Skal på langtur, ikke bestemt oss for hvor langt og hvor lenge, da ting står temmelig fritt. Men minst 1 år blir det, kanskje mer. Vi vil rundt om kring i verden. Men vi må spare til båt og har lite nå. Forslag til valg av båt? størrelse? vi er et par men det hadde vært kjekt om det var plass til et par flere gjester av og til. Vi har seilt litt, men svært begrenset. Siden vi er sykepleiere begrenser det jo seg hvor mye vi klarer å spare på ca 2 år. Klarer man seg på 36 fot feks?

Visninger: 461

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

Det må selvfølgelig bli deres valg, 36 fot er mer en stort nokk. Seilte selv i en 34 foter og hadde meget god plass. Vi var ofte 4 og 5 pers ombord. Skulle jeg valgt igjen ville jeg valgt en mindre båt, kanskje 32 fot. Dette er mye billigere. Det viktigste er å ha en båt man kan håndtere greit og som har god rigg, skrog, seil og motor. Solcellepanel og vindror er også utrolig kjekt å ha. Bimnitelt må du ha.

God tur.
Vi er en familie på to voksne og tre barn, vi kikker rund 32- 34 fot. Større båt koster mer, den har også mye høyere drifts kostnader.
Willing 31 har jeg blitt anbefalt. Dette er en norsk produsert båt, skal være en veldig god havseiler. Kanskje ikke det man kan kalle en rask seiler. Men en trygg og god båt med mange sengeplasser.
Takk for svar! Vi ligger nok på et budsjett på max 300 000, helst max 250 000. Noen konkrete forslag på modeller? 34 fot høres greit ut men det begrenser seg jo veldig på økonomien. Noen som har erfaring med kjøp av båt i utlandet?
Jeg kjøpte båten min i sør Afrika. for at du skal kunne ta den inn i Norge må den være ce-godkjent eller bygd før et gitt årstall ( husker ikke helt, men tror det er på 90 tallet). du må da betale moms på kjøpesum 25% og hk- avgift ( utgjør ikke mange tusen). Den store fordelen slik jeg ser det er at du får mere tid til å seile. En bruker jo fort et halvt år til Karibien for eksempel. Har dere stramt budgett kjøp en rimelig båt. Ikke max budgettet på denne posten. Gå for minst mulig elektronikk. Velg en båt som har seilt lite. Ikke gammel charter eller jordomseiler. Disse er som biler med høy kilometerstand.
Hei
Ser dere er interessert i seilbåt

Kanskje Misty vil være båten for dere?
http://home.hit.no/~tarberg/misty/mistysalg1/mistypre.htm

Den ligger i egen bøye i Grenada i Karibia.

Pris kr. 400 000,-

Ønsker å selge Misty fordi jeg har kjøpt en katamaran, som også ligger der i egen bøye.
Jeg har planlagt å reise om bord 12.oktober 09Vennlig hilsen

Nils Tarberg
Tlf 916 44 247

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår