Har planer om å kjøpe vindror. Problemeter bare at jeg ikke har snøring på emnet. Vet hvordan det fungerer men det er alt. Er det noen der ute som vet hvilken merker man må styre unna og hvilke som har et godt rykte. Her vært litt rundt på nett å sett men er litt forvirret.

Visninger: 1173

Svar på dette

Svar til denne diskusjonen

takker for den. Har lest litt på webben på sidene til div langturseilere om sailomat. Den blir ikke omtalt i positive ordelag bestandig.
Hva slags baat har du? Ror eller Hjulstyring?
Jeg hadde en baat med ror midt i cockpiten og da kunne jeg legge roret bakover og bruke monitor uten kryssede tauverk, dette virket fint men er veldig spesiellt.
Det kommer mye ann pa hva du har og hva du skal med utstyret. Skal du reise jorda rundt disse dager er det i grunnen billigere og kjope autopilot i og mer solceller i stedet for men alt ma jo vurderes.

lykke til
Windpilot går for å være et av de beste vindrorene. Jeg har selv brukt dette i to år og er svært fornøyd. Andre seilere jeg har møtt har også vært svært fornøyd med dette. Det har også vært en meget godt service fra selger knyttet til spm. jeg har hatt underveis. Festet til Windpilot kan også brukes til et nødror som produseres av Windpilot. Ellers har jeg møtt flere som har Aires. Dette synes å være temmelig likt som Windpilot. En viktig forskjell er så vidt jeg husker at innstillingsmulighetene på Aires vindroret er noe mer begrenset, da det er færre innstillingshakk.

Olav
Det er tre produsenter som alle er gode: Windpilot, Aries og Monitor. Felles for de tre er at de fungerer etter servo-pendlum prinsippet. Det vil kort fortalt si at retningen tas ut fra vinden, men kreftene til retningsforandring tas ut fra vannet. Dette fører til at mam får et kraftfullt vindror som fungerer godt i lite vind.
Enklere og billigere vindror tar både retninger og krefter til retningsforandring fra vinden.

Som det skrives har ikke Aries trinnløs regulering, men hakk for hver 3-5 grad (husker ikke hvor mange hakk). Tror dette er mer et teoretisk problem en et praktisk.

Hjemmesidene til de tre ovenfor nevnte produsentene er gode steder å lære mer om temaet.
Takker alle sammen.
Du kan få være med å montere mitt. Skal gøre det i høst. Det er et Hydrovane og får svært gode skussmål i endel utenlandske seilmagasin. Mye brukt under ARC etter som jeg har sett...
Hvis æ e i heimen så har det vært kjempeinteressant!
Ulf: dette er en ting jeg veldig gjerne også vil være med på. ikke redd for og ta i ett tak, send PM her eller kontakt meg på 95843896
Flott Frank, skal hinte... blir vel i høst tenker jeg...
Resistansen: Så bra, bare et lite problem... jeg bor i Alta. Kanskje litt langt fra Oslo og hit for å ta i et tak? Men skal legge ut bilder på bloggen (syfryd.no) så kan du se hva som skjer....
Det kan bli noe problematisk ja:) men takker for bilder.
Har en eldre Windpilot, men når jeg skifter båt blir det HYDROVANE
Hei. Selv har jeg en Navik, og er veldig fornøyd med det. Navik er ikke lenger i produksjon, så roret må evt. skaffes på bruktmarkedet, men man får fremdeles kjøpt reservedeler fra England. Navik passer dog best på båter opp til 30 fot.
For å orientere deg om vindror anbefaler jeg denne boken: http://www.nautisk.no/Nettbutikk/Boeker/Ut-paa-tur/Langtur/The-Wind...

RSS

På sorgenfri.com møter du likesinnede som liker seiling og da spesielt langseilere som digger langseiling eller jordomseiling.

© 2024   Opprettet av Sorgenfri.   Drives av

Skilt  |  Melde om et problem  |  Tjenestevilkår