by ASSR on 18 Dec 2008, 17:03

Vi er to som har planer om en lengre seiltur på ca et år, vi håper på å rekke rundt jorden, men trenger gode råd og tips til turen
Vi ser for oss en båt som er fra 30 - 34 fot, til en pris opp til 300.000. Vi ser for oss at vi kan klare oss med 6 - 8000 kroner i måneden for mat, drivstoff og vedlikehold.
Siden d er mye snakk om pirater og farer rundt afrika lurer vi på hvordan d er å seile gjennom sues-kanalen, slik vi har forstått er vel ikke dette noe å anbefale.

Høres dette fornuftig ut?
Noen andre tips, eller erfaringer?ASSR

Svar:
by pederok on 21 Dec 2008, 13:24

Med tanke på hvor bra det er å seile rundt Kapp det gode håp og dagens piratsituasjon ser jeg ingen grunn til å seil igjennom Sues. Men nå er det jo også dumt å la piratene diktere hvor man skal reise også da... Ellers høres budsjettet bra ut. Med det vil dere leve som konger.Peder O. Krogh
sorgenfri.com
pederok

Svar:
by ASSR on 22 Dec 2008, 19:58

Takker for svar, vanskelig for oss uerfarne å tenke oss til disse tingene selv;)

Vi har sett litt på rute, vi ser for oss og seile til storbritania, new foundland, cuba, gjennom panamakanalen, til hawai og så snu der.
Vi lurer på hvor lang tid vi bør beregne på selve seilingen, er så vanskelig å beregne. Noen som har seilet lignende rute før, eller noen av de samme strekningene?

Noen som kan si når d er orkansessong de forskjellige stedene på ruten? Er jo viktig å ta hensyn til d også...ASSR

Svar:
by pederok on 22 Dec 2008, 22:17

Med denne ruta bør du dra fra Norge tidlig om sommeren slik at du har hele sommeren i Cannada og da anbefaler jeg også en tur innom Grønland når du først er på de breddegrader. Husker ikke helt når det er best å seile gjennom panama til Stillehavet men tror ikke du har de samme orkansesongene på Hawaii som du har i det sydlige stillehavet. Min annefaling rent tidsmessig er å bruke nær et år til Panama. Tilbake fra Panama kan du seile kjappere og så er det turen frem og tilbake til Hawaii. 2 år burde være et minimum. Ideellt 3 år kanskje for en slik tur.Peder O. Krogh
sorgenfri.com
pederok

Svar:
by ASSR on 23 Dec 2008, 19:46

Vi har sett litt på ruten og ser at det er for langt i forhold til at vi kun har et år på oss, får ikke tatt mer fri. Vi må nok korte ned ruten ganske mye ser vi, tror du vi trenger et år til panama? Vi hadde håpet at vi klarte oss med et år tur retur til panama med stopp på forskjellige øyer. Vanskelig å bruke kart til å beregne distanser og seiletid, må jo ta hensyn til strømmer, feilmargin på kart og orkansessonger. Derfor er vi svært taknemlige for tips...

takk;)ASSR

Svar:
by pederok on 28 Dec 2008, 19:08

Ett år tur retur Panama er det de aller fleste Nordmenn bruker på en slik seilas. Mitt forrige svar var kun ment som min anbefaling. Jeg har hørt om de som seiler jorden rundt på 1 1/2 år så allt er mulig, spørsmålet er bare hva man liker best, selve seilingen eller alle stedene man besøker underveis. Ett år er derimot et minimum dersom man planlegger en seilas til Caribien (og da spesiellt Panama) og tilbake.Peder O. Krogh
sorgenfri.com
pederok

Svar:
by Lasse on 14 Jan 2009, 14:38

Driver selv å planlegger jordomseiling om noen år. Et tips er å lese så mange reiseskildringer som mulig, da får du et innblikk i hvor lang tid ting tar. Seilingen er jo ganske forutsigbar pluss minus 5 døgn over atlanteren. Men alt som skal oppleves på veien kan ha en tendens til å tale timeplaner i mot. Ikke legg ut på en tur med stramt tidsskjema!

Visninger: 1720

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei,

1. Et aar rekker til en tur til Karibien og tilbake, men ikke til en jordomseiling.

Realistisk tur er fra Norge til Kanarioeyene paa hoesten aar 1, videre til Karibien i november, jul og nyttaar der, gjennom Panama-kanalen i februar, nedover mot Galapagos og Tahiti osv for aa komme dit etter at hurricane-season er over, videre til New Zealand/Australia/Vanuatu i november i aar 2 foer hurricane-sesongen kommer tilbake, oppover mot Soeroest-Asia kan gjoeres direkte men da mister dere mye fantastisk tid "down under" (og er i hurricane-omraader i altfor lang tid), sesongen for aa seile fra Malaysia/Thailand er i januar uansett om dere skal rundt SoerAfrika eller opp Roedehavet, dere er i Middelhavet i mai og hjemme i august i aar 3 hvis dere holder farten oppe.

Det er, for de som har hastverk, mulig aa unngaa Soeroest-Asia og seile fra Australia rett over mot Afrika, dette vil faa dere hjem et aar tidligere. Den beste tiden for aa seile rundt Kapp det Gode Haap er i november/desember.

Snu paa Hawaii: Aa seile til Hawaii her fra California er regnet som en hyggelig tur, returen ... ikke saa hyggelig.

2. Roedehavet eller Soer-Afrika

Jeg har gjort dem begge og ville velge Kapp det Gode Haap om igjen. Det var en taalmodighetsproeve aa komme rundt til Cape Town, men det var en mye verre taalmodighetsproeve aa seile opp Roedehavet og hvis man seiler soerover det Indiske Hav har man steder som Sri Lanka, Maldivene, Chagos, Seychellene, Zanzibar, Madagaskar .... jeg brukte et par aar paa aa bli ferdig med dette havet og synes fremdeles det er et av de gjenvaerende paradisene paa jorden (paa havet?).

3. Skaff deg "World cruising routes" av Jimmy Cornell

Han har tenkt, planlagt og skrevet mye om hvordan man kan seile jorden rundt uten noengang aa vaere i en hurricane-season. Det er ikke verd aa ta sjansen. Vi hadde 80 knop vind i to doegn utenfor Soer-Afrika og selv om vi aldri foelte at vi var i livsfare var det ingen hyggelig opplevelse - og dette var ingen hurricane.

4. Ikke planlegg for mye

De seilerne som har minst planer er mest happy - "kanskje vi tar turen over til Chagos i aar, kanskje vi blir her i Malaysia en sesong til" er tonen blant de som har tid. Og kanskje ikke saa mye penger, siden det er utrolig mye billigere aa vaere sailor-bum i noen land i forhold til andre.

B
Hei Hei,

Vi er paa en tur som skal vare litt over ett aar. Kjopte en greit utstyrt baat i Caribien og seilte den fort ned til Trinidad. Begynnte turen derfra i oktober etter aa ha fikset paa baaten i fire uker. Derfra til oyene utenfor Venezuela-Boneire-Colombia-San Blas-Colon.

Vi er naa i Panama og skal seile videre til Las Perlas-Galapagos-Marquesas og regner med aa vare paa New Zealand i oktober/november hvis vi ikke finner paa noe annet underveis. Enten selger vi baaten der eller legger den paa land og seiler videre senere.

Alt er helt topp saa langt!
For at en orkan skal kunne DANNES må det være minst 5-6 grader nord eller sør for ekvator, og det MÅ være over 27 grader vanntemperatur. Jo varmere vann, jo farligere. Det betyr at orkaner bare oppstår om sommeren. Man kan altså 100% unngå fare for orkaner / sykloner / taifuner ved å krysse over til "vinter"siden av ekvator. I Karibia (og nordøstlige Stillehavet) regnes sesongen som juli -oktober, men det er noen ganger muligheter i juni og november også.

Forøvrig: Ovenstående råd tilsluttes. Tidsplaner bør være svært romslige, og ansees som løse ideer man kan endre totalt. "Mjølkeruta" for ett års seiling er jo avreise fra Norge på sommeren. Tidlig nok til å unngå kjølig vær på vei ned til Kanariøyene. Sensommer - høst er det endel nordlige vinder siste del av turen ned. Orkan rundt Kanariøyene er også mulig, selv så sent som i november, men det er sjelden.

Over til Karibia drar man senhøstes med ankomst etter oktober. F.eks. med ARC i november. Turen tar 2-3 uker. Passaten gir nesten alltid stabil medvind. Vinteren brukes rundt omkring i Karibia. Rikelig stort område til at man ikke går tom for noe nytt å dra til. Evt kan man jo dra nedover kysten av SørAmerika. April - mai, senest tidlig i juni drar man gjerne nordover mot Bermuda og så østover til Peter Cafe Sport, Horta, Asorene. :-) Har man for god tid da, kan man jo ta en tur inn i Middelhavet, men det betyr ofte motvind opp mot Biscaya etterpå.
Man kan jo også dra helt andre veier... Eller gjøre det neste gang...
Hei, det budsjettet ditt på 6-8000, er det pr person.? Hva slags båt har du i planene, driver selv og planlegger tur.

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår