jeg har akkurat kjøpt en seilbåt, en trio 80, og med den fulgte en gammel genoa i dårlig stand. Seilet har to lange revner ved underliket, nær skjøtehjørnet. Stoffet er hovedsaklig revnet rett over sømmene, så lapping med seilduk/seiltape er nødvendig, før sying. Legger ved noen bilder av seilet i all sin grufullhet, og håper noen har noen gode lappe-tips.

     Jeg kommer til å bestille en ny genoa i løpet av vinteren, og lurer også på om noen har en seilmaker å anbefale? Skal neppe seile regatta, men vil ha noe som tåler seilas til f.eks skottland, og som studentøkonomien tillater. Elvstrøms "breeze-sails" er billig, men vet noen om de er bra? om du ikke har behov for regattaseilets trimmuligheter.. vil nødig ha et seil uten snurpeliner i likene. Hører gran er bra, men dyre og trege å bestille hos.

Eller har noen en genoa i okay stand å selge? Det sitter et plastimo rulleforstag på båten.

Forliket er ca 990 cm. selve forliksprofilen til å tre inn i systemet starter 100 cm over halsen.

Underliket er ca 500 cm.

begge lik er vanskelig å måle nøyaktig ettersom de ikke er rette.

Visninger: 655

Vedlegg:

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Joakim, jeg lurer på hva slags seil og seilløsning du kom fram til? Jeg har en Trio 80 som jeg bor i ved Malmøya i Oslo, og skal kjøpe rulleforstag til høsten. Vet ennå ikke om jeg kan bruke min nåværende genova på det nye systemet, så om du har noen tips til gode, og helst billige rulleforseil så tar jeg imot tips med takk! :)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår