Jeg er en 26 år gammel jente som har vannvittig lyst ut på en uforglemmelig seilopplevelse. Har ingen erfaring med seiling, men er klar for å lære:-) Har tenkt på dette i mange år, og det er vel ikke noe å vente på. Ellers har jeg interesser som klatring, snorkling, pudderkjøring, kajaking og riding. Jeg er flink å lage mat og har god ordenssans.

Visninger: 677

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Hei Marte. I forbindelse med vaar jordomseiling ser vi etter mannskap til kortere og lengre etapper. Vi seiler for oyeblikket i latin- Amerika og starter paa stillehavskryss mot sommeren. Kan dette vaere interessant saa vennligst skriv til arvidmy@hotmail.com. Vaar hjemmeside er smilesailing.net :)
MVH Arvid
Hei Marte.
Tilbudet fra Arvid Mykjåland ser ut som en flott mulighet, men vil bare nevne et par ting likevel, siden du ikke har erfaring med seiling.
Du virker som en sporty jente, så du lærer fort tilstrekkelig av seiling til å kunne bidra. Selve det å seile en båt er absolutt ikke vanskelig. (Men det er selvfølgelig endel mer å kunne for å føre båten som skipper...)

Sjøsyke er et problem for alle som ikke er vant med åpen sjø. (For enkelte som er vant med det også...). Det tar litt tid med (sterkt) ubehag før du lærer deg sakene. Bruk piller etc til å begynne med. Det verste du kan finne på når du er litt uggen, er ting som å lage mat under dekk...

Opplevelsene på slike turer er selvfølgelig ikke utelukkende perfekte, og de er sikkert delvis annerledes enn du tror, men de er nok totalt sett like fine som drømmene, minst. Seiling på den måten er fantastisk herlig.

Det går greit at din første seiltur er på en langturbåt, særlig om du får venne deg til den typen liv en stund med korte etapper og småseiling i begrensede områder. Drar dere rett på overfarter på mange dager eller mer, kan noen føle det litt klaustrofobisk eller hate at de er syke og ikke ser slutten på det. Det er jo ikke dumt å bli kjent med hverandre også, før man skal bo oppå hverandre en stund. Når man er vant til det livet, er overfartene fine saker.

Om du vil ta det mer gradvis, er det ikke noe problem å få til her hjemme, fra ca påsken. Meld deg inn i en lokal seilforening og spør flere der om å bli med på regattaer. De fleste er glade for å få deg med. Vanligvis dreier det seg om "turhavseilere". Det er lærerikt når det gjelder den tekniske siden av seiling, men det blir dramatisk færre timer og mindre framdrift i erfaringen enn å faktisk være på tur. Man lærer ikke egentlig de samme tingene heller.

Det mest nyttige av erfaring du kan skaffe deg, utenom selve turen, er jolleseiling. Altså den type små båter med en eller to ombord, og som velter uten at det er noe problem. Det finnes utallige klasser. Undersøk i de foreninger som passer deg. I Oslo er det selvfølgelig mest utvalg, men du er kanskje ikke her? Om du er, kan jeg gi noen flere tips. Jolleseiling er den overlegent beste måten å lære seg å mestre seiling. Kan du håndtere en jolle, kan du håndtere hva som helst, siden du har lært deg å forstå HVORFOR ting skjer. Når du gjør noe feil, blir du våt. :-) Du lærer deg å sanse båten og seile intuitivt. Ingen har blitt en virkelig god seiler uten å seile jolle. Kontroversiell påstand, men det står jeg for. I tillegg er det veldig mye morsomere å seile jolle enn større båter.

Lykke til!

Stein
Hei,
Prøvd å legge deg til som venn, men ikke fått noe svar.
Har båt på Fiji og skal seile april til juli.
Hilsen
Helge
"Morning Star" seiler nå i Bahamas, og skal sette seil mot turks and caicos.. hyggelig med mannskap. - rimelig å fly til bahamas via florida.. ta kontakt om du er gira. Jørgen Andersen www.emmerik.no
maybe sail to china?
have a look at:
https://www.couchsurfing.org/people/zeyang
Hei Marte
kan ikke by på jordomseiling...skal bare rund Svalbard. Det blir uforgjemmelig ! ( se : http://home.online.no/~berhi/Svalbard%202009.htm )
Hilsen Berthold
Vi planlegger jordomseiling, sjekk ut seaventure.net

vi er to jenter som trenger mer mannskap til sommeren da vi har store planer om å ( lære oss) seile . En har litt efraring, den andre ikke men nå har vi båt på deltid til sommeren og sikter høyt . Add meg som venn om dette hørtes festlig ut :)

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2023   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår