Vi er to stykk som netopp har kjøpt oss en Comfort 30 fra 1976, denne har vi tenkt å seile på langtur med. Vi har satt opp en rute, men vet jo ikke om dette er gjennomførbart. Vi har lest en del, og forhørt oss med andre, ruten vi har kommet fram til er denne:
Ut fra Stavanger Juni 2010, derfra til England, Frankrike, Spania, Portugal, Kanariøyene, Cape Verde, Brasil, Venezuela, litt rundt i Karibien, gjennom Panamakanalen, Galapagosøyene, Ecuador, tilbake gjennom Panamakanalen, Cuba, Bahamas, Bermuda, New Foundland, Grønnland, Island, Færøyene, Shetland og så tilbake til Stavanger sommeren 2011.
Er det noen som har kommentarer til ruten setter vi pris på det, er 12 måneder for dårlig tid?

Takker for alle tips og erfaringer;)

Visninger: 268

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Planlegger langtur selv og har derfor tråla nettet for reiseberettninger og info om jorden rundt seilaser i mange måneder.
Og dette har vel blitt besvart her før.
"normal" fartstid på deres rute er vel rundt 3 år. 12 mnd er vel det en bruker tur retur karibien.
Så jeg tror nok jeg ville satset på "melkeruta" med kun et år til rådighet.
En kan komme ganske langt på ett år, men det avhenger av båtens størrelse og hvor mye som går galt og hvor lenge man må ligge i havn for å fikse ting. Er en villig til å seile mye og stoppe få steder er det mulig, men som Atle her sier så drar de fleste til karibien og tilbake. Og det er det en god grunn til. Jeg ville nok beregnet litt mer enn 1 år, kanskje ikke fult 3,
på å komme meg helt til Galapagos og tilbake. Å seile fra Galapagos og opp til Panamakanalen igjen har jeg ikke hørt om at noen har gjort før, men det er sikkert mulig bare en har tid og vilje nok.
Galapagos er unikt men en slik rute er nok litt for optimistisk men ellers er planen fin den.
Det viktigste er jo og komme seg avgaarde sa heis ankeret og reis avsted.

Les om min reise i karibien med 29 foteren Spetakkel her. :)

www.trafficated.com

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår