseiling via Indiske hav, Rødehavet, Suezkanalen og Middelhavet i en Nauticat 331, se www.katanne.co.uk. I et båtblad  jeg nylig  har lest, sier disse si seg nå imidlertid enige med skeptikerne: Indiske hav og Adenbukta er blitt for farlig.

Suez er derfor neppe riktig kanal til eventyret......

Mvh

JanE

 

 

 

Hei

Du finner en ide om priser her

http://www.cruisersforum.com/forums/f24/suez-canal-transit-costs-35...

For å få eksakt pris må du spørre en agent.

Takk skal dere begge ha for svar :)

Tror vi har bortimot bestemt oss for å styre unna de områdene der på grunn av piratvirksomheten.

Gikk gjennom for 5 år siden, kostet ca nok 10 000,totalt 3 loser var ombord.første bare de siste 300 meter inn til Port Said,deretter ny los til Ismaeli hvor vi overnattet.Neste dag til Suez.
Viktig å ha en god agent som ordnet opp i papirmølla. En opplevelse å gå gjennom kanalen.Hadde følge hele veien gjennom med to andre seilbåter - en egyptisk båt som skulle til Akaba i Rødehavet og en annen som skulle til Thailand.
Ga bort noen colabokser som bestikkelser.
Vanskelig å skaffe mat og f.eks gass i området, fikk det vi trengte i Sharm el Sheikh til slutt.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår