Noen som har erfaringer med Twister 28 http://www.twister.org.uk/index.html?

Er i kontakt med en fra sverige som skal selge sin twister fra 1967.

Masten ble byttet til en høyere mast i 1977 11,05m høy, er det veldig høyt?

Og det er blitt byttet til sailtainer bom i 1993 ( seilet rulles inn i bommen) noen som har erfaringer med det?

Visninger: 884

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei

Har selv en Twister 28.  Har hatt den i 10 år og kan bare bekrefte det ethvert nettsøk vil vise:  Dette er en strålende båt, noe av det beste som engelsk båtindustri har laget.  I en avstemning for et par år siden blandt bladet "Yachting world"s lesere hvor de kåret den beste engelske båten gjennom tidene kom Twisteren på 2.plass, knapt slått av Contessa 32.   

Byggkvaliteten er solid, finish variere fra båt til båt ettersom de ble ferdigstilt av forskjellige byggere. Seilegenskapene er legendariske.  Den tåler all slags vær og oppfører seg som en drøm i stor sjø.  I kuling inngir båten trygghet.  Det sies at det er "the smallest yacht that can go to windward in a force 9"    Båten er tung, men noe av båtens suksess skyldes at den seiler temmelig bra også i lite vind.  På 60 tallet var den da også en båt som gjorde rent bord på regattabanen.  Når det er sagt, så trives den klart best når det blåser litt, men da seiler den også som en drøm. 

Ombord er den liten men trivelig.  Veldig praktisk innredet og perfekt for to peroner.  Tre går også men fire er for mange. Ståhøyden er rett under 1.80 og den har alt som en stor båt har bare i kompakt form Som soloseiler er den uovertruffen.  Selv har jeg seilt langt og mye alene med Twisteren min og ville ikke nølt med å seile over havet med den. Flere Twistere har da også rundet Kapp Horn.  Bladet seilas laget for noen år siden en reportasje om båten (og meg) i serien "Båten min" Tittelen var "En liten jordomseiler"  Søk på nettet så finner du artikkelen.   

Båten min er bygget glassfiber i motsetning til den avbildede Twisteren som har tre overbygg (De fleste Twisterene er som min, i glassfiber)  Trearbeidet gjør en allerede  vakker båt enda vakrere, men om du er interessert i den avbildede båten, sjekk området hvor overbygget møter glassfiberdekket.  Noen Twistere har hatt problemer med lekkasje der.  

Twisteren er en vakker båt med vakre linjer ( - bildet over yter den ikke rettferdighet da bildet er trykket litt sammen) Overalt hvor jeg seiler blir jeg møtt med beundrende blikk og anerkjennede nikk fra folk som vet hvordan en god sjøbåt ser ut.  Den er som engelskmennene sier "a proper small yacht"    For min del har gitt meg utrolig mye glede. Det er lett å trives ombord og det er en båt man blir stolt av å eie.  Og ikke minst glad i!   

Ta gjerne kontakt om du vil vite noe mer.

Anders

Takk for bra svar

 

 

Hva er høyden på masten til din Twister?

 

Husker ikke i farten akkurat hvor høy den er, - litt under 11 meter tror jeg.  Om masten forhøyes litt gjør det ingenting.  Denne båten tåler fint litt lenger mast og mer seilareal.  Jeg vet om en Twiter i England som har en laget en brøkdelsrigg, - 7/8 dels med ganske lang mast.  Det gjør riggen mer trimbar, mens for havseiling er mastheadriggen tryggere.

Og: skulle du ha behov for å se hvordan en typisk Twister ser ut ute og inne, så la jeg ut noen bilder på profilen min for en tid tilbake.  

Og mht til den svenske båten du lurer på: Den møtte jeg på svenskekysten for noen år siden og den så da veldig fin ut...

Takk for svar:) Har bestemt å dra kikke på den avbildende Twisteren. Er det noe mer jeg bør være obs anna en der overbygget møter glassfiberdekket?

Hvordan er det med plastpest?

Plastpest har ikke vært noe problem.  Har ikke hørt om noen Twistere som har hatt det. 

  Det eneste andre kjente svake punkt er støtten til masten på dekk.  Dette gjelder bare noen båter og de senere glassfiberbåtene spesielt.  Men sjekk det likevel:  Masten står på hyttetaket og på noen båter var støtten under dekk litt for svak, slik at hyttetaket ble presset litt nedover.  De båtene som hadde dette problemet har trolig fått det fikset (min inkludert; jeg fikk en båtbygger til å sette inn en ekstra bjelke under hyttetaket) Jeg tror ikke det gjelder "din" båt, men se for sikkerhets skyld etter om hyttetaket buler litt nedover ved masten.  

Alle Twisterene  (ca 250 stk) ble støpt av Tyler Boats i England som er kjent for å gjøre en god jobb.  Båtene er da også gjennomgående veldig solid bygget. 

Lykke til med visningen!  

(Forøvrig så kan du jo vite at jeg lurer på å selge min båt til våren.  De neste årene kommer jeg til å tilbringe endel tid i utlandet og må derfor foreta noen tøffe valg.  Jeg har ikke bestemt meg helt for jeg er veldig glad i båten min.  Men må altså kanskje...   Og den båten er i veldig god stand med helt ny motor bl.a.  Si fra om det er interessant)  

Takk for godt svar igjen. Jeg har intersse for alle twistere.

Liker båten din veldig godt. Er spent på om du vil selge og hva prisen vil ligge på. Har du kommet nærmere en avgjørelse? Kan du anslå en pris?

E-postadressen min: oyvinfh@hotmail.com

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår