by galaxy13 on 08 Jan 2009, 01:08

Vil denne båten med nedsenkbar kjøl være trygg nok for jordomseiling? En nedsenkbar kjøl tåler vel ikke de samme påkjenninger som en fast kjøl over tid vil jeg anta.

http://www.tide28.com/

Det er den eneste trailbare båten med nedsenkbar kjøl som har blitt godkjent som kategori B (offshore for 6 personer). En 14 åring seilte med denne båten over Atlanteren . Nå er han i full gang med å seile jorden rundt, men vistnok i en annen type båt.
http://www.sailmike.com/galaxy13

Svar:
by pederok on 13 Jan 2009, 14:47

Nå kjenner jeg ikke denne modellen spesifikt, men liker allerede to ting med den. - Den nedsenkbare kjølen og påhengsmotor. En senkekjøl har flere fordeler enn ulemper, spesiellt på en jordomseiling, så jeg har ingen problemer med å anbefale det.Peder O. Krogh
sorgenfri.com
pederok

Svar:
by Lasse on 14 Jan 2009, 14:24

Båten serjo bra ut. Den har en helmast, dog noe spinkel. Husk at det ikke er like lett å få tak i deler til en nye påhengsmotorer, spesielt ikke store motorer. Vill hatt med et svært innholdsrikt delelager.

Visninger: 478

Svar på dette

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår