Hei alle sammen. Jeg og venn har planlagt å legge ut på vår livs reise i Desember. 

Den foreløpige planen er som følger: 

- Reiser til Karibien i Desember og kjøper båt der

- Bruker 3 mnd i Karibien til å bli " varme i trøya", teste båt og ferdigheter.

-  Setter vi kursen mot Panama 

- 1 April seiler vi ut av Panama Kanalen

- så fortsetter reisen til Galapagos, Polynesia, Solomon Islands, Papua New Guinea, Australia (her selger vi båten)

- I Papua New Guinea er planen å tilbringe 2-3 mnd med stammefolket. 

Vi har gjort en del research så langt og vil jobbe fulltid med planlegging 3 mnd før avreise. Likevel er jeg ute etter så mye tips og info som overhodet mulig. Hvis noen har kommentarer, tips, advarsler, positive/negative bemerkninger så tas alt imot med glede! 

- Båttype, størrelse, merke?

- Timing?

- Hva slags budsjett trenges?

- Mattips?

- Anbefalte destinasjoner? 

-Tips til gaver til lokalbefolkningen i PnG

All råd og hjelp som gjør det mulig å realisere drømmen vår tas imot med stor takknemlighet:)

Visninger: 921

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

jeg har overhodet ingen erfaring på området, men har lest en del rundt innpå her, og tror at hvis du kikker på samtaler i de forskjellige forumene, så vil du finne veldig mange svar der :)

Lykke til !

-og kudos for masse gøts !

Du har sikkert funnet ut alle typer båter kan brukes!

Jeg liker båter som er laget for langtur, som har nok vann og nok diesel tanker....

Ligger mange båter i karibien....

Timing..... Desember er høysesong her! pluss og minus... Nå er en gunstig tid å kjøpe på, da båtene skal snart tas opp. Men det er kjøp og salg hele tiden så det er ikke alltid store forskjellen.

Mitt råd er å planlegg mindre og gjør mere!  

husk regelen 100 planlegger, 5 kjøper båt, av de 5 er det 2 som reiser av de er det 1 som fortsetter.......

Busjett er hva du er vant til... 120 000nok er det mange som har brukt på en slik tur!

Du vil møte folk som kanskje har vært mange ganger i stillehavet og har noen tips som ikke står i blogger etc.
Mattips er det mange mange mange tips kjøp noen bøker etc
www.amazon.co.uk eller .com er bra.

Jeg liker low-tech båter, skru mindre opplev mer.....

Båter finnes fra 100 000- uendelig. Kommer ann på hva du ønsker.

Hadde jeg hat råd hadde jeg kjøpt denne båten:

http://www.yachtworld.com/boats/1997/Reinke-Deck-Saloon---OFFERS!!!!!-2169801/Cruising/Grenada

200 000 usd så har du den sikkert og den er i virkelig bra stand.... kjøp en båt i toppstand!

Lykke til, og om du trenger noen til å kikke på båt ta kontakt vi er her nede!

Men viktigst av alt er å komme seg avgårde!  

Blir litt misunnelig, planlegging var jammen meg gøy!

Go Go Go

Tusen takk tips. 

Har du seilt lenge i Karibien? Noen spesielle destinasjoner du anbefaler? ( vi ønsker å holde oss mest mulig unna de typisk turiststedene ettersom et av hovedmålene er å oppleve en annen hverdag enn vi har her hjemme. )

Vi har vært lenge i karibien men ikke så lenge å båt. Det finnes så mange destinasjoner!
Min personlige mening er at mange folk seiler forbi de virkelige perlene fordi de ikke er nevnt i en å annen Guide. Reis rundt uten for mye planer og helst litt utenfor sesong. Så slipper du det evige maset med charter å arc gjengen.....  Personling så tenker vi å seile ned til Columbia, der er det visstnok veldig bra for tiden.... Reis på oppdagelsesferd uten å følge denne guide boken. Ser dere en fin plass så ankre opp å utforsk... 
Men det er mange custom supre langturbåter på markedet nå! Skikkelig påkostede båter som er helt annerledes enn Bavaria etc.
Hvilket budsjett har dere på båt?

Budsjett til båt ligger på 300 000 nok. altså ikke noe luksusseilas. Vi tenker oss 32-34 fot, gjerne en eldre solid modell. Rop ut hvis du ser en som kunne passet oss:)

Budsjett..... Tenker du 300 000 ferdig klar til seilas? Det er ingen problem å finne båt for den prisen. Men utfordringen ligger i å finne en båt som ikke gir deg mye arbeid og store utfordringer! En liten fix her og en der. blir ofte mange penger og mye tid....
Tror du kan få mye morro for den prisen!

Bare for å fyre deg opp.... Denne er ikke dum... Prisen er sikkert lav pga fuktskade. Men byggekvaliteten er veldig bra på disse.

http://www.sailboatlistings.com/view/28340

vi tenkte at dette skulle være ferdig og klar for langtur. dvs; 250k på båt + 50k på oppgraderinger. I tillegg skal vi selvfølgelig ha en "buffer" så vi ikke må snu og dra hjem hvis noe skulle gå galt(har forstått det sånn at det vil skje). 

Går hver dag og tenker på 100-5-2-1 regelen din:) Møter mye motstand, men det er som du sier;"Planlegg mindre, gjør mer!" 

pengene stemmer vell greit. Du bruker det du har som regel.
Jeg er ikke sikker på at jeg hadde tatt de 3 siste mnd fri for å planlegge. Jeg hadde nok jobbet til den siste uken for å ha nok midler. Du får mer en nok tid til å planlegge mens du reiser rundt i karibia. Og veien blir ofte til mens en går.

100-5-2-1 regelen er vel bare for å forklare om hvor mange som blir ved tanken. Mange liker mer å kjøpe ting, båt og oppdatere seg på utstyr  enn å reise. Du trenger ikke mye utstyr for å reise.

Tror dette går helt greit. Nyt tiden i Norge mens du har den, og så reiser dere om dere kjøper båt føre dere reiser er bare en bonus om ikke finner dere en når dere leter. Når dere har sett endel båter så finner dere ettehvert ut hva dere liker...

Hei, liten update:) Nå har vi kjøpt båt i Florida. Ble til slutt en 35 fot Trident Warrior. 8 Desember starter eventyret! Takk for alle tips. 

Gratulerer Go go go  :)

Hei Henrik,

Dere har mykje den same planen som oss! Vi er ein gjeng på 10 som har gått saman om å kjøpe båt for avreise i januar frå kariba, krysse stillehavet og selje i Australia. Vi blir til ein kvar tid sikkert 7-8 på båten så vi har gått for ein 46 fot Bahia katamaran, men før vi vart så mange låg vi også på ca. same tanke som dere angåande budsjett. Sjekk oss ut på http://www.facebook.com/bluemarble.no og la oss halde kontakten - vår rute ligg eit par månader før dykkar i utgongspunktet men eg vert overraska om vi ikkje møtast på ferda :-).

Elles er eg litt einig med det som vart nemnd her før med at handling er viktigare enn detaljplanleggjing. Sørg for at skuta er i god stand og er godt rusta med sikringsutstyr, kart og reservedelar - så er ein eigentleg veldig nære å kunne dra. Vi har forresten fått vite at Galapagos krev ein særskild søknad 60 dagar i forvegen for at båten skal få flytte seg mellom hamner der - elles må ein visst forbli ankra opp i første landingshamn..

Vi snakkast!

Beste helsing

Erlend

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår