Hei, jeg har kjøpt en kortbølgeradio, og har lastet ned en trialversion av weatherfax 2000. Jeg får ikke dette til å virke skikkelig. Jeg får bilde på dataen, men det er bare streker og "skurr".

Jeg lurer på når jeg bør lytte, og hvilken frekvens jeg bør lytte på...

 

Stian

Visninger: 193

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Heia,
takker for hjelp, men kan ikke se noen link... ?
Hei

Har du mulighet til å laste opp et av bildene? Da _kan_ det være at jeg klarer å si litt om hva som er galt.

Ellers er det ikke alltid sendingene er helt nøyaktige på tiden, de tyske pleier å være det, mens de engelske ofte er litt sene.

Med mye støy er det ikke alltid programmet kjenner igjen fasesignalet, da kan det også være at det trengs litt fintuning.
Jeg har ingen av bildene, men kan jo prøve å lagre ett. Men for meg er det helt uleselig. Kun støy i forskjellige "mønster".

Er det slik at jeg må være på nett da fasesignalet blir sendt?
Jeg har prøvd å lese meg frem til hvordan jeg skal få inn meldingene, men må si at jeg ikke helt forstår d.

Jeg fant forskjellige tabeller som sa noe om frekvens og tidspunkt. Jeg har da prøvd å lytte til de riktige tidene (london tid) men uten å få inn annet enn skurr.
På noen av frekvensene får jeg inn tale, ganske klart, så noe fungerer ihvertfall...

Er veldig taknemlig for hjelp, foreløpig er radioen sat opp hjemme, men i juni skal jeg ut på langtur så da trenger jeg værmeldingene...

Stian
fasesignalet er ikke helt nødvendig, om du ikke får det med vil alle loddrette linjer komme på skrå, med mindre du er heldig og treffer. Jeg har ofte justert dette manuelt når det er dårlige mottakerforhold.

radioen må stå på rett innstilling, der er det litt forskjell på radioene. De fleste må justeres ned 1.9kHz i forhold til frekvensene som er i listene. I tillegg må den stå i SSB-modus, ikke AM eller FM. Der må du nok lese litt på radioen sin bruksanvisning.

De britiske sendingene er vanligvis litt trege og upresise når det gjelder sendetider, jeg har bedre erfaring med de tyske, tyskerene har også ofte, men ikke alltid, en tone som spilles mellom sendingene.

Jeg pleier å få bra mottak på en av disse frekvensene, det er samme signalet som sendes, velg den som er best til enhver tid:
3855KHZ
7880KHZ

Klokkeslettene som oppgis er alltid i UTC, london kan være annerledes på grunn av sommertid. Det hender også at de endrer sendetidene, oppdatert sendeskjema er en av sendingene.

Selve sendingene kjenner du igjen etterhvert, hvite felter på arket er en sammenhengende tone, kartene høres ut som skraping. Start, stopp og fasesignalene er ganske karakteristiske.

Mottakerforholdene varierer alltid, jeg pleier å få bedre mottak dess lenger vekke fra sivilisasjonen jeg er, været endrer mye på forholdene.
Hei. Jeg setter også seil i juli, og har samme problem. Snakket med en som sa at hvert havområde har hver sin frekvens, men jeg finner ikke denne oversikten noen plass. Noen som vet?
Jeg har funnet flere oversikter, med foskjellige tider og frekvenser, men har likevel ikke fått d til å fungere... Lurer på å kjøpe NAVTEX, men vet ikke om denne fungerer langt ute på havet, eller om denne har begrenset rekkevidde fra land... vet du noe om dette kanskje??

Avreise nærmer seg med stormskritt, travelt med å få ting i orden!!
Go tur da!!

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2022   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår